Culinaire reizen: 4 zeer smakelijke bestemmingen | Reisblog
< Terug naar overzicht
Culinaire reizen: 4 smakelijke bestemmingen

Culinaire reizen: 4 smakelijke bestemmingen

Stel je eens voor: een bestemming ontdekken vanuit een gastronomisch perspectief. Onze productmanagers hebben een aantal verrukkelijke rondreizen ontwikkeld met een culinair thema. Een combinatie tussen reizen én de lokale keuken ontdekken. Van kookworkshops en wijnproeverijen tot tasting tours. Dat smaakt naar meer, toch?

1. Vietnam

vietnamese Loempias - fietsen in vietnam

Als we ergens blij van worden, is het de Aziatische keuken wel. Bij Vietnamees eten denk je wellicht aan loempia’s, rijst en pittige gerechten? Dat is al in de goede richting. Bij een rondreis door Vietnam kom je veel in aanraking met de bekende streetfoodkraampjes en kent vele culinaire invloeden van buiten af. Ook per regio verschilt de Vietnamese keuken door de verschillende klimaten. In het zuiden worden rijst en veel exotische vruchten verbouwd en kookt men veelal met vis. In het midden tref je de haute cuisine, welke terugkomt in de fraaie opmaak van gerechten. Noord-Vietnam heeft tot slot veel weg van de Chinese keuken. Onderweg proef je ongetwijfeld Pho, een soort noedelsoep en vind je op elke hoekpunt van de straat Banh Mi en de typisch Vietnamese springrolls: Goi Cuon. Maar ook vegetariërs komen aan hun trekken, tofu kan bijna overal ter vervanging van vlees of vis dienen. 

2. Italië

heerlijk italiaans eten

De Italiaanse gastronomie! Zucht… Overal waar je komt tijdens een rondreis door Italië proef je letterlijk la dolce vita - het zoete leven. De variëteit aan regionale gerechten én authentieke producten is enorm. Ga bijvoorbeeld naar de iconische streek Toscane. Hier stel je je smaakpapillen op de proef, want de Toscaanse keuken is er een van eenvoud, pure smaken en alom bekend. Bekend uit deze regio: Pecorino kaas, amandelkoekjes cantucci, bruschetta en ga zo maar door. Maar bij een heerlijke pasta carbonara of risotto al tartufo hoort natuurlijk een goed glas wijn. Ook dan ben je in Italië aan het juiste adres, als een van de grootste wijnlanden ter wereld. In Toscane staat er een wijnproeverij op het reisprogramma. Nog een gaatje over kunnen houden voor het dessert? Mooi, want dan heb je tevens een ruime keuze uit bijvoorbeeld ambachtelijke gelato of tiramisu. Ook is de idyllische Amalfikust en havenstad Napels spectaculair met eten en drinken. Hier wandel je over citroenboomgaarden, proef je verse vis aan de kust en leer je de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken. Uit deze regio komt onder meer de frisse limoncello likeur en Napolitaanse pizza. En dan hebben we het nog niet gehad over het groene goud uit Genua: pesto of de parmaham uit… je raadt het al: Parma. Buon appetito!

3. Thailand

kookcursus in thailand

Sawatdie in Thailand! Helemaal gek van Aziatisch eten, maar weet je niet precies welke kruiden en ingrediënten je moet combineren om dat ene lekkere recept te maken? Tijdens een rondreis door Thailand krijg je volop de mogelijkheid om kennis te maken met de gevarieerde en o-zo-smakelijke keuken van Thailand. Bij aankomst in Bangkok krijg je meteen een vuurdoop; vele contrasten, geuren en kleuren. Bij de ontelbare eetstalletjes kun je proeven van heerlijke oosterse lekkernijen. Van alle markten, zijn er twee erg bijzonder: de Mae Klong railway markt, waar een trein dwars door alle kraampjes heen passeert en de Tha Kha drijvende markt. Hier verkopen marktlieden vanuit bootjes hun handelswaar. Gedurende een kookcursus verzamel je samen met een chefkok ingrediënten op de lokale markt. Daarna duik je de keuken in en leer je om met verse producten typische Thaise gerechten te bereiden zoals de beroemde Pad Thai. Uiteraard geniet je daarna van je zelfgemaakte creatie. Loopt het water je inmiddels in de mond? Top! 

4. Georgië

wijngaard in georgie

Maak een rondreis door Georgië… het land van honing en wijn. Bezoek de oudste wijn producerende regio ter wereld waar bijna elke Georgische boerderij zijn eigen wijn produceert. Reis door dit gebied en kom bij de locals thuis, waar je gegarandeerd gaat genieten van vers fruit, verse honing, vers gebakken brood, verse typische Georgische kaas en - hoe kan het ook anders - kannen vol zelfgemaakte wijn. Om van te smullen, toch? We reizen af naar twee wijnregio’s de Kakheti en Imereti, waar een tasting voor je klaar staat. Onderweg word je verwend met vele lokale lunches. Bovendien verzorgd een lokale familie een masterclass Khinkali koken. Tot slot maak je kennis met de Chacha, een druivenwodka.



Waar gaat jouw culinaire hart sneller van kloppen? Laat het weten in de reacties.


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte