< Terug naar overzicht
Culinaire reizen: 4 smakelijke bestemmingen

Culinaire reizen: 4 smakelijke bestemmingen

Stel je eens voor: een bestemming ontdekken vanuit een gastronomisch perspectief. Onze productmanagers hebben een aantal verrukkelijke Pop-Up reizen ontwikkeld met een culinair thema. Een combinatie tussen reizen én de lokale keuken. Van kookworkshops en wijnproeverijen tot tasting tours. Dat smaakt naar meer, toch?


1. Vietnam

Als we ergens blij van worden, is het de Aziatische keuken wel. Bij Vietnamees eten denk je wellicht aan loempia’s, rijst en pittige gerechten? Dat is al in de goede richting. Vietnam staat vooral bekend om de streetfoodkraampjes en kent vele culinaire invloeden van buiten af. Ook per regio verschilt de Vietnamese keuken door de verschillende klimaten. In het zuiden worden rijst en veel exotische vruchten verbouwd en kookt men veelal met vis. In het midden tref je de haute cuisine, welke terugkomt in de fraaie opmaak van gerechten. Noord-Vietnam heeft tot slot veel weg van de Chinese keuken. Tijdens deze Food Pop-Up reis volg je de geuren en kleuren van zuid naar noord, langs alle culinaire hoogtepunten. In 15 dagen leer je de geheimen van de Vietnamese keuken kennen. Onderweg proef je ongetwijfeld Pho, een soort noedelsoep en vind je op elke hoekpunt van de straat Banh Mi en de typisch Vietnamese springrolls: Goi Cuon. Maar ook vegetariërs komen aan hun trekken, tofu kan bijna overal ter vervanging van vlees of vis dienen.



2. Italië

De Italiaanse gastronomie! Zucht… Overal waar je komt proef je letterlijk la dolce vita - het zoete leven. De variëteit aan regionale gerechten én authentieke producten is enorm. Daarom hebben we twee verschillende food reizen naar dit overheerlijke land uitgestippeld. De (Agro)Cultuurreis gaat door de iconische streek Toscane. Hier stel je je smaakpapillen op de proef, want de Toscaanse keuken is er een van eenvoud, pure smaken en alom bekend. Bekend uit deze regio: Pecorino kaas, amandelkoekjes cantucci, bruschetta en ga zo maar door. Maar bij een heerlijke pasta carbonara of risotto al tartufo hoort natuurlijk een goed glas wijn. Ook dan ben je in Italië aan het juiste adres, als een van de grootste wijnlanden ter wereld. In Toscane staat er een wijnproeverij op het reisprogramma. Nog een gaatje over kunnen houden voor het dessert? Mooi, want dan heb je tevens een ruime keuze uit bijvoorbeeld ambachtelijke gelato of tiramisu. De andere culinaire reis voert je langs de idyllische Amalfikust en havenstad Napels. Hier wandel je over citroenboomgaarden, proef je verse vis aan de kust en leer je de fijne kneepjes van de Italiaanse keuken. Uit deze regio komt onder meer de frisse limoncello likeur en Napolitaanse pizza. En dan hebben we het nog niet gehad over het groene goud uit Genua: pesto of de parmaham uit… je raadt het al: Parma. Buon appetito!



3. Thailand

Sawatdie in Thailand! Helemaal gek van Aziatisch eten, maar weet je niet precies welke kruiden en ingrediënten je moet combineren om dat ene lekkere recept te maken? Tijdens deze unieke kookreis krijg je volop de mogelijkheid om kennis te maken met de gevarieerde en o-zo-smakelijke keuken van Thailand. Bij aankomst in Bangkok krijg je meteen een vuurdoop; vele contrasten, geuren en kleuren. Bij de ontelbare eetstalletjes kun je proeven van heerlijke oosterse lekkernijen. Van alle markten die je bezoekt, zijn er twee erg bijzonder: de Mae Klong railway markt, waar een trein dwars door alle kraampjes heen passeert en de Tha Kha drijvende markt. Hier verkopen marktlieden vanuit bootjes hun handelswaar. Gedurende de kookcursus verzamel je samen met een chefkok ingrediënten op de lokale markt. Daarna duik je de keuken in en leer je om met verse producten typische Thaise gerechten te bereiden zoals de beroemde Pad Thai. Uiteraard geniet je daarna van je zelfgemaakte creatie. Loopt het water je inmiddels in de mond? Top! Want dit is slechts een greep uit alle culinaire activiteiten van deze reis.



4. Georgië

Georgië… het land van honing en wijn. De oudste wijn producerende regio ter wereld waar bijna elke Georgische boerderij zijn eigen wijn produceert. Tijdens deze Food & Wine Pop-Up reis slapen we een gedeelte bij de locals thuis, waar je gegarandeerd gaat genieten van vers fruit, verse honing, vers gebakken brood, verse typische Georgische kaas en - hoe kan het ook anders - kannen vol zelfgemaakte wijn. Om van te smullen, toch? We reizen af naar twee wijnregio’s de Kakheti en Imereti, waar een tasting voor je klaar staat. Onderweg word je verwend met vele lokale lunches. Bovendien verzorgd een lokale familie een masterclass Khinkali koken. Tot slot maak je kennis met de Chacha, een druivenwodka.



Waar gaat jouw culinaire hart sneller van kloppen?

Laat een reactie achter