De 6 mooiste stranden ter wereld | Blogs over Reizen
< Terug naar overzicht
De 6 allermooiste stranden in de wereld!

De 6 allermooiste stranden in de wereld!

Een ontspannen strandvakantie, we kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Al helemaal wanneer het zand zeewiervrij is, de palmbomen rijkelijk gevuld zijn met kokosnoten en het water helder blauw is. Waar je dit soort stranden kunt vinden? Onder andere in Belize, de Malediven, Australië, Brazilië en de Filipijnen!

1. Belize: Caye Caulker

Caye Caulker is een eiland voor de kust van Belize in de Caraïbische Zee. Ondanks dat dit een vrij toeristische bestemming is kan je hier nog uitermate genieten van het prachtige strand, de helderblauwe zee en de relaxte sfeer van dit Midden-Amerikaanse land. Het eiland is omgeven door het op één na grootste rif ter wereld met een lengte van 256 kilometer. Hier kan je zeker wel wat bijzondere vissen en koraalsoorten spotten!

Belize: Caye Caulker

2. Paradijs van de Malediven

De Malediven is een heus snorkel- en duikparadijs en staat natuurlijk hoog op het lijstje van menig strandliefhebber. Deze eilandengroep onder India kent parelwitte stranden en een azuurblauwe, kraakheldere zee. Je komt hier in principe om te ontspannen maar er zijn dus ook volop mogelijkheden om aan watersport te doen of het onderwaterleven van dichtbij te bekijken. 

3. Brazilië: Fernando de Noronha

Op een rondreis Brazilië, Op de eilandenarchipel Fernando de Noronha (Atlantische Oceaan) is de unieke Varkensbaai te vinden. Dit adembenemende strand is een perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke snorkelsessie. Grote kans dat je hier naast de prachtige vissen ook dolfijnen en schildpadden tegenkomt. Niet alleen de Varkensbaai is een bezoekje waard, het hele eiland is prachtig! Over het toerisme hoef je je geen zorgen te maken, de lokale overheid heeft hier de regel ingevoerd dat er nooit meer dan 450 toeristen tegelijkertijd aanwezig mogen zijn. Op die manier wordt het kwetsbare ecosysteem van de archipel beschermd.

Brazilië: Fernando de Noronha

4. Thailand: Koh Phi Phi

De Thaise eilandengroep Koh Phi Phi bestaat uit zes eilanden die allemaal op de overgang van de Phuketzee en de Andamanse Zee liggen. Hier vind je de mooiste stranden. Neem nou het Laem Tong Beach; deze magische plek is ideaal voor een relaxte strandvakantie. Met name snorkelliefhebbers zijn hier veel te vinden, na slechts 100 meter in zee begint het kleurrijke rif al! Maar ook het tropische paradijs Long Beach wordt vaak bezocht tijdens een rondreis Thailand. Dit strand ligt op het eiland Phi Phi Don en beschikt over fijn, wit zand. Liever ontspannen bij een baai? Ga dan naar Maya Bay: een indrukwekkende baai, omringd door 100 meter hoge kliffen.

5. Australië: Whitesunday Islands

Hier móet je ooit eens van gehoord hebben: de populaire Whitehaven van Australië. Dit 7 kilometer lange strand ligt voor de kust van Queensland en is absoluut een bezienswaardige plek op de evengoed populaire Whitesunday Islands. Hagelwitte zandstranden, blauw en groen water en tropische omgeving; dát is wat je hier kunt verwachten. Stap aan boord van een snelle catamaran of jacht en vaar rondom de eilanden. Of maak een gave tocht in een helikopter en ontdek de eilanden van bovenaf!

6. De Filipijnen: Palawan

De eilandengroep Palawan staat bekend als de parel van de Filipijnen. In een korte periode heeft deze archipel zich ontpopt tot een razend populaire bestemming. Met name geschikt voor backpackers, ‘honeymooners’ en duikers. Maar ook strandliefhebbers zitten hier goed. Ten noorden van Palawan ligt namelijk de Bacuit archipel; 45 eilanden die alles te bieden hebben wat je van een tropisch eiland mag verwachten. De drukte van het nabijgelegen Palawan is hier nauwelijks voelbaar. Je kunt hier heerlijk genieten van de rust, ruimte en natuur!