< Terug naar overzicht
De beste tips tegen muggen

De beste tips tegen muggen

Iedereen kent het wel, je bent lekker op vakantie en de volgende ochtend zit je onder de muggenbulten. Je bent lek gestoken en je ergert je kapot aan de jeuk. Dit is absoluut niet fijn tijdens je vakantie, maar er zijn gelukkig manieren om die rotbeestjes tegen te gaan! Sawadee heeft de onderstaande 6 tips voor je opgesteld zodat je zorgeloos kunt genieten tijdens je vakantie.

1. Zet de airco aan

Muggen houden absoluut niet van de kou of tocht. Zet daarom indien mogelijk 's nachts de airconditioning aan. Dat zal er voor zorgen dat ze uit de kamer wegblijven. Muggen bevinden zich namelijk het liefst in vochtige en warme ruimtes. Ook hebben de muggen er meer moeite mee een kamer binnen te vliegen waar het waait.

2. Gebruik DEET

DEET is een anti-muggen middel en is verkrijgbaar in verschillende productvormen zoals; lotions, gels of sprays. Hoe hoger de concentratie DEET in het product, hoe beter/langer deze zal werken. Dit anti-muggen middel werkt erg goed in gebieden waar de Malariamug voorkomt. Het beste kun je je voor het slapen insmeren met het middel en rond schemertijd komen de prikbeestjes vaak te voorschijn.

3. Draag witte kleding

Overdag kun je veelal voorkomen dat je gestoken wordt door het dragen van witte of licht gekleurde kleding. Bij het dragen van donkere kleding trek je muggen sneller aan, dit heeft waarschijnlijk te maken door het reflecteren van licht op lichte kleding. Ook het dragen van loszittende en bedekkende kleding kan helpen, zo wordt het voor de muggen moeilijker gemaakt om tot de huid door te dringen.

4. Eet knoflook

Muggen houden niet van vieze geurtjes en zeker niet van de geur van knoflook. Als je knoflook eet, komt er knoflookolie vrij via de poriën. Dit zorgt voor een natuurlijk beschermlaagje op de huid en dit zal de muggen op afstand houden. Lekker veel knoflook eten dus!

5. Gebruik citronella

Je kunt jezelf insmeren met citronella of je kunt in de avond citronella kaarsen aansteken. Muggen houden niet van de geur van citronella, ook dit zal ze op afstand houden. Citronella is in verschillende productvormen verkrijgbaar, voornamelijk als kaarsen en olie.

6. Slaap onder een klamboe

Slaap waar mogelijk onder een klamboe. In de meeste gebieden waar extreem veel muggen voorkomen zijn deze standaard aanwezig in de slaapkamer. Kijk alleen wel uit dat de klamboe goed afgesloten wordt en dat je niet met je huid tegen de klamboe aan slaapt. Anders weten ze je alsnog te vinden. Als er geen klamboe aanwezig is bij je accommodatie, kun je altijd nog een reisklamboe meenemen.

Als je dan helaas alsnog de pineut bent kun je het beste iets op de muggenbult(en) smeren om de jeuk te verlichten. Er zijn speciale crèmes verkrijgbaar bij de supermarkt of drogist, maar ook simpele huismiddelen zoals zout, tandpasta of azijn schijnen te zorgen voor verlichting. En vooral: niet krabben!

jeuk op arm van mug