< Terug naar overzicht
Op reis langs de 3 mooiste steden van Andalusië

Op reis langs de 3 mooiste steden van Andalusië

Voor een onvergetelijke vakantie kan je het ook best wel dichtbij huis zoeken. Reis bijvoorbeeld af naar het prachtige Andalusië; een Zuid-Spaanse streek die overloopt van de cultuur en die door veel toeristen als ‘mooiste streek van Spanje’ wordt bestempeld. De drie Andalusische steden Sevilla, Cordoba en Granada dragen ook zeker hun steentje bij aan deze titel.  

Een rondreis door Andalusië

Andalusië is een autonome gemeenschap in het zuiden van Spanje. De hoofdstad van deze regio is Sevilla; een bijzondere stad die je kunt vergelijken met een groot openluchtmuseum. Los van de mooie steden, vind je in Andalusië ook fijne stranden; denk aan badplaatsen als Malaga, Torremolinos en Marbella. De strandvakantie afwisselen met cultuur? Andalusië is de bakermat van de Flamencomuziek! Een lange dag door Andalusië sluit je af met een glaasje sherry en overheerlijke Spaanse tapas. Kortom: wat betreft strand, steden en cultuur zit je in het prachtige Andalusië helemaal goed. 

Sevilla

Sevilla behoort tot één van de heetste steden van Europa en dat maakt gelijk duidelijk waarom er zoveel doeken in het centrum hangen; deze zorgen voor de nodige schaduw zodat het ook in de zomermaanden nog een beetje uit te houden is. In deze stad kom je diverse Arabische invloeden tegen en ook de tienduizenden sinaasappelbomen blijven niet lang onopgemerkt. Wat betreft bezienswaardigheden is een bezoek aan de klokkentoren Giralda aan te raden; deze is via een hellend pad – zonder treden – te beklimmen en eenmaal boven heb je een spectaculair uitzicht over de stad! 


Cordoba

De stad Cordoba ligt aan een rivier en is de derde grootste stad van Andalusië. Hier kan je je prima een aantal dagen vermaken. Zo zijn er diverse musea te vinden en ook de hammam is rijkelijk vertegenwoordigt in de stad. Cultuur en ontspanning, wat wil je nog meer? Ah, een bezoek brengen aan de derde grootste moskee ter wereld natuurlijk! Reis dan af naar La Mezquita; een enorme moskee met binnenin een unieke kathedraal. Maar ook de Medina Azahara zijn voor veel toeristen een echte must-see; deze ruïnes liggen circa 5 kilometer ten westen van de stad en zijn van groot archeologisch belang. 


Granada

De stad Granada ligt aan de voet van de bergketen Sierra Nevada en beschikt over talloze bezienswaardigheden. Naast de vele tapastours, rondleidingen en Flamencoshows, kan je hier dus nog van alles bekijken. Denk maar aan het populaire Alhambra; dit gebouw is een Middeleeuws paleis én fort in één. Het Alhambra ligt op een strategisch punt, met uitzicht over de hele stad. Maar ook het veertiende-eeuwse monument Corral del Carbon trekt veel bezoekers; dit voormalige Arabische gastenverblijf is gebouwd in 1336 en werd in de 19e eeuw gebruikt als opslagplaats voor kolen.