< Terug naar overzicht
De meest exotische drankjes

De meest exotische drankjes

Op reis maak je kennis met andere culturen, gebruiken, eetgewoontes en niet geheel onbelangrijk: de nationale cocktails! In dit blog hebben we de meest bijzondere en populaire drankjes op een rijtje gezet. Heb jij ze al geproefd?

Caipirinha uit Brazilië

De caipirinha is een Braziliaanse cocktail die bestaat uit limoen, cachaça, ijs en suiker. Cachaça is een suikerrietdistillaat en is vergelijkbaar met witte rum. Hou je niet van limoen? Probeer dan een variatie met watermeloen, mango, aardbei of passievrucht. Tijdens de rondreis Brazilië kun je overal genieten van een heerlijke caipirinha en in het koloniale kustplaatsje Paraty kun je een traditionele cachaçaria (distilleerderij) bezoeken. 


Chhaang uit Nepal 

Chhaang wordt veel gedronken in Nepal. Het is een soort bier met gerst, gierst of rijst als basis. Het wordt meestal gedronken op kamertemperatuur in de zomer, maar kan ook kokend heet geserveerd worden als het koud weer is. Er wordt namelijk gezegd dat het de beste remedie is tegen de strenge kou van de bergen. Volgens de legenden is chhaang ook populair bij de Yeti - oftewel de verschrikkelijke sneeuwman - die afgelegen bergdorpen binnenvalt om het te drinken. 

Amarula uit Zuid-Afrika

Deze drank uit Zuid-Afrika is een crème likeur gemaakt van suiker, room en de vrucht van de Afrikaanse Marula boom, die in Zuid-Afrika ook wel de olifantenboom of bruiloftsboom wordt genoemd. Er zijn allerlei recepten voor het maken van cocktails én toetjes. Maar na een lange reisdag hoef je er alleen wat ijsklontjes bij te gooien en voilá: de ideale sundowner.

  

Dawa uit Kenia 

Dawa is een heerlijk drankje uit Kenia, vernoemd naar het Swahili (en Arabische) woord voor medicijn. Het drankje is gemaakt van wodka met honing en limoen. Het is de gewoonte je eigen drankje te mixen en het limoensap met het honingstaafje uit de limoen te drukken 

Mojito uit Cuba 

De Mojito is een cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt met veel ijs. Deze cocktail komt van origine uit Cuba en was bedoeld als medicijn. Tegenwoordig is de Mojito wereldwijd een zeer geliefde cocktail en erg populair om zijn verfrissende smaak. In Midden- en Zuid-Amerika staat de Mojito in bijna elk café en restaurant bovenaan de menu/cocktailkaart.  

Brem uit Bali 

Brem is een zoete rijstwijn, een traditioneel drankje uit Indonesië. Volgens schattingen stamt het drankje al uit 1.000 v. christus. Brem wordt gebruikt bij tempelceremonies en wordt Tetabuhan genoemd; een offering aan Buto Kala om harmonie op te roepen.

Pisco Sour uit Peru

Pisco is een likeur die uit druiven wordt gedistilleerd. Je kan er een lekkere cocktail van maken en deze wordt de pisco sour genoemd. De ingrediënten zijn simpel: limoensap, suiker, eiwit en een scheutje Zuid-Amerikaanse passie. Het is erg populair in PeruChili en Bolivia. Niet voor niets heerst er al jarenlang een onderlinge strijd over wie de rechtmatige eigenaar is van het authentieke recept.


Virgin Cocktails

Drink jij geen alcohol? Geen probleem! Vaak zijn er virgin-cocktails op de kaart terug te vinden en kan een goede bartender met een beetje creativiteit een heerlijke ‘virgin-versie’ voor je maken. 

Laat een reactie achter

Reacties

  • Jerrycrima

    24-06-2020

    Знаете ли вы? После 50 черепно-мозговых травм регбист завершил карьеру, опасаясь получить синдром деменции. Андрогинный псевдоним не спас автора от расшифровки. Залётная птаха занесена в перечень птиц России спустя более полувека после открытия вида. Потомок наполеоновского генерала стал Героем Советского Союза. Акадийка много раз становилась первой. arbeca

  • Eva

    15-10-2018

    Pisco sour!