Dit is de grootste waterval ter wereld + top 9
< Terug naar overzicht
Dit is de grootste waterval ter wereld + top 9

Dit is de grootste waterval ter wereld + top 9

Watervallen behoren tot de meest adembenemende natuurwonderen van de wereld. De aanblik en het geluid van het water dat van grote hoogte naar beneden stort kan werkelijk betoverend zijn. Er zijn vele watervallen in de wereld, maar sommige springen eruit door hun omvang en schoonheid. In dit blog verklappen we de grootste waterval ter wereld en de rest van de top 10.

Niet alleen is het de grootste, maar ook de hoogste waterval ter wereld. Wat maakt een waterval nou zo uniek? Wat ons betreft de intense kracht waarmee het water naar beneden dendert en het contrast met de rustige omgeving.

10. Niagara Falls - Canada en Verenigde Staten

Niagara Falls is één van de meest iconische natuurwonderen ter wereld en wat ons betreft de mooiste waterval ter wereld. Gelegen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten trekt deze indrukwekkende waterval elk jaar miljoenen bezoekers. Een van de beste manieren om de Niagara Falls te ervaren is een boottocht. De beroemde Maid of the Mist-boottocht brengt je tot aan de voet van de watervallen, waar je wordt omringd door mist en het donderende geluid van het neerstortende water. 

Ook als je van wandelen houdt, kun je hier je hart ophalen. Er zijn namelijk tal van wandelpaden en uitzichtpunten die je ook nog een prachtig uitzicht bieden op de watervallen. De Niagara Gorge Trail brengt je langs de rand van de kloof en bezorgt je een panoramisch uitzicht. Het Niagara Falls State Park is een geweldige plek om te beginnen, met een verscheidenheid aan activiteiten en attracties voor bezoekers van alle leeftijden.

Niagara Falls


Praktisch:

Openingstijden: Niagara Falls State Park is het hele jaar door 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend. De attracties in het park zijn echter seizoensgebonden en hebben hun eigen dienstregeling. In de zomer zijn dinsdag, woensdag en donderdag de beste dagen voor een bezoek!

Entreeprijs:

Entree tot het Niagara Falls State Park is gratis.

9. Victoria Falls - Zimbabwe

De Victoria Falls behoren tot de meest indrukwekkende watervallen ter wereld, gelegen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. De watervallen zijn met een breedte van bijna 2000 meter dan ook de breedste watervallen van Afrika. Behalve het prachtige watergeweld, loop je tijdens een bezoek aan deze watervallen ook nog eens door het regenwoud! 

Ben je een thrillseeker en hou je wel van wat extra adrenaline? Dankzij de diepe dalen van Victoria Watervallen kun je activiteiten doen zoals ziplinen, bungeejumpen en is er een schommel waarbij je een vrije val van 70 meter maakt. Je kunt je dus wel een paar uur vermaken tijdens een bezoekje aan een van de grootste watervallen ter wereld.

Victoria Falls - Zimbabwe

Praktisch: 

Openingstijden: van 1 september t/m 30 april van 6:00 tot 18:00 uur van 1 mei t/m 31 augustus van 6:30 tot 18:00 uur
Entreeprijs: 30 dollar 

8. Iguazu Falls - Argentinië & Brazilië

Gelegen op de grens van Argentinië en Brazilië, liggen de Iguazu Falls. Wat deze watervallen zo indrukwekkend maken, is de enorme omvang en kracht. Met meer dan 275 afzonderlijke watervallen van bijna 3 kilometer, is het een natuurwonder dat werkelijk adembenemend is. 

De watervallen zijn omringd door weelderig groen en wilde dieren, wat zorgt voor een prachtig decor. Je kunt de mist van de watervallen op je huid voelen en het water naar beneden horen donderen.

Iguazu Falls - Argentinië & Brazilië


Praktisch:

Openingstijden: van 8:00 tot 18:00 in Argentinië en van 09:00 tot 17:00 in Brazilië
Toegangsprijs: 18 dollar 

7. Gullfoss watervallen - IJsland

Iets dichter bij huis liggen de Gulfoss watervallen, een niet te missen bestemming in IJsland. Deze indrukwekkende waterval biedt een prachtig uitzicht en een unieke geologische formatie die je nergens anders vindt. Je kunt hier een prachtige wandeling maken langs de rand van de watervallen of de omgeving. Met zijn natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis is Gullfoss een absolute must-see.

Gullfoss watervallen


Praktisch: 

Openingstijden: het gehele jaar alle dagen te bezoeken
Entreeprijs: gratis

6. Yosemite Falls - Verenigde Staten

Deze waterval, gelegen in het Yosemite National Park in Californië, is de hoogste waterval van Noord-Amerika, met een hoogte van meer dan 2400 meter. Bezoekers kunnen een wandelroute volgen om de watervallen van dichtbij te bekijken, of gewoon van een afstandje genieten van het prachtige uitzicht. 

Het omliggende gebied is ook de thuisbasis van veel wilde dieren en natuurlijke schoonheid, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Of je nu een natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een uniek avontuur, Yosemite Falls is absoluut een bezoek waard.


Praktisch: 

Openingstijden: het gehele jaar geopend
Entreeprijs: 35 dollar per persoon (wanneer je met auto komt met max. 15 personen)

5. Sutherland Falls - Nieuw-Zeeland

Sutherland Falls is een van de hoogste watervallen ter wereld en ligt in het Fiordland National Park in Nieuw-Zeeland. De omgeving is prachtig, want je begeeft je in een groene wereld in combinatie met sneeuw bedekte bergen. Daarbij heb je een grote kans om papegaaien en Fiordland pinguïns te zien! 

Loop een of meerdere wandelroutes rondom de watervallen. Op deze manier kun je deze natuurkunst van dichtbij beleven. Je waant je absoluut aan de andere kant van de wereld, want het is een erg rustige en afgelegen plek. 

Sutherland Falls


Praktisch: 

Openingstijden: het gehele jaar te bezoeken
Entreeprijs: gratis

4. Plitvice watervallen - Kroatië

In het Nationaal Park Plitvice in Kroatië is een prachtige reeks watervallen te vinden: de Plitvice watervallen. Een natuurlijke schoonheid met haar kristalheldere meren en trapsgewijze watervallen omringd met groen. Ieder seizoen heeft haar eigen charme; zo kun je in de winter genieten van bevroren watervallen, terwijl je in de herfst een prachtig kleurenpallet voor je hebt met roodtinten. 

Het Nationaal Park Plitvice heeft een rijke geschiedenis en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waardoor het een bestemming is die zowel mooi als cultureel belangrijk is. 

Plitvice watervallen

Praktisch: 

Toegangstijden: het gehele jaar geopend
Entreeprijs: 23,50 euro (volwassenen)
Let op: tickets voor de Plitvice meren moet je vooraf online bestellen omdat er maar een beperkt aantal mensen het park in mag. Wanneer je dit niet doet, heb je een grote kans dat je een andere dag moet terugkomen.

3. Huangguoshu watervallen - China

Gelegen in China zijn de Huangguoshu watervallen. Dit zijn de grootste watervallen van Azië en ze zijn een bekend onderwerp van vele Chinese gedichten en schilderijen. De watervallen zijn meer dan 200 meter hoog en 300 meter breed en behoren daarmee op het lijstje van de grootste waterval ter wereld. 

Bezoekers kunnen een boottochtje maken om de watervallen van dichtbij te bekijken of een wandelroute volgen om de omgeving te verkennen. Met zijn indrukwekkende omvang en natuurlijke schoonheid zijn de Huangguoshu watervallen een niet te missen bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Huangguoshu waterval China


Praktisch: 

Openingstijden: van 07:00 tot 18:00 uur in maart t/m november en van 07.30 tot 18:00 uur in december t/m februari
Entreeprijs: 21,00 euro 

2. Seljalandsfoss waterval - IJsland 

Seljalandsfoss waterval is een van de populairste toeristische bestemmingen in IJsland en dat is niet voor niets. Wist je namelijk dat je achter de waterval kan lopen? Ook kun je vanuit hier wandelen naar de naburige Gljúfrabúi waterval. 

Seljalandsfoss waterval


Praktisch: 

Openingstijden: het gehele jaar geopend, zonder openingstijden
Entreeprijs: gratis 

En dan nu de grootste waterval ter wereld… tromgeroffel..

1. Angel Falls - Venezuela

In het Canaima National Park, beroemd om de verschillende tafelbergen, ligt de hoogste waterval ter wereld: Angel Falls. Dit natuurwonder is maar liefst 979 meter hoog. Om hier te komen heb je echter wel meerdere dagen de tijd nodig. Je kunt kiezen voor een meerdaagse hike of je gaat per helikopter naar deze waterval. Angels Falls is omgeven door jungle en wilde dieren. Met een beetje geluk kun je de apen op de achtergrond horen brullen. 

Het beste is om de waterval vanuit een speciale boot te bekijken. Deze boot is eigenlijk een lange kano die nog door lokale indianen gebruikt wordt. Je vaart hiermee rustig over de rivier en kunt alles relaxt op je laten afkomen. Als je op zoek bent naar een onvergetelijk avontuur is het bekijken van deze hoogste waterval ter wereld iets wat je absoluut eens in je leven gedaan moet hebben!

Angel Falls


Praktisch:

Openingstijden: het gehele jaar geopend
Entreeprijs: hangt af van de manier van transport (hike, boot of helikoptervlucht).

Ga jij één of misschien wel meerdere watervallen bezoeken die behoren tot de mooiste en grootste watervallen ter wereld? Vergeet dan niet om je poncho, wandelschoenen en (waterproof) camera mee te nemen. Maar bovenal: Geniet van al het moois dat deze hoogste watervallen ter wereld te bieden hebben!


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte