< Terug naar overzicht
10 Tips voor een lange vlucht: kom je vliegreis goed door

10 Tips voor een lange vlucht: kom je vliegreis goed door

Of je nu jong en reislustig bent, een ouder die graag de kinderen de wereld wilt laten zien of 50-plus en klaar voor het volgende avontuur: een lange vlucht is soms onvermijdelijk. Ook vandaag de dag nog gaat er een flinke vliegreis aan vooraf. Maar dan ben je ook ergens! Sawadee heeft tien handige tips voor je opgesteld.

1. Drink niet te veel alcohol

Dit kan de effecten van die toch-al-niet-zo-fijne jetlag versterken. En daarbij, die borrel smaakt vast veel beter wanneer je eenmaal op de plaats van bestemming bent aangekomen.

2. Blijf in beweging

Wandel af en toe even door het gangpad, niemand zal gek op kijken. Zo houd je je gewrichten soepel en ga je de verveling tegen.

3. Neem een slaappakket mee

Reiskussen, oogmasker, oordoppen. Bij de meeste lange vluchten ligt er al een dekentje voor je klaar wanneer je het vliegtuig instapt. Wikkel jezelf in en probeer te slapen, dan vliegen de uren voorbij.

4. Houd je creditcard op zak

Voor sommigen misschien niet de allerbeste tip maar een creditcard is de manier om aan extra snacks en spullen te komen.

5. Voorkom oorpijn

Hier heb je speciale sprays voor, maar ook kauwgom kauwen helpt! Of een dropje, het is maar net waar je van houdt.

6. Ga voor een gangpad- of raamstoel

De raamstoel is ideaal voor mensen die goed willen slapen tijdens de vlucht, je kunt ten slotte met je hoofd tegen de zijkant van het vliegtuig leunen. De stoel naast het gangpad is weer goed geschikt voor mensen met lange benen. De middenstoel staat bekend als minst comfortabel: je hebt geen eigen armsteun en je zit tussen twee mensen in.

7. Zorg te allen tijden voor vermaak

Boeken, magazines, muziek, laptop en tablet. Veel vliegmaatschappijen, waaronder KLM, hebben ook een uitgebreid on board entertainmentsysteem.

Entertainment op een lange vlucht

8. Fris jezelf op

Neem gerust een tandenborstel en tandpasta mee. Belangrijk: zorg dat het mini-varianten zijn! Desinfecterende handgel is ook vaak een fijne opfrisser en handcrème tegen droge handen en voor het gezicht. 

9. Drink veel water!

Door de droge lucht in het vliegtuig droog ook jij sneller uit. Drink daarom voldoende water.

10. Laat het los

Geen gepieker! Je moet en zal die vlucht doorstaan, of je het nou leuk vindt of niet. Kijk niet om het halfuur op de klok, maar probeer te ontspannen en vermaak jezelf.