< Terug naar overzicht
Dit zijn de 10 meest futuristische steden van de wereld

Dit zijn de 10 meest futuristische steden van de wereld

Je hebt van die steden waarin het net lijkt alsof je in de toekomst bent beland. Torenhoge gebouwen schieten uit de grond, de technologische ontwikkelingen vliegen je om de oren, het openbaar vervoer is uitermate goed geregeld en er is ook nog eens gedacht aan de groenvoorzieningen. Je hoeft niet naar het jaar 2300, want deze surrealistische ervaring is al in verschillende wereldsteden voelbaar. Benieuwd? Dit zijn de 10 meest futuristische steden ter wereld.

1. Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië en wordt ook wel de Republiek Singapore genoemd. Bij aankomst in de stadsstaat val je van de ene in de andere verbazing en soms heb je het gevoel dat je een tijdreis naar de toekomst hebt gemaakt. Je ziet er namelijk veel indrukwekkende wolkenkrabbers, zoals Marina Bay Sands, de UOB Plaza One, en de Tanjong Pagar Centre. De hypermoderne metropool is bovendien brandschoon, hartstikke veilig en goed georganiseerd. 

Vliegveld Singapore


Singapore heeft een multiculturele samenleving met verschillende etnische groepen en religies die vreedzaam samenleven. Je vindt er een mix van veel veel verschillende keukens en kunt daarom je hart ophalen met al het lekkere eten. Ook zal je in de stad een hoop groen aantreffen. De stad heeft namelijk het doel om een groene en duurzame stad te worden. Het heeft nu al meer dan 300 parken en tuinen. Heerlijk vertoeven dus op een zomerse dag. 

Al enthousiast? Sawadee bezoekt deze bijzondere stad tijdens onze 21-daagse groepsrondreis Singapore, Maleisië, Thailand.

2. Tokyo, Japan

Tokyo is de hoofdstad van Japan en is een van de meest bevolkte steden ter wereld. Het heeft een rijke geschiedenis en cultuur en staat bekend om zijn technologie, mode, eten en entertainment. Ook in Tokyo zul je je ogen uitkijken met alle indrukwekkende wolkenkrabbers die de stad rijk is. Denk dan aan Tokyo Skytree, het Tokyo Metropolitan Government Building en de Mori Tower. 

Tokyo skyline


Je vindt er ook gadgets die je nergens ter wereld zult tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan automaten waar je van alles en nog wat uit kunt halen. Trek in IJs op een warme dag? Check! Extra energie nodig? De warme koffie staat klaar. Onderbroek vergeten? Zelfs deze haal je uit de automaat. Je kunt het zo gek niet bedenken. 

Al zin om deze hypermoderne stad te ontdekken? Bekijk dan eens onze rondreizen door Japan.

3. San Francisco

San Francisco staat bekend om haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist. De stad wordt ook wel 'City by the Bay' genoemd en ligt in West-Amerika. Je zult de stad vast kennen van de bekende Golden Gate Bridge, want deze schittert op vele ansichtkaarten. De iconische brug is één van de vele historische bouwwerken in de Amerikaanse stad. 

San Francisco


Naast de authentieke gebouwen staat de stad ook bekend om haar moderne gebouwen, innovatieve geest en is het de thuisbasis van enkele van de grootste tech-bedrijven ter wereld, zoals Google, Facebook en Twitter. Klinkt zakelijk hè? Gelukkig heeft de stad ook een levendige culturele scene en staat gezond leven en groen denken centraal. Er zijn veel parken, fietspaden en wandelroutes die het gemakkelijk maken om de indrukwekkende stad te verkennen en te genieten van een stukje natuur.

San Francisco kun je bezoeken tijdens een van onze rondreizen in Amerika.

4. Helsinki

Bij futuristische steden denk je misschien al snel aan Azië of Amerika, maar ook in ons knusse Europa hebben we zo'n hypermoderne stad. We hebben het over Helsinki, de hoofdstad van Finland. De noordelijk gelegen stad wordt omschreven als modern en vooruitstrevend. Zo staat een duurzame levensstijl hoog in het vaandel en wil de stad tegen 2035 koolstofneutraal zijn. Ook heeft de stad een uitstekend openbaar vervoersnetwerk en een groeiend netwerk van elektrische oplaadpunten. 

Helsinki


Wanneer je Helsinki bezoekt kom je een mix van historische en moderne architectuur tegen. Voor ieder wat wils dus. Moe van het rondslenteren in de stad? Kom dan tot rust in één van de vele sauna's die de stad rijk is. Er wordt gezegd dat er in Helsinki meer sauna's dan auto's zijn, dus leef je uit. 

Al zin in een uitstapje naar het hoge noorden? Bezoek de stad tijdens onze groepsrondreis door Scandinavië

5. Kuala Lumpur

Een andere moderne stad is Kuala Lumpur. De snelgroeiende Aziatische stad ligt in het hart van Maleisië en staat bekend om haar levendige stadsleven en culturele diversiteit en moderne architectuur. Een van de meest opvallende kenmerken van Kuala Lumpur is de indrukwekkende skyline, met hoge wolkenkrabbers zoals de Petronas Twin Towers, die met 452-meter tot de hoogste gebouwen ter wereld behoren. Neem zeker er zeker een kijkje om het adembenemende mooie uitzicht vanaf de skybridge te bewonderen. 


In Kuala Lumpur richten ze zich met allerlei campagnes op het verminderen van afval en het promoten van duurzaamheid in de stad. Ook het openbaar vervoer in deze gigantische metropool is heel goed ontwikkeld. Zo heb je metrolijnen die de belangrijkste delen van de stad met elkaar verbindt, een monorail die dwars door het centrum van de stad rijdt en moderne bussen. Je komt dus gemakkelijk van A naar B. 

Zin om ook buiten de stad bezienswaardigheden te ontdekken? Verken dan eens de Batu Caves. Dit is een belangrijk bedevaartsoord voor de hindoes en je zult er je ogen uitkijken. Bij de ingang van dit heilige grottencomplex tref je namelijk een gouden standbeeld van maar liefst 42 meter hoog. 

Heb je de reiskriebels al te pakken? Ook Kuala Lumpur bezoeken we tijdens een aantal van onze avontuurlijke groepsreizen door Maleisië. 

Andere futuristische steden:

Naar de volgende steden gaat Sawadee (nog) niet, maar ook dit zijn ook zeker moderne steden met een futuristische architectuur en innovatieve ideeën. 

6. Toronto
7. Shanghai
8. Dubai
9. Seoul
10. Songdo