Mooiste plekken Europa - 9x inspiratie voor 2023
< Terug naar overzicht
Mooiste plekken Europa - 9x inspiratie voor 2023 Bronvermelding:

Mooiste plekken Europa - 9x inspiratie voor 2023

Gelukkig hoef je niet de hele (of halve) wereld af te reizen voor bijzondere plekken. Hoewel Europa een kleiner continent in omvang is, wordt dit goedgemaakt met de vele prachtige pareltjes. De opties zijn eindeloos, daarom hierbij voor jou de 9 mooiste plekken Europa. Op zoek naar inspiratie voor komend jaar? Lees gauw verder.

En wie of wat bepaalt dan wat de mooiste plekken van Europa zijn? Dat blijft natuurlijk een subjectieve kwestie. Daarom deel ik in dit blog mijn favoriete en leuke vakantiebestemmingen in Europa! Ik heb de vakantiebestemmingen ingedeeld per regio, wel zo makkelijk om ze af te vinken.

Andalusië - Spanje 

Waar je je ook in Andalusië bevindt, zodra het middaguur slaat en een van de vele kerkklokken luidt, stromen de terrassen vol. Zowel de toeristen als de locals weten hun weg te vinden naar de vele tapasbars en koffietentjes. Met luid kabaal en onder de felle zon, geniet men van de lokale delicatessen en elkaar. Over kabaal gesproken… bereid je voor op aardig wat flamenco taferelen en processies, de daarbij behorende wegafsluitingen en met wierook gevulde steegjes. Andaluz ten top als je het mij vraagt. Niet voor niets dat ik een klein jaar in deze fantastische regio van Spanje heb vertoefd. Ik verklap je daarom graag de parels buiten de gebaande paden om: 

Ronda

  1. Cádiz: de oudste stad van Europa is een schiereiland en wordt veelal klein Havana genoemd door het uiterlijk. Fijnproevers komen hier aan hun trekken, want wat is het hier toch lekker (en goedkoop) eten. Cádiz is overigens een centraal vertrekpunt voor verschillende surfstranden zoals El Palmar en Playa de los Lances. 
  2. Tarifa: niet alleen een kitesurf hotspot, maar ook een gemoedelijk plaatsje omringd met de prachtige zandstranden van de Costa de la Luz. Vanuit Tarifa zie je de Afrikaanse horizon gloren op slechts 10 kilometer afstand. Breng zeker een bezoek aan een stukje woestijn bij de zandduinen van Bolonia. 
  3. Cabo de Gata bij Almería: een natuurpark van vulkanische oorsprong en een klein paradijs als je mij vraagt. Vanuit Almería ben je binnen een halfuur bij deze prachtige plek. Onderweg word je verwend met prachtige vergezichten op het ruige landschap. Hier kun je bakken onder de zon, snorkelen, duiken en kanoën. 
  4. Ronda en Setenil de las Bodegas: typerend voor Andalusië zijn de witte gevels, niet gek dat je om de haverklap dorpen in het droge gebergte op afstand ziet liggen. Een extra mooi dorpje is Setenil de las Bodegas, bekend om de rots woningen. Combineer je bezoek met Ronda. Deze stad wordt door de Tajo de Ronda kloof in tweeën gesplitst en verbonden met de hoge Puente de Nuevo brug.

Toscane - Italië

Glooiende heuvels, lieflijke dorpen, relaxte Italianen, warme zonnestralen en absolute kookkunsten vormen het karakter van de regio. Om verliefd op te worden. In Toscane kun je goed reizen tussen verschillende steden en romantische dorpen. Florence, Pisa, Arezzo en Siena om maar wat steden op te gooien. Constant ben je verzekerd van een sprookjesachtige omgeving; oneindige wijnvelden, cipressen, olijfgaarden en magische zonsondergangen. Wat wil je nog meer? Mijn tips voor één van de mooiste vakantiebestemmingen van Europa, onder de Toscaanse zon, zijn: 

Toscane

  1. San Gimignano: het middeleeuws dorpje behoort tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Net onder de rook van Florence ligt deze plaats verscholen in de glooiingen van Toscane. In San Gimignano word je overspoeld met de vele woontorens. De geplaveide straten, sfeervolle straatjes en eeuwenoude gebouwen brengen je terug in de tijd. 
  2. Lucca: mijn all time favorite! Een overzichtelijke stad gebouwd binnen de oorspronkelijke stadsmuren. Wist je dat je over deze stadsmuren kunt wandelen en zelfs fietsen? Aan de ene kant heb je schitterend uitzicht op het omringende landschap en aan de andere kant zie je de terracotta daken. Wil je het meest romantische dorpje bezichtigen? Breng dan een middag of avond door in het kleine Montecarlo en word omvergeblazen door zijn charme.
  3. Greve in Chianti: slingerweggetjes, ommuurde steden en eindeloze pittoreske plaatsjes. Met name Greve, ook wel de poort naar Chianti genoemd, is wederom zo’n stad die je niet wil missen. Hier proef je de Chianti Classico wijn.

Mosel & Luxemburg

Dichterbij huis kan haast niet. Deze twee bestemmingen liggen naast elkaar en dat maakt ze makkelijk te combineren. De Mosel is een wijnstreek in Duitsland rond de rivieren bij - de naam zegt het al - de Moezel, de Saar en de Ruwer. Vakwerkhuizen, wijngaarden die uitmonden tot aan de rivier en jawohl de flammkuchen. Luxemburg lijkt op het eerste oogpunt niet veel te verschillen van de Mosel, hoewel je je hier in een ander land waant. En dat merk je zodra je in het Mullerthal terecht komt. Wederom hierbij de mooiste plekken van Europa in dit gebied:

Bernkastel-Kues

  1. Bernkastel-Kues: dit stadje is opgesplitst, aan de ene kant van de rivier tref je Bernkastel en aan de andere kant Kues. Hoewel het klein in omvang is, maakt dat het niet minder gezellig. Het marktplein bijvoorbeeld is absoluut de moeite waard door de kleurrijke vakwerkhuisjes.
  2. Vianden: in Luxemburg kun je klimmen naar meerdere kastelen. Eén daarvan ligt in Vianden. Het stadje zelf is minder interessant maar de klim naar deze berg geeft je een fantastisch uitzicht over het gebergte van Luxemburg. 

Wat mij betreft zijn dit de mooiste vakantiebestemmingen Europa. Er zijn nog zoveel mooie plekken in Europa te ontdekken, maar wil je naast reizen ook vakantie vieren? Dan zijn dit de absolute aanraders!


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte