< Terug naar overzicht
Top 5 actieve familiereizen | Op avontuur met het gezin

Top 5 actieve familiereizen | Op avontuur met het gezin

Een ontspannen vakantie met het gezin; zeker leuk, maar wel al vaker meegemaakt. Het is tijd voor iets anders. Wat dacht je van een actieve familiereis naar het prachtige noorden? In Zweden zijn talloze activiteiten uit te oefenen, voor jong én oud. Houden jullie van wandelen in de ongerepte natuur? Dan is een trektocht in de Andes of de Himalaya misschien wel wat voor jullie. Of duik als een echte Tarzan de jungle van Costa Rica in. En natuurlijk zijn er nog heel veel andere mogelijkheden!

1. De Inca trail in Peru

Een onvergetelijke trektocht én een stapje terug in de tijd? Kies dan voor Peru en bewandel de 4-daagse Incatrail; de beroemdste wandeltocht van Zuid-Amerika. Deze route gaat door het Andesgebergte, wat uiteraard adembenemende uitzichten oplevert. Let op: ouders en/of kinderen moeten wel een basisconditie hebben, de eeuwenoude door de Inca’s aangelegde paden liggen namelijk op 4.000 meter hoogte. Een schitterend alternatief is de 3-daagse Larestrail; de trail van natuur, overweldigender en afwisselender dan de Incatrail. Bij goed weer zien jullie de sneeuwbergen van dichterbij. Deze trail is een dag korter en je loopt deze alleen met je eigen groep i.p.v. een internationale groep, zoals dat het geval is bij de Incatrail. Je komt door dorpjes waar de inheemse bevolking ver van de bewoonde wereld hun traditionele leven leidt. De begeleiding is in handen van een ervaren lokale gids en de bagage wordt vervoerd door ezels en lama’s. Durven jullie het avontuur aan, dan krijgen jullie er zeker iets moois voor terug: een onuitwisbare gezinservaring met als kers op de taart het bezoek aan de prachtige Inca-stad Machu Picchu.


2. Annapurna gebied in Nepal: reis de hoogte in! 

Het veelbesproken Annapurna gebied ligt in het noorden van Nepal, nabij de stad Pokhara. Het gebied maakt deel uit van het Himalaya gebergte en herbergt de bijna 9.000 meter hoge berg ‘Annapurna I’. Maar het gebied heeft méér; naast de 13 hoge bergen (lees: allemaal boven de 7.000 meter) die het gebied rijk is, liggen er ook nog 16 bergen boven de 6.000 meter. Al met al is het Annapurna gebied een bijzondere plek waar je samen met het gezin de mooiste, meest onvergetelijke wandelingen maakt. Wist je trouwens dat het Annapurna gebied ruim 7.500 km2 groot is en het eerste Nationale Park van Nepal was?


3. Activiteitenparadijs Costa Rica

Het centraal Amerikaanse Costa Rica staat bekend om haar groene jungle en de vele nationale parken. Aan mooie natuur een overvloed. En hetzelfde geldt voor de vele activiteiten die je hier als gezin kunt uitoefenen. Slinger tussen de boomtoppen tijdens een canopytour in Monteverde, rijd paard in het regenwoud, kies voor een stoere mountainbiketocht of ga op zoek naar apen, neusbeertjes en luiaards in de jungle. Costa Rica kent vele tropische ongerepte stranden, waar je heerlijk kunt chillen, zwemmen & surfen!


4. Met het gezin door Vietnam trekken

Het leuke aan een familiereis naar Vietnam is de afwisseling tussen stad en natuur. Het land leent zich uitstekend voor gave fiets- en wandeltochten én verschillende excursies. Denk aan een tweedaagse wandeltocht rondom het gebied van Mai Chau; een vallei waar diverse bergvolkeren wonen die op traditionele wijze leven. In Vietnam val je van verbazing in verbazing; kijk je het ene moment je ogen uit in het bergachtige noorden, sta je even later midden in het tropische zuiden.


5. Mountainbiken, wandelen en kanoën in Zweden

Het Scandinavische Zweden is leuk voor het hele gezin. De prachtige natuur maakt het een fantastische reisbestemming om diverse activiteiten uit te oefenen. Denk aan een adembenemende kanotocht over een van de vele magische meren die Zweden rijk is. Of pak de fiets en mountainbike door het typisch Zweedse landschap. Een safaritocht door de bossen van Sommarhagen, paardrijden en een bezoek aan een Zweedse boerderij geven deze familiereis een extra actief tintje. Als vanzelfsprekend is het land ook uitermate goed geschikt voor lange wandelingen. Met wat geluk kunnen jullie onderweg elanden, wilde zwijnen en steenmarters zien. Spotten jullie een lynx? Dan heb je wel heel veel geluk gehad!


Lijkt het je ook wat om met het gezin op actieve familiereis te gaan? Sawadee heeft meer dan 80 verschillende familiereizen naar de meest uiteenlopende reisbestemmingen.