< Terug naar overzicht
Sawadee medewerkers delen hun favoriete reisfoto

Sawadee medewerkers delen hun favoriete reisfoto

Mijn collega's bij Sawadee weten als geen ander hoe fantastisch mooi onze planeet is en hebben daarom al een hoop mooie bestemmingen ontdekt en onvergetelijke momenten vastgelegd. Ik vroeg mijn collega’s hun favoriete reisfoto te delen en te vertellen waarom het kiekje zoveel mooie herinneringen oproept. Ben je klaar om je eigen reislust nog verder aan te wakkeren?

Lisa Lommerse - Customer OperationLisa Lommerse

"Na 1,5 jaar reizen over de wereld, is dit toch wel één van de leukere foto’s waar ik op terugkijk. Drinken uit de kokosnoot op de Mekong Delta bij Ho Chi Minh City in Vietnam. Dit was de zoveelste reis voor mij, maar toch wel één van de reizen die mij het meeste is bijgebleven. In Vietnam heb ik zoveel nieuwe dingen gedaan en ondernomen waarvan ik nooit had durven dromen dat ik het ooit zou doen of meemaken. Denk aan het heerlijke eten, de bevolking, het authentieke Azië of juist het huren van een motorscooter en helemaal opgaan in het lokale leven. Hierdoor wil ik alleen nog maar meer van de wereld zien en nieuwe dingen ontdekken."

Manon van Dijk - Marketing CommunicatieManon van Dijk

"Thailand, mijn allereerste verre reis, blijft voor mij mijn meest bijzondere herinnering. Ik had de geweldige kans om hier vier maanden te wonen en studeren tijdens mijn studie International Tourism Management, en het was tijdens deze reis dat mijn liefde voor reizen is ontwaakt. Ik heb in deze periode veel van het land kunnen ontdekken; van afgelegen stranden met kristalhelder water en de adembenemende natuur, tot chaotisch drukke steden en bruisende markten. Maar ook de gastvrije mensen en hun rijke cultuur hebben een blijvende indruk op mij achtergelaten. En niet te vergeten het overheerlijke eten natuurlijk. Deze foto is gemaakt op Koh Phi Phi en doet mij herinneren aan de vrijheid, avontuur en persoonlijke groei die ik ervaarde. Een onvergetelijke reis!"

Joran de Ridder - Senior MarketeerJoran de Ridder

"Deze foto springt eruit in mijn archief, genomen in februari 2020 (vlak voor corona). Daar sta ik dan, klaar om de majestueuze Kilimanjaro te beklimmen, die uitdagend oprijst op de achtergrond. Dit was het hoogtepunt van een geweldige groepsreis naar Tanzania & Kilimanjaro, vol fysieke en mentale uitdagingen. Het zien van deze foto herinnert me aan de euforische stemming die ik had na het bereiken van de Uhuru piek, de schitterende zonsopgang en aan de sterke banden die ik tijdens mijn reis heb gevormd met mijn groepsgenoten. Deze beklimming, een waar avontuur, bevestigde mijn diepe passie voor reizen en avontuur."

Ankie Kuipers - Product Manager

Ankie Kuipers

"Als ik denk aan al mijn reizen die ik heb gemaakt, dan springt mijn rondreis van 8 maanden er toch boven uit. Na mijn afstuderen ben ik 8 maanden in Nieuw-Zeeland, Australië en Indonesië geweest. Na een stage in Sydney te hebben gedaan, wilde ik zo graag weer terug richting Oceanië. Vooral Nieuw-Zeeland stond hoog op mijn lijst. Als een echte wandel- en natuurliefhebber, was dit natuurlijk de beste plek. Van de 8 maanden ben ik 6 maanden in Nieuw-Zeeland geweest, waar ik heb gebackpackt en gewerkt. Ik heb ontzettend veel leuke mensen leren kennen van over de hele wereld en heel veel mooie pareltjes van het land mogen ontdekken. Op de foto die je mij tijdens het lopen van de Hooker Valley Track bij Mount Cook, echt een schitterende hike. Samen met een groepje andere backpackers hadden we deze wandeling gemaakt. Vanuit de accommodatie liepen we zo naar het begin van de wandeling en zat je meteen midden in de natuur. Je liep over bergpaadjes, vlonders en hangbruggen langs meren en heidevelden met de prachtige bergen om je heen, waaronder uiteraard ook Mount Cook. Aan het einde van de wandeling kom je aan bij het uitzichtpunt Hooker Glacier, wat zo ontzettend prachtig is. Terwijl de stukken ijs in het water lagen, stond ik daar in mijn hemd te genieten van de zon. Wat was dat een prachtige dag…"

Wendy Besoo - ProductmanagerWendy Besoo

"Een foto die bij mij warme herinneringen oproept aan een geweldige reis is er eentje die in Peru is gemaakt. Peru was mijn eerste kennismaking met Zuid-Amerika en dit is mij zeer goed bevallen! Wat een prachtig veelzijdig land, zowel qua natuur als qua bewoners en cultuur, Peru heeft het allemaal. De reis startte in Lima, waar ik mijn eerste Ceviche at onder het genot van een Pisco Sour cocktail. Ik bezocht de koloniale stad Arequipa en reisde naar één van de diepste kloven ter wereld, de Colca Canyon, waar ik immens grote condors heb zien vliegen. Via het hoogst gelegen Titicacameer ging ik naar Cuzco, waar alleen al het slenteren door alle kleine straatjes een genot was. Deze voormalige Incahoofdstad is omringd door Incageschiedenis en -overblijfselen. De 3-daagse Lares Trek volgde op grote hoogte, waar ik mezelf meerdere keren ben tegengekomen. Maar het uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen van de Andes maakte dit ruimschoots goed. De reis sloot ik af met een letterlijk hoogtepunt, namelijk Machu Picchu, wat veel mooier was dan ik mij vooraf had voorgesteld.  Alleen al voor de mysterieuze Incacultuur zou ik opnieuw naar Peru willen!"