< Terug naar overzicht
Spectaculaire Avontuur-Plus reizen

Spectaculaire Avontuur-Plus reizen

Is ‘avontuur’ jouw ding, deins je nergens voor terug en heb je een flexibele instelling? Bekijk dan zeker eens de reizen uit deze blog! Het ene moment klim je uren op een berg voor ‘dat ene’ uitzicht en even later was je je in de rivier en slaap je in een basic hutje met een dak van bladeren. Kortom: reizen voor de échte avonturiers.

Ontdek de schoonheid van Nepal

Eén van de bekendste en mooiste wandelroutes van het Aziatische Nepal is het Annapurna Basecamp, kort gezegd: ABC. Alleen al de wandeltocht náár deze route is er eentje om nooit te vergeten; je wandelt circa 6 tot 8 uur per dag en je bent er doorgaans zo’n 11 dagen mee bezig. Maar dan ben je ook ergens! Het Annapurna Basecamp ligt op 4130 meter hoogte en daar vandaan heb je een prachtig uitzicht.

Maar ook het bijzondere natuurreservaat Chitwan mag niet overgeslagen worden. Hier kan je op zoek naar de zeldzame Indiase neushoorn. En wat dacht je van de grote steden, zoals Kathmandu? In deze bruisende hoofdstad wemelt het van de riksja’s, fietsen, tempels en heilige koeien. Het dorpje Bandipur, dat op 150 kilometer afstand ligt, is dan een logische volgende stopplek; hier lijkt het wel alsof de tijd heeft stil gestaan! Een bijzonder contrast.

Neushoorns in Chitwan Nationaal Park, Nepal


Volg de eeuwenoude handelsroute!

De Zijderoute staat bij veel avonturiers hoog op het wensenlijstje. Niet gek; deze eeuwenoude handelsroute heeft een ongekend fascinerende geschiedenis en het feit dat we daar tot op de dag van vandaag nog steeds van kunnen ‘proeven’ is zeker iets om te overwegen.

Deze route is in feite niks meer of minder dan een wegennetwerk dat dwars door Centraal-Azië loopt. China handelde eeuwenlang via deze route met landen in de omgeving, denk aan oost-Azië, het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Het was de belangrijkste route tussen oost en west.

Kies je ervoor om deze alom bekende route te volgen, dan sla je in principe vier vliegen in één klap; je bezoekt Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en Kazachstan in één trip. Een ongekend mooie ervaring; de bruisende steden worden afgewisseld met oude monumenten. En dan hebben we het nog niet eens over de adembenemende, afwisselende natuur gehad! Om maar wat te noemen: het overgrote deel van Kazachstan bestaat uit een onbebouwde vlakte, maar in het zuidoosten vind je besneeuwde bergtoppen, diepe kloven en kristalheldere meren.

Ger langs de Zijderoute


Eén van de hoogst gelegen steden ter wereld…

… Ligt in Tibet! Het Tibetaanse Lhasa is de oorspronkelijke hoofdstad van het land en ligt op 3650 meter hoogte; hiermee is het een van de hoogst gelegen steden wereldwijd. Voor de bewoners is het een uiterst heilige plek. In de Jokhang tempel, welke in het hart van de stad ligt, bevindt zich het belangrijkste boeddhabeeld van heel Tibet: Jowo Sakyamuni. Het is een volledig versierd boeddhabeeld dat elke dag honderden pelgrims trekt. De tempel is vandaag de dag een grote toeristische attractie en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar ook het 17e-eeuwse Potala paleis is een absolute must see; dit immens grote paleis telt maar liefst 1.000 kamers en is in opdracht van de vijfde Dalai Lama gemaakt. Het vergulde dak kan je van kilometers afstand al zien.

Lhasa in Tibet, een van de hoogste gelegen steden van de wereld


En dit was nog maar het begin! Er zijn talloze Avontuur-Plus reizen te maken. Welke het ook wordt, in ieder geval één ding is zeker; je wordt iedere dag weer verrast! Prachtige landschappen, interessante historie, bijzondere architectuur… In welk land kijk jij binnenkort je ogen uit?!