< Terug naar overzicht
Tips om het reizen naar Azië iets minder te missen

Tips om het reizen naar Azië iets minder te missen

Reisbegeleidster Brenda mist het reizen in Azië enorm, om deze 'corona' tijden door te komen heeft zij een aantal goede thuisblijftips.

Thuisblijftips van Brenda

Het zijn bizarre tijden waar we ons nu in bevinden en dat vraagt soms veel ons. Als reisbegeleidster ben ik vaak op pad in het buitenland, misschien heb ik sommige van jullie wel in mijn groep gehad. Als ik tussen de reizen door in Nederland ben dan vind ik het altijd weer even heerlijk om familie en vrienden te zien maar daarna begint het al snel weer te kriebelen om naar Azië te vertrekken. Maar dat kan nu natuurlijk niet. Dus in die tussentijd? Tja zoals denk ik velen van jullie ben ik maar aan het opruimen geslagen en ben ik begonnen met het ontdekken van lang uitgestelde hobby’s. En ja hoor na 3 uur oefenen kan ik ein-de-lijk “Kortjakje” spelen op de gitaar die tot nu toe alleen als decoratie in mijn woonkamer stond.  

Ondertussen mis ik Azië enorm dus ben ik mijn reisfoto’s opnieuw aan het doorkijken die veel andere medereizigers mij hebben toegestuurd. Altijd heerlijk om zo weer even weg te dromen en terug te denken aan een van die bijzondere reizen die we misschien wel samen gemaakt hebben. Zoals het rijstoogstfestival bij de voormalige koppensnellers stam de Iban in Borneo (zie foto) of die keer dat we een adembenemende maar loodzware trekking hebben gemaakt naar Gokyo Lakes & Everest Basecamp in Nepal (zie foto). Maar wat ik me ook echt weer realiseerde tijdens het bekijken van de reisfoto’s is dat de Aziatische keuken echt fantastisch is! Daarom kook ik vaak Aziatisch: zo heb ik laatst nog een heerlijke Thaise Tom Kha Kai gegeten met geroerbakte pompoen met vissaus en vanavond staat Indonesische tempe goreng, sayur boontjes met pittige sambal telur op het menu hmmmm!Tijdens een van mijn opruimacties kwam ik ook mijn Virtual Reality (VR) bril tegen die ik ik ooit eens bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon had gekregen. Nog nooit wat mee gedaan eerlijk gezegd want ik ben een echte digibeet maar was verrast door de 3 dimensionale reiswereld die ik te zien kreeg. Gelijk bezocht ik Azië via mijn VR bril en was weer even terug bij de Borobudur op Java Indonesië, de prachtige tempels in Bangkok Thailand en zwom ik tussen de tropische vissen van het Great Barrier Reef in Australië.

Het gevoel van vrijheid, het ontdekken van nieuwe bestemmingen en niet weten wat de volgende dag je brengt maakt reizen zo bijzonder voor mij. Daarom heb ik een aantal maanden geleden een busje aangeschaft. Een leuk project voor mijn ouders om deze kleine bus om te bouwen tot een soort van ieniemienie camper. Ik heb de binnenkant van de bus helemaal gepimpt met de vele kleurrijke stoffen die ik in de loop van de jaren meegenomen heb uit India, Myanmar en Vietnam. Mijn plan was om deze lente een roadtrip ermee te gaan maken door Europa, dat gaat helaas niet lukken nu. Daarom heb ik het volgende bedacht: kamperen maar dan in de achtertuin van mijn ouders! Geweldig om samen in de buitenlucht te zijn op gepaste afstand natuurlijk. We hebben gebarbecued en daarna heb ik overnacht in mijn camperbusje in de achtertuin (zie foto begin artikel). Ik heb gehoord dat in deze tijd het zelfs een naam heeft gekregen: backyard-camping! Ik kan het iedereen aanbevelen of je nou een camper hebt of gewoon een tentje.  

Op deze manieren mis ik mijn reizen in Azië ietsjes minder. Hopelijk dat binnenkort het reizen weer mogelijk is en dat we al deze mooie dingen zelf “live” weer kunnen beleven.