< Terug naar overzicht
Welke bijzondere dieren spot jij op familiereis?

Welke bijzondere dieren spot jij op familiereis?

Houd jij ook zo van het spotten van dieren? Tijdens onze familiereizen komen we de meest unieke soorten tegen. We hebben een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje gezet! 

Neusaap

Een rare snuiter: letterlijk en figuurlijk. De neusaap is een zeldzame apensoort die je alleen op Borneo vindt. Ze leven in moerassen en mangroves en zijn goede zwemmers. Tijdens onze familiereis naar Borneo kom je veel neusapen tegen in het Bako National Park. Deze bijzondere apen zijn erg herkenbaar door – de naam zegt het al – hun neus. De mannetjes zijn makkelijk te spotten, want deze hebben een veel grotere neus dan de vrouwtjes.

neusaap-borneo


Capibara

Capibara’s zijn de grootste knaagdieren ter wereld. Ze leven vooral in Zuid-Amerika en wegen gemiddeld tussen de 40 en 66 kilo. Soms komt het wel eens voor dat ze 80 kilo worden! De meesters van de grassen, wat de Indiaanse vertaling van Capibara is, voelen zich zowel op land als in het water thuis. De kans is groot dat je ze tegenkomt in de Pantanal tijdens een familiereis in Brazilië. Een grappig feitje; Capibara’s drinken als ze jong zijn niet alleen melk bij hun eigen moeder, maar ook bij andere vrouwtjes.

capibara-brazilie


Luiaard

Wist je dat een gemiddelde luiaard 2,5 minuten doet over het afleggen van 1 meter? Niet voor niets staan luiaards bekend als één van de sloomste dieren ter wereld. Omdat ze door hun lange nagels zich niet goed kunnen voortbewegen over de grond klimmen ze vaak in bomen. Hier kunnen ze zonder moeite urenlang ondersteboven hangen. Je kunt luiaards vooral spotten tijdens een familiereis in Costa Rica. In het Tortuguero National Park zijn de 2 soorten te vinden: de twee- en drievingerige luiaard. Zie jij ze hangen?

luiaard-costa-rica


Fregatvogels

Fregatvogels hebben een groot verspreidingsgebied, maar zijn vooral te vinden op de Galapagoseilanden. Vooral de mannetjes zien er door hun rode keelzak opvallend uit. Deze wordt opgeblazen als ze klaar zijn om te paren en hoe feller de keelzak qua kleur, des te aantrekkelijker hij is. Het vrouwtje is iets groter dan het mannetje en heeft witte veren. De Fregatvogel is overigens niet de braafste van dit rijtje. Ze jagen vaak andere zeevogels achterna om zo diens prooi te kunnen stelen.

fregatvogel-galapagos


Zanzibarfranjeaap

Zanzibar staat bekend om de tropische stranden, een kleurrijke onderwaterwereld en de gezellige markten. Het prachtige eiland staat daarnaast bekend om een bijzonder diertje: de Zanzibarfranjeaap. Deze aapjes zijn – zoals de naam al zegt – alleen te vinden op Zanzibar. Ze vallen tussen de bossen en mangroves snel op door hun opvallende vacht. De Zanzibarfranjeaap heeft een vacht die deels zwart, wit en rood is. Helaas worden ze ernstig bedreigd in het wild. Een deel van hen leeft nu in het Jozani Chwaka Bay National Park, waar ze meer kans hebben om te overleven. 

zanzindarfranjeaap