< Terug naar overzicht
Wildlife reizen: spot de mooiste wilde dieren op vakantie!

Wildlife reizen: spot de mooiste wilde dieren op vakantie!

De zogenoemde ‘wildlife reizen’ worden met de dag populairder. Wie wil er nou niet – op een veilige afstand – oog in oog staan met een leeuw, olifant, zebra of nijlpaard? Steeds meer reizigers trekken daarom ook naar de meest bijzondere gebieden voor een unieke safari. Maar wat zijn nou de beste landen om wildlife te spotten?

Gave safarireizen in Zuid-Afrika

Voor het zien van de Big Five reis je af naar het zuiden van Afrika. Olifanten, neushoorns, luipaarden, leeuwen en buffels; kies je voor een jeepsafari door de wildernis tijdens een rondreis Zuid-Afrika dan is de kans groot dat je deze rakkers tegenkomt. En of je nu gaat voor een Game Drive van 7 dagen of voor een korte impressie van twee uur, het effect blijft hetzelfde: je komt met een rugzak vol ervaringen en indrukken terug! De favoriet? Het Kruger National Park! Dit grote wildpark heeft een totale oppervlakte van 20.000 km2 en ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika, op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Naast de Big Five kom je hier onder andere ook giraffes, nijlpaarden, wilde honden, krokodillen en bavianen tegen. 

Hert in Afrika

India: het land van de tijger

India staat bekend als hét land van de tijger. Natuurlijk kom je deze katachtigen ook in andere landen tegen – 12 andere landen om precies te zijn – maar nergens zijn het er zoveel als in India. Veel reizigers hopen dan ook tijdens de rondreis door dit Zuid-Aziatische land oog in oog te komen staan met zo’n tijger. En die kans is aanzienlijk groot! De grootste aantallen tijgers vind je in de natuurparken, denk bijvoorbeeld aan het Ranthambore National Park in het oosten van Rajasthan of aan het Periyar National Park nabij het plaatsje Thekkady. En wil je echt je kans vergoten om de grootste kat ter aarde te spotten? Bekijk dan de zeker de India Tijgerreis van Sawadee. Hier bezoek je maar liefst drie tijgerparken en overnacht je in jungle lodges, welke zijn aangesloten bij TOFT Tigers.

Tijger in India

De gnoetrek in Tanzania

Voor de échte thrill seeker: de jaarlijkse gnoetrek in Tanzania! Ieder jaar trekken ruim een miljoen gnoes van Kenia naar Tanzania. En dit doen ze niet zonder risico; vele hongerige leeuwen, hyena’s en cheeta’s liggen immers op de loer. Dit weerhoudt de gnoes echter nergens van en dus komen ze vanaf ca mei in beweging; ze trekken in westelijke richting naar de Ngorongoro krater, wereldwijd de grootste intacte vulkaankegel, waar ze veel mals gras vinden. Voor geïnteresseerden is het mogelijk om deze jaarlijkse Great Migration (grote trek) te aanschouwen. In juli/augustus kan je het beste naar de Grumeti rivier gaan; van deze beroemde én gevaarlijke rivieroversteek worden de mooiste beelden gemaakt! 

Gnoes in Tanzania

Walvissafari’s in Groenland

En last but not least: de walvissafari tijdens een poolreis in Groenland. Iets wat je simpelweg móet doen tijdens je reis door dit reusachtige ‘eiland’ in de noordelijke Atlantische Oceaan. De kans dat je tijdens de safari een walvis spot is groot, het noordpoolgebied telt namelijk maar liefst 17 walvissoorten. Tien daarvan worden ook vrij regelmatig gezien in de buurt van Groenland, denk aan de bultruggen, (dwerg)vinvissen, orka’s en narwallen. Interessant weetje: het gewicht van de walvis varieert van 20 tot 200 (!) ton en ze worden tussen de 13 en 30 meter lang! 

Walvissafari bij Groenland

Zuid-Afrika, India, Tanzania, Groenland... Er zijn op de wereld talloze landen en gebieden waar je de mooiste wilde dieren kunt spotten. Waar je ook naartoe gaat, het wordt hoe dan ook een bijzondere ervaring. Veel plezier!