Zes Europese bestemmingen die voelen als verre reis | Reisblog
< Terug naar overzicht
Zes Europese bestemmingen die aanvoelen als een verre reis

Zes Europese bestemmingen die aanvoelen als een verre reis

Wereldreizen is fantastisch, maar het zal je verbazen hoe veel er eigenlijk in Europa te ontdekken valt. Op slechts een paar uurtjes vliegen, liggen nog heel wat verborgen parels die geschikt zijn voor een korte of lange rondreis. We hebben hieronder zes Europese bestemmingen die aanvoelen als een verre reis, voor je op een rijtje gezet.

1. Georgië

Georgië, een land waarvan veel mensen niet eens weten dat het überhaupt bij Europa hoort, is nog amper ontdekt door toeristen. De hoge bergen, de valleien van de Kaukasus en de middeleeuwse dorpjes maken Georgië een aangenaam avontuur om doorheen te reizen. Als je door de hoofdstad Tbilisi loopt, is de mix van verschillende culturen en de oude en moderne architectuur al snel merkbaar. De smalle straatjes en oude gebouwen staan in groot contrast met de moderne kunst en architectuur die je in de hoofdstad vindt. Loop je een stukje verder in Tbilisi, dan kom je weer hoge flatgebouwen tegen uit de Sovjet tijd. Even lijkt het alsof je in een andere stad bent beland. In de binnenlanden van Georgië is het leven weer heel anders; in de uitgestorven bergdorpjes lijkt de tijd stil te hebben gestaan. De vriendelijkheid van de Georgische bevolking in deze dorpjes zal je verrassen. Wist je trouwens dat je in Georgië ook heel goed wijn kan drinken? Het is zelfs het oudste wijnland ter wereld. Er wordt hier namelijk al meer dan 7.000 jaar wijn gemaakt. Tijdens een rondreis door Georgië bezoek je dan ook zeker de wijnregio Kakheti. 

Bekijk onze rondreizen Georgië hier.

2. De Azoren

Deze negen bewoonde eilanden worden ook wel het Hawaï van Europa genoemd. Niet voor niets; de combinatie van het subtropische klimaat, de kraters, blauwe meren, prachtige flora en fauna maken de Azoren een waar paradijs. Tel daarbij op de Portugese sferen en je hebt een fantastische bestemming. Het landschap leent zich uitstekend voor mooie hikes. Wandel bijvoorbeeld op het eiland Sao Miguel naar Lagoa do Fogo. In het Portugees betekent dit het ‘meer van vuur’. Dit bijzondere kratermeer is omringd door prachtige natuur en de hike er naartoe is dus gegarandeerd een van de mooiste routes van de Azoren. En als je niet terug deinst voor wat hoge golven, kan je vanaf de Azoren op zoek gaan naar walvissen en dolfijnen. 

Bekijk onze Azoren rondreizen hier.

3. IJsland

Je zou soms bijna vergeten dat IJsland bij Europa hoort. Niet gek, als je bedenkt dat dit land dichter bij Groenland ligt dan bij het Europese vasteland. Toch zijn er weinig Europese landen zo mooi en verrassend als IJsland. Tijdens een rondreis door IJsland bezoek je onder andere de Gouden Ring. In dit gebied in het zuiden van IJsland, zie je onder andere het Thingvellir National Park en de Gullfoss waterval. Ook maak je een stop bij de geisers van Geysir. Het water hier wordt wel zestig meter omhoog gespoten, een uniek natuurspektakel om mee te maken. Heb je meer tijd om IJsland te ontdekken? Dan moet je zeker ook naar het noorden van het land. Dit is een zeer ongerept deel van IJsland met ruige kustlijnen, veel vulkanen en indrukwekkende watervallen. Ook is het in Noord-IJsland mogelijk om een walvissenexcursie te maken. Bovendien komen hier veel minder toeristen dan in Zuid-IJsland. Wat ons betreft reden genoeg om IJsland op je bucketlist te zetten! 

Bekijk onze rondreizen naar IJsland hier.

4. Albanië

Albanië is misschien wel het best bewaarde geheim van Europa. Dit Balkanland is relatief nog erg onontdekt door toeristen en dat merk je. Op sommige plekken lijkt de tijd stil te hebben gestaan en heb je niet het gevoel in Europa te zijn. Dat is overigens niet héél gek; tot 1991 was Albanië namelijk nog een communistisch land. Het voordeel hiervan is dat het relatief goedkoop is om door Albanië te reizen. Het landschap van Albanië is ruig en prachtig. Je kan er daarom ook fantastische hikes maken. Met een rondreis van Sawadee reis je door zowel Noord- als Zuid-Albanië en bezoek je de mooiste plekken zoals het beroemde Meer van Ohrid. Bovendien ligt Albanië aan de Adriatische en Ionische zee, wat het land ook nog eens een heerlijke zonbestemming maakt. Het klimaat is vergelijkbaar met omringde landen zoals Griekenland, Bulgarije en Kroatië, maar in tegenstelling tot deze landen, word je in Albanië niet overladen met toeristen. Een perfecte zonbestemming dus en ook nog eens zeer geschikt voor een vakantie met kinderen!

Bekijk hier onze Albanië rondreizen.

5. Fins Lapland

Een reis door Fins Lapland is een reis door winterwonderland en wat ons betreft, eentje die je echt een keer in je leven gemaakt moet hebben. Naast het feit dat het landschap van Fins Lapland sprookjesachtig is, staan er tijdens de rondreis ook allemaal leuke activiteiten op de planning. Zo kan je bijvoorbeeld ijsvissen op een bevroren meer, gaan langlaufen of met sneeuwschoenen de natuur in! En wat dacht je van een echte sledetocht met husky’s? Je wordt door vier tot zes honden voortgetrokken door de bossen en je ziet het prachtige landschap ineens vanuit een heel ander perspectief. Je slaapt ook een nacht in een typische blokhut in het bos, waar je na een actieve dag, heerlijk kan bijkomen in een echte Finse sauna. En wie weet geniet jij ’s avonds wel van het noorderlicht… 

Bekijk hier onze rondreizen naar Lapland.

6. Schotland

Beleef het ruige Groot-Brittannië in Schotland: het land van de heuvelachtige landschappen, verlaten kastelen, het meer van Loch Ness, Harry Potter en de whisky. In nog geen anderhalf uur vliegen ben je al in de hoofdstad Edinburgh of het net zo gezellige Glasgow. In Edinburgh, tevens ook de culturele hoofdstad van Schotland, struin je door de gezellige straatjes met gezellige barretjes en restaurantjes. Je geniet hier van de skyline die zich kenmerkt door Edinburgh Castle op het hoge Castle Rock. Tijdens een rondreis door Schotland bezoek je onder andere het Isle of Skye, gegarandeerd een van de mooiste plekken die je gaat zien. Onderweg moet je niet verrast zijn als schapen meerdere malen de weg blokkeren, dat is het Schotse leven. Ook kun je tijdens een rondreis door Schotland meerdere kastelen bezoeken, waaronder het Eilean Donan Kasteel. Dit is één van de bekendste kastelen van Schotland. Als je houdt van een goed glas whisky, is een bezoek aan een van de whisky distilleerderijen ook een aanrader. Super interessant en bovendien heel erg lekker. Schotland staat weliswaar niet bekend om het fantastische weer, maar die regen voegt alleen maar extra charme toe aan dit prachtige en ruige stuk Groot-Brittannië. 

Bekijk hier onze rondreis Schotland.