Indonesië, Maleisië en Singapore versoepelen regels voor internationale reizigers | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
Indonesië, Maleisië en Singapore versoepelen regels voor internationale reizigers

Indonesië, Maleisië en Singapore versoepelen regels voor internationale reizigers

Diverse landen in Azië versoepelen hun inreisregels, quarantaineverplichtingen en maatregelen voor internationale reizigers. De versoepelingen zijn goed nieuws voor het toerisme in deze landen en voor iedereen die Indonesië, Singapore of Maleisië wil bezoeken. Check de veranderingen hieronder.

Indonesië

Drie weken geleden maakten we al bekend dat Bali haar quarantaineverplichting had geschrapt. Vanaf 24 maart 2022 hoeven internationale, gevaccineerde reizigers (2 doses is genoeg) nergens in Indonesië meer in quarantaine. De quarantaineverplichting is in het gehele land opgeheven. Wel geldt er nog een testverplichting voor vertrek en bij aankomst (PCR-test) en een eerste nacht in een CHSE accommodatie (Cleanliness, Health, Safety, and Environmental Sustainability). Reizigers uit 42 landen, waaronder ook Nederland, kunnen ook weer een Visa on Arrival krijgen.

Maleisië

Maleisië opent per 1 april 2022 weer de grenzen voor internationale, gevaccineerde reizigers (2 doses is genoeg). Ook in Maleisië wordt de quarantaineverplichting opgeheven. Een PCR-test voor vertrek en een Antigeen-test binnen 24 uur na aankomst zijn dan voldoende om het land in te komen. Daarna kun je vrij Maleisië en Borneo verkennen.

Singapore

Per 1 april 2022 zijn volledig gevaccineerde reizigers ook weer zonder quaraintaineverplichting welkom in Singapore. Ook hier geldt weer: een test, 2 dagen voor aankomst in Singapore, is nog wel een verplichting.