< Terug naar overzicht
10 bijzondere hoogtepunten van Indonesië

10 bijzondere hoogtepunten van Indonesië

Wie op reis gaat naar Indonesië heeft vast gehoord van de uitgestrekte rijstvelden, de vriendelijke mensen en mooie natuur. Maar weet jij dit ook? Sawadee heeft de 10 must-sees van Indonesië voor jou op een rijtje gezet bekijk ze onder de video.

1. De Bromo vulkaan

op Java kan je te voet bewandelen. Je maakt een avontuurlijke rit per jeep door het vulkaanlandschap waar je begint met een trektocht. De Bromo ligt in een grote krater. In drie uur tijd wandel je deze grillige zwart gestolde lavazee over naar de andere kant van de krater. Een zonsondergang op deze plek is door het bijzondere landschap zeldzaam mooi.

2. Het Toraja volk op Sulawesi

Dit volk hangt het christelijk geloof aan vermengd met animistische trekken. Ze staan bekend om hun uitgebreide en kostbare uitvaartrituelen. Torajaland is een van de mooiste gebieden van Indonesië. Schitterende rijstterrassen worden afgewisseld met bamboebossen waartussen de bekende zadeldaken verscholen liggen. Het uitzicht over de valleien is adembenemend.

3. De orang-oetans

Een van de meest indrukwekkende bewoners van Indonesië zijn de orang-oetans. Deze mensapen zijn in verschillende nationale parken te spotten. Bukit Lawang is een klein dorpje op Sumatra waar orang-oetans worden bijgevoederd tot ze definitief zelfstandig in de jungle kunnen leven. Het Gunung Leuser nationaal park omvat een van de laatste stukken regenwoud en orang-oetans leven hier in het wild.

4. Watublapi op het eiland Flores

Duik dieper de cultuur in en maak kennis met de vrouwen in het dorpje Watublapi op het eiland Flores. De vrouwen in het dorp maken de befaamde ikat-sarongs. De ikat is een zeer arbeidsintensieve weefmethode en het is heel interessant om het hele proces te zien. Misschien een mooie souvenir om mee naar huis te nemen?

5. Komodo eiland

Wie oog in oog wil komen te staan met een echte komodo varaan maakt een stop op het eiland Komodo. De varanen komen hier vaak naar dezelfde plek en als bezoeker ben je bijna verzekerd van het spotten van een Komodo varaan. Deze enorme hagedis kan wel 3 meter lang worden en staat bekend om zijn goed ontwikkelde gifklieren.

6. Sumatra

Bij een reis door Sumatra is een bezoek aan Bukittinggi de manier om je culturele kennis uit te breiden. Deze stad is het administratieve, culturele en educatieve centrum van de Minangkabau, het Maleise volk dat leeft op West-Sumatra. Leer de Minangkabause levenswijze kennen en bezoek de omgeving vol plantages met kruidnagel- en kaneelbomen en koffiestruiken. Er liggen verscholen dorpen met prachtige zadeldaken.

7. De grootste bloem ter wereld

Wie naar Indonesië gaat vindt misschien wel de grootste bloem ter wereld! De Rafflesia heeft een diameter van meer dan 50 centimeter in bloei. Tijdens je reis tref je er wellicht één. De bloem is op meerdere plekken in Indonesië te vinden. De bijzondere plant heeft geen bladeren en nauwelijks een stengel. Knijp wel je neus dicht want deze bloem schijnt erg te stinken.

8.Yogyakarta

De sultanstad Yogyakarta is het eeuwenoude artistieke centrum van Java. Een fijne stad om tegen de avond rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro. Er worden allerlei oude ambachten uitgeoefend zoals batikken (decoratief verven van textiel) en het maken van wayangpoppen. Bekijk het paleis van de sultan en indrukwekkende tempels zoals de Prambanan.

9. Het dorpje Ubud op Bali

Bali staat natuurlijk bekend om zijn hagelwitte stranden en surfspots maar kent nog veel meer mooie plekken. Het kunstenaarsdorpje Ubud is gelegen tussen de groene rijstterrassen. Er zijn talloze winkels, galeries en musea met moderne schilderkunst. ’s Avonds kan je er dansvoorstellingen bijwonen. De omgeving is prachtig. Je kan wandelen tussen de sawa’s en een bezoek brengen aan de apentempel.

10. Bada Vallei op Sulawesi

In de Bada vallei op Sulawesi zijn mysterieuze megalieten uit de bronstijd te vinden. Deze enorme prehistorische stenen zijn soms wel meters hoog. Een gids vertelt je over de verhalen van megalieten zoals de Kalamba en Oba. Ondertussen wandel je in dit gebied langs cacaoplantages en kleine dorpjes.