< Terug naar overzicht
Boekentips voor reisliefhebbers van Azië

Boekentips voor reisliefhebbers van Azië

Lezen spreekt tot de verbeelding en het is dan ook niet moeilijk om in gedachten af te dwalen naar de mooiste oorden. Voor wie van Azië houdt, hebben we een aantal boekentips op een rijtje gezet. Zo waan je je voor even aan de andere, kleurrijke kant van de wereld.

Hotel op het dak van de wereld


Maar weinig buitenlanders hebben voet gezet op Tibetaanse bodem Alec Le Sueur bracht er vijf uitzonderlijke jaren door toen hij werkte voor een internationale hotelketen. Met de adembenemende schoonheid van de Himalaya op de achtergrond, vertelt hij een vermakelijk én verhelderend verhaal.

> Meer informatie & bestellen

Duizend dagen in China


Bettine Vriesekoop verblijft drie jaar lang in Peking als China-correspondent voor NRC Handelsblad. In dit boek vertelt ze hoe ze als beginnend journalist zelf haar weg vindt in het turbulente China en op zoek gaat naar de confrontaties tussen oud en nieuw, arm en rijk, meerderheid en minderheid, recht en onrecht.

> Meer informatie & bestellen

De witte tijger


Deze roman neemt je mee naar het moderne India. Balram Halwai is een man met vele gezichten. Hij is dienaar, chauffeur, filosoof en ondernemer. Hij groeit op in de binnenlanden van India en blijkt al snel het slimste jongetje van het dorp te zijn, maar zijn familie kan geen verdere scholing betalen. Wanneer een welvarende zakenman uit Delhi hem inhuurt als zijn chauffeur krijgt hij eindelijk een kans op succes. Delhi is een openbaring voor hem: overal ligt rijkdom voor het grijpen en zijn uitzichtloze bestaan lijkt ten einde. Maar Balram beseft dat er maar één manier is om boven zijn eigen kaste uit te stijgen: hij moet zijn meester vermoorden.

> Meer informatie & bestellen

Achter de eeuwige glimlach


De laatste tien jaar heeft Elisabeth Riphagen in Indonesië de ontmoeting gezocht met mensen die ze zomaar tegen kwam. “Ik wilde weten wat hen bezig hield, hoe hun leven eruit zag, wat hen gelukkig maakte en wat religie voor hen betekende.” Die gesprekken hebben honderden verhalen ‘uit het leven gegrepen’ opgeleverd. Over trouw en liefde, over de strijd om het dagelijkse bestaan en de corruptie waar iedereen mee te maken heeft. Ze laten de binnenkant zien van de Indonesische cultuur, godsdienst en samenleving.

> Meer informatie & bestellen

Het geluid van vallende sneeuw & de volle maan als beste vriend


In 2001 woonde Jannie Regnerus een jaar in Japan. Ze raakte gefascineerd door dit land en zijn bewoners, die de modernste technologie als vanzelfsprekend omarmen, maar wier dagelijkse bestaan tegelijkertijd doordrenkt is van goden, geesten en magische rituelen. In dit reisboek neemt Jannie je mee naar het land van de tegenstellingen!

> Meer informatie & bestellen