4 Prachtige routes door Europa | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
De 4 allermooiste reisroutes dwars door Europa

De 4 allermooiste reisroutes dwars door Europa

In Nederland krijgen we best wat vrije dagen van het werk, maar deze dagen zijn helaas niet ongelimiteerd. Wat doe je dan als je wel veel van Europa wilt zien, maar niet meteen door al je vrije dagen heen wilt zijn? Juist, dan combineer je een aantal landen. Wij hebben alvast een aantal mooie reisroutes dwars door Europa voor je uitgestippeld.

Uitzicht over Lviv, Oekranië

1. Centraal Europa

Een rondreis door Centraal Europa is een reis door de natuur en de geschiedenis. We nemen je in 22 dagen mee door het hart van Europa; Duitsland, Italië, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Tsjechië en Polen. Tijdens deze reis bezoeken we een aantal van Europa’s mooiste bergketens en schitterende natuurgebieden. De reis voert, deels per trein, langs bekende, maar ook zeker langs minder bekende en ongerepte gebieden van Europa. Wat dacht je van de prachtige Dolomieten, waar we 2 volle dagen doorbrengen of van het onbekendere Hoge Tatra-gebergte in Slowakije. Het Tatra National Park is een door UNESCO beschermd biosfeerreservaat, met gletsjermeren, prachtige beuken- en sparrenbomen en alpenweide vol wilde bloemen. Heb je ooit gehoord van het Karpatengebergte in het westen van Oekraïne? Het grondgebied van het Hutsulshchyna National Park beslaat meer dan 32.000 hectare en is het leefgebied voor vele dieren en vogels. Naast al het natuurschoon verkennen we ook vele historische steden als Wenen, Lviv en Lublin. Lviv in Oekraïne is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa en staat ook al op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En in Lublin in Polen vind je weer mooie christelijke tekeningen en fresco’s uit de 15e eeuw in de Kapel van de Heilige Drie-Eenheid. Je zal hoe dan ook, zeker voldaan thuiskomen!

Snowdonia National Park, Wales

2. Verenigd Koninkrijk & Ierland

Ooit al eens op de veerboot willen stappen de plas over, naar Engeland? Nu kan het tijdens onze Verenigd Koninkrijk & Ierland groepsreis. We nemen je in 3 weken mee door Engeland, Schotland, Noord-Ierland, Ierland en Wales. De reis begint in Hull en brengt je via de mooie Schotse Hooglanden naar Noord-Ierland en Ierland. Wat je allemaal gaat doen is teveel om op te noemen. Kastelen, diverse nationale parken, steden, dorpjes, je komt het allemaal tegen tijdens deze reis. We doen o.a. het Lake District National Park in Engeland aan, brengen een bezoek aan de hoofdsteden van alle landen en we eindigen de dag natuurlijk met een pint in een van de vele pubs. Een verrassende stad is Belfast, waar je de roerige politieke geschiedenis nog goed terugziet. De Peace Walls zijn een herinnering aan de strijd tussen de katholieken en de protestanten. Het Titanic Museum, over uiteraard het gelijknamige gezonken schip dat (deels) in Belfast werd gebouwd, is ook zeker een bezoek waard. Wanneer we verder reizen door Ierland, komen we uiteindelijk uit in Wales, waar we het Snowdonia National Park bezoeken. Hét wandelparadijs van Wales! Je hebt het al door; zowel liefhebbers van authentieke steden als natuurliefhebbers komen thuis met een berg aan mooie herinneringen om te delen met vrienden en familie.

Plein in Sevilla, Spanje

3. Spanje & Portugal

Heb jij zin in een mediterraan klimaat, steden bekijken, wandelen en lekker eten? Ga dan zeker mee op onze combinatiereis Spanje & Portugal. Tijdens deze 22-daagse reis doe je de hoogtepunten van Spanje en het noorden van Portugal aan. We beginnen de reis in het bruisende Barcelona, waar je kunt rondkijken op een van de markten, kunt shoppen op de Ramblas of de Sagrada Familia kunt bewonderen. We trekken via de Pyreneeën verder Noord-Spanje in. Je kunt daar relaxen op het strand van San Sebastian of genieten in de beste restaurants ter wereld, maar we gaan ook de bergen van de Picos de Europa bewandelen. Dit gebergte dankt zijn naam aan zeelui; de toppen waren de eerste bergen op het Europese vasteland die ze op een heldere dag vanaf de zee konden zien. De reis voert verder langs diverse steden, zo slenter je ook door de straten van Porto, Sevilla, Ronda en Malaga. Die laatste is de geboorteplaats van Pablo Picasso. Je kunt hier het Picasso Museum bezoeken of het huis waar hij is opgegroeid. Verder is Malaga ruim 3000 jaar oud, dus er is genoeg interessante geschiedenis om in te duiken. Kortom, genoeg te zien en te doen tijdens deze epische reis!

Uitzicht over Mostar in Bosnië

4. Zuidoost-Europa

Deze 22-daagse reis door het zuidoosten van Europa zal een diepe indruk op je achterlaten. We nemen je mee door Kroatië, Bosnië, Servië, Montenegro, Albanië en we sluiten de reis af op het heerlijke, Griekse eiland Corfu. Uiteraard bezoeken we tijdens deze reis bekende hoogtepunten, maar deze regio in Europa leent zich er ook uitstekend voor om van het gebaande pad af te wijken en de natuur in te trekken. Ooit gehoord van het Plivsko Meer en Mokra Gora? De kans is groot van niet. Het Plivsko Meer is gelegen in Bosnië en een wandeling langs dit mooie water brengt in je het stadje Jajce, waar je midden in het centrum een waterval vindt. Het volgende hoogtepunt tijdens deze reis is de stad Mostar met de bekende hoge brug Stari Most. In Mokra Gora kunnen de wandelschoenen uit de tas worden gehaald voor een mooie wandeling in de ongerepte natuur van het Tara Mountain National Park. In Albanië staat Shkӧder met haar prachtige omgeving op het programma. Genoeg fantastische natuur om je weer even helemaal op te laden dus. De reis eindigt met 2 vrije dagen op Corfu, waar je heerlijk kunt bijkomen van alle activiteiten. Wist je trouwens dat we ook een familievariant van deze unieke reis hebben?

Wat ons betreft zijn deze vier routes de mooiste, dwars door Europa. Heb jij een van de routes al wel eens afgelegd? Laat het dan weten in een reactie.