< Terug naar overzicht
De 8 leukste vervoermiddelen die je tegenkomt op reis!

De 8 leukste vervoermiddelen die je tegenkomt op reis!

De leukste dingen aan reizen zijn toch wel de vele vervoermiddelen die je overal naartoe brengen. Waar sommigen al genieten van het moment waarop ze in het vliegtuig stappen, zijn anderen pas écht op vakantie als ze in de trein zitten ergens in een ver oord. Op het dek van een boot of in een bus krijg je pas echt de tijd om de omgeving in je op te nemen. Je ruikt een tropisch regenwoud of ziet prachtige rijstterrassen aan je voorbij schieten. Je laat je vervoeren en voelt dan pas écht dat je op reis bent. Lees hier meer over de leukste vervoermiddelen! 

1. Met de trein

Er zijn natuurlijk tal van prachtige routes te bedenken die je met de trein kan afleggen maar één van de meest spraakmakende is toch wel de Trans Siberië Expres. Deze treinrit brengt je helemaal van Moskou tot aan de grens met Mongolië. Je ziet hier de meest prachtige landschappen aan je voorbij komen en ook het verblijf op de trein zelf in een avontuur op zich!


2. De Tuktuk

In Thailand vind je op elke hoek van de straat hordes Tuktuks, de welbekende scooter op 3 wielen met mooie felle kleuren. Je een weg banend door het drukke verkeer in de Thaise steden met een tuktuk wel een absolute must-do! Zo maak je even onderdeel uit van het dagelijks leven van de Thai en het is nog handig ook.

3. De ouderwetse fiets

Je verplaatsen per fiets lijkt misschien niet heel bijzonder omdat je dit al elke dag doet, maar het maken van een fietsreis is dit wél! Wie fietsend een land verkent voelt zich meer één met de natuur, ruikt de omgeving en je maakt makkelijker contact met mensen uit de buurt. Je stapt af wanneer je wil om een praatje te maken of eens een kerkje binnen te stappen. Doe eens iets anders en ga op fietsreis! In Europa zijn natuurlijk prachtige gebieden om te fietsen maar ook verder weg kan je fietsreizen maken. Denk aan India, Zuid-Afrika of Costa Rica. 

4. Op de kameel 

Het klinkt misschien een beetje cliché maar in Marokko de woestijn verkennen doe je natuurlijk per kameel. Het leuke aan het reizen per kameel is dat je contact maakt met het dier dat jou op zijn rug draagt. Het is geen machine maar een levend wezen. Op een kameel voel je je een echte nomade die het prachtige woestijnlandschap in zich op neemt. Vergeet niet je hoofddoek tegen de felle zon en de trip kan beginnen!


5. Een Safari truck

Voor sommige reizigers hoort een safari bij een écht avontuurlijke vakantie. Je begeeft je op de savanne in een open truck waardoor je een mooi uitzicht hebt en je de dieren soms bijna kan aanraken. Een safaribus of -truck brengt je op de mooiste plekken in nationale parken vol wilde dieren. Houd je camera en verrekijker maar in de aanslag! 

6. Korjaal (boot)

Een typisch Surinaams vervoermiddel is de korjaal. Hierbij vaar je verschillende stromingen op en af, zo het Amazonegebied in. Het is een handige manier om je voort te bewegen omdat sommige plekken niet per auto of bus te bereiken zijn in Suriname. En wat draagt er nou meer bij aan het junglegevoel dan je laten vervoeren door een houten boot?


7. Jeepney

Op de Filipijnen hebben ze een wel heel apart vervoermiddel: de jeepney. Dit zijn verlengde jeeps die vaak versierd zijn met felle kleuren en blinkend chroom. De jeeps zijn door de Amerikanen achtergelaten na de Tweede Wereldoorlog. Maar tegenwoordig worden ze ook in de Filipijnen zelf gemaakt. Ze zitten soms overvol met mensen die op het dak zitten of aan de zijkant hangen. 


8. Zeilboot

Er zijn veel mensen die wel van een zeiltochtje houden maar denk ik eens aan varen langs prachtige witte zandstranden en tropische eilanden op een authentieke Indonesische boot. Een houten boot die perfect past bij de omgeving en waar je kan kiezen om in de slaaphut te slapen of op het dek onder een prachtige sterrenhemel. Varen tussen de Indonesische eilanden Flores, Komodo en Sumbawa is een prachtig avontuur.