De rijke geschiedenis en meer over Indochina | Sawadee
< Terug naar overzicht
De rijke geschiedenis en meer over Indochina

De rijke geschiedenis en meer over Indochina

De landen Laos, Vietnam en Cambodja behoren tot het voormalige Franse Indochina. De Franse koloniale tijd heeft hier zijn sporen achtergelaten. Oude handelssteden ademen nog steeds de oude koloniale grandeur. Thailand wordt ook gerekend tot het huidige Indochina maar behield in de koloniale tijd wel zijn onafhankelijkheid. Deze landen zijn een uitstekende mix om in één rondreis te ontdekken. Zo ervaar je overeenkomsten maar vooral ook veel verschillen van deze unieke landen. 

Het sfeervolle Laos

In het noorden van Thailand en Laos loopt de krachtige rivier Mekong. In de hoofdstad van Laos, Vientiane, wisselen tempels en de brede boulevard zich af. Hier werd zelfs een Arc de Triomphe nagemaakt zodat er een vergelijking kwam met Parijs. Vientiane wordt samen met Phnom Penh in Cambodja en Ho Chi Minhstad in Vietnam beschouwd als de drie klassieke Franse Indochinese steden. Deze worden geassocieerd met de koloniale Europese architectuur. 

Sfeervol Laos

De rijke geschiedenis van Vietnam

Vanaf 1858 slaagden Franse bezetters erin om het zuidelijk deel van Vietnam in handen te krijgen. Daarna breiden de Fransen hun koloniale bezetting in Zuidoost-Azie uit. Vanaf 1888 werd het Franse koloniale gebied Laos, Cambodja en Vietnam, een koloniaal gebied.  Vietnam kent een roerige geschiedenis met niet alleen koloniale overheersing en de eerste Indochinese oorlog maar ook de daaropvolgende tweede Indochinese oorlog, ook wel bekend als de Vietnamoorlog. Wie een bezoek brengt aan Vietnam zal in het voormalig handelsstadje Hoi An nog steeds het uiterlijk en de sfeer van vervlogen tijden herkennen. In de hoofdstad, Ho Chi Minhstad, zijn brede avenues met hoge bomen gevuld met fietsers, brommers, marktjes en terrassen. Ook vind je hier een kathedraal met de naam Notre-Dame.

Ho Chi Minhstad in Vietnam

Ongelofelijke bezienswaardigheden in Cambodja

De Franse koloniale tijd leverde Cambodja niet heel veel op, wel werd er veel handel gedreven vanwege de ligging aan zee en aan de belangrijke rivier de Mekong. Ook Cambodja kent een bewogen geschiedenis met de Rode Khmer aan de macht. Het kan erg indrukwekkend maar ook confronterend zijn om een bezoek te brengen aan het Tuol Sleng museum of de killing fields uit deze tijd. Je leert hier meer over Cambodja en wat het land heeft doorstaan. Naast deze tragische geschiedenis kent Cambodja vele bijzondere bezienswaardigheden zoals het tempelcomplex Angkor, diep verscholen in het oerwoud en omgeven door mysterie.

Cambodja

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte