Netflix aanbevelingen India | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
Ervaar het kleurrijke India met deze 5 Netflix aanbevelingen

Ervaar het kleurrijke India met deze 5 Netflix aanbevelingen

India: het land van de felle kleuren, de wonderschone tempels en paleizen, de miljoenen mensen, chaotische straatjes, mystieke ceremonies en de heilige koe. India is een bestemming met vele gezichten en daarom is het interessant om meer over dit land en de mensen te leren. Op Netflix staan een hoop documentaires en speelfilms over dit bijzondere land en vandaag deel ik mijn 5 favorieten met je. 

Let op: na het zien van deze aanbevelingen word je smoorverliefd op India en wil je er maar al te graag eens naartoe. 

1. Daughters of Destiny 


Mijn eerste aanbeveling is de serie Daughters of Destiny. In deze Netflix Original documentaireserie volg je gedurende zeven jaar vijf jonge meisjes uit een arm gezin. Ze zitten op kostschool Shanti Bhavan in een landelijk gebied van Tamil Nadu. Veel kinderen in India kunnen niet naar school, maar deze school geeft gratis onderwijs aan de armsten van de armsten. Van elke familie mag één kind naar de school en het is de bedoeling dat de rest van het gezin daar ook profijt van heeft. De ambitieuze scholieren doorbreken als eerste van hun familie de armoedecirkel. Ik vond de serie aangrijpend, maar ook inspirerend en hoopgevend.

2. Streetfood Asia - Delhi


Wanneer je Streetfood Asia kijkt wil je het liefst direct je vliegticket naar Azië boeken voor al het lekkere eten dat de revue passeert. Aflevering drie speelt zich af in wereldstad Delhi. Ontdek de heerlijke streetfoodgerechten die hier met veel liefde bereid worden. Denk aan smaakvolle chaat of een pittige chole bhature. Laat je ook inspireren door de verhalen achter de mensen die de gerechten bereiden. De gerechten zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met eeuwenoude familieverhalen.

3. The Big Day 


Betekenisvolle ceremonies, kleurrijke versieringen, kruidig eten, geweldige dance moves en prachtige kledij staan centraal bij een typisch Indiase bruiloft. Op de belangrijkste dag van hun leven pakken de Indiërs helemaal uit. Een traditionele bruiloft duurt meestal zelfs drie tot vijf dagen. In de Netflix Original serie The Big Day volg je zes verloofde stellen tijdens de voorbereidingen naar hun spectaculaire bruiloft. Houd er wel rekening mee dat de koppels die meedoen aan deze serie behoren tot de rijkere Indiërs en dat zo'n extravagante bruiloft voor de meesten slechts een droom is.

4. India's Forgotten People


In de documentairefilm India's Forgotten People leer je over de vergeten Gadia Lohar-gemeenschap. Op straat kijkt niemand naar ze om en veel Indiërs hebben vooroordelen over deze groep mensen. Filmmaker Deana Uppal onthult het echte verhaal achter deze immens grote bevolkingsgroep in India. Kloppen de vooroordelen wel? Ik vond deze documentairefilm een interessant inkijkje geven in de mystieke wereld van India. Er zijn veel bijzondere en aangrijpende verhalen te vinden in dit land. 

5. Skater Girl


De Netflix-film Skater Girl speelt zich af in een afgelegen dorpje in Rajasthan, een staat in India. De hoofdpersoon Prerna is een jong meisje dat leeft volgens de tradities en plichten van haar ouders. Wanneer de Engelse Jessica in het dorpje arriveert om onderzoek te doen naar de jeugd van haar overleden vader, maken Prerna en de anderen kinderen uit het dorp voor het eerst kennis met de Westerse wereld en met skateboarden. 

Prerna ervaart op haar skateboard een vrijheid en geluk die ze nog nooit eerder heeft ervaren. Ook de andere Indiërs raken opslag verliefd op de sport en skaten met veel plezier door het hele dorp. Prerna krijgt zelfs de droom om mee te doen aan de Nationale Skateboard Kampioenschappen. Het achtervolgen van deze droom gaat echter niet zo makkelijk, want ze stuit op een hoop weerstand van haar traditionele familie. Ook het dorp kijkt haar met de nek aan. Ik vind Skater Girl een prachtige en inspirerende film over hoop in een uitzichtloze situatie.

Heb je de reiskriebels al te pakken en zou je het liefst zo snel mogelijk een reis naar het kleurrijke India boeken? Bekijk dan eens onze groepsreizen.


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte