8 redenen voor een reis naar Thailand
< Terug naar overzicht
8 redenen voor een reis naar Thailand

8 redenen voor een reis naar Thailand

Wist jij dat onze eerste groepsreis ooit naar Thailand ging? Het zal je vast niet verbazen dat Thailand nu, zo’n 40 jaar later, nog steeds een speciaal plekje heeft in ons hart. We zouden dan ook talloze redenen kunnen opnoemen waarom Thailand voor iedere reiziger het bezoeken waard is, maar dit zijn wat ons betreft de belangrijkste 8! 

1. Afwisselende natuur 

Khao Sok Nationaal Park

Eén van de belangrijkste redenen om een bezoek te brengen aan Thailand is de adembenemende natuur. Zo word je in het noorden getrakteerd op dichtbegroeide jungles, ontelbaar veel watervallen en mysterieuze grotten, met tal van mogelijkheden voor het maken van trekkingen en kortere wandelingen. Tijdens een groepsreis naar Thailand krijg je ook de kans om verschillende nationale parken te ontdekken. Ga bijvoorbeeld met een lokale gids op pad in het Kui Buri Nationaal Park, een beschermd natuurgebied dat het thuis is van zo’n 500 wilde olifanten. Maar ook het Khao Sok Nationaal Park is één groot hoogtepunt, met kalkstenen kliffen, schitterende meren en kans op het zien van onder andere gibbons en neushoornvogels. Tijdens een boottocht over Cheow Lan Lake kijk je gegarandeerd je ogen uit en zal je camera overuren draaien. 

2. Bruisend Bangkok 

Bangkok

Voor veel reizigers begint een rondreis door Thailand in de bruisende hoofdstad Bangkok. Wie na aankomst in deze metropool op pad gaat voor een eerste stadswandeling, zal overweldigd worden door de vele geuren, geluiden en indrukken. Dan realiseer je je pas echt: ik ben in Azië! Wat Bangkok bovenal zo interessant maakt, is de harmonie tussen modern en traditioneel. Het ene moment word je omgeven door wolkenkrabbers die rijken tot ver in de lucht, het volgende kom je in een oase van rust terecht bij één van de ruim 400 tempels die de stad rijk is. Er is onwijs veel te zien én veel te doen. Scheur bijvoorbeeld in een tuktuk door een wirwar van straten, breng een bezoek aan een drijvende markt, eet je buik vol met verrukkelijke streetfood en sluit je dag af bij een rooftopbar met spectaculair uitzicht over de stad. Of het nu je eerste, tweede of tiende bezoek is, Bangkok blijft verrassen.

3. Tropische stranden 

Strand

Denk je aan Thailand, dan denk je waarschijnlijk ook al snel aan witte stranden met wuivende palmbomen. Dit idyllische beeld, dat op mening ansichtkaart pronkt, kun je hier met eigen ogen bewonderen. Langs de kust van Thailand liggen talloze tropische eilanden, en de ene is nog mooier dan de ander. Tijdens onze groepsreizen naar Thailand kun je onder andere Ko Chang, Ko Samet en Ko Samui bezoeken. De Thaise eilanden bieden de ultieme mogelijkheid om bij te komen van je reisavonturen op het vasteland. In het heldere water kan je niet alleen heerlijk zwemmen, maar ook fantastisch snorkelen. Ga mee op een snorkelexcursie en spot vele kleurrijke vissen, schildpadden en ander bijzonder zeeleven. 

4. Boeiende cultuur & geschiedenis 

Wat Arun

Thailand betekent letterlijk ‘het land der vrijen’ en kreeg deze naam in 1939 omdat het door de eeuwen heen nooit is gekoloniseerd. Doordat Thailand altijd onafhankelijk is geweest, is de authentieke Thaise cultuur enorm goed bewaard gebleven. Toch zie je in Thailand veel invloeden van omringende landen en uiteraard ook van het boeddhisme, dat door zo’n 95% van de Thaise bevolking wordt uitgeoefend. Tijdens een reis door Thailand zul je dan ook heel veel grotere en kleinere boeddhistische tempels tegenkomen; in het oude centrum van Chiang Mai vind je er alleen al 33! Wil je tempels bezoeken tijdens je reis, zorg er dan voor dat je kleding draagt waarbij je knieën en schouders bedekt zijn, en doe voordat je een tempel betreedt je schoenen uit. Je reisbegeleider of gids geeft je graag meer adviezen en kan je ook meer vertellen over de Thaise cultuur en geschiedenis. 

5. Avontuurlijke activiteiten 

Erawan watervallen

In zo’n prachtig land als Thailand kan het maken van een kleine wandeling al een hele belevenis zijn. Wil je je reis echter nog avontuurlijker maken, dan zijn er heel veel leuke activiteiten mogelijk. Maak bijvoorbeeld een fietstocht door Bangkok. Op de fiets kom je op plekken waar je anders niet komt en je beleeft de stad dan ook op een hele andere manier. Of ga zwemmen bij de schitterende Erawan watervallen. Deze zeven terraswatervallen liggen in een groene omgeving en bieden heerlijke verkoeling op een warme dag. Kies de waterval uit die jij het mooist vindt, neem een duik en schrik niet van de kleine visjes die graag aan je voeten knabbelen. Met nog meer leuke activiteiten zoals surfen, kajakken en hiken, hoef je je in Thailand geen enkel moment te vervelen. 

6. Heerlijke lokale keuken 

Thaise keuken

Als je wel eens hebt gegeten in een Thais restaurant of af en toe een Thaise maaltijd afhaalt, weet je enigszins waarom de Thaise keuken in dit lijstje staat. Toch heb je de Thaise keuken pas écht geproefd als je zelf in Thailand bent geweest. Van pittige curry’s tot verse fruitshakes en van pad thai tot gefrituurde insecten; in Thailand is op culinair vlak genoeg keus om elke dag iets nieuws te proberen. In de Thaise keuken worden veel gerechten gemaakt met rijst en noedels als basisingrediënten, in combinatie met verse groenten, vlees en/of vis. Maar wat de Thaise keuken echt uniek maakt is het gebruik van een breed scala aan kruiden, zoals koriander, kurkuma, basilicum en citroengras. Wil je ook thuis kunnen genieten van de authentieke Thaise keuken? Doe tijdens je rondreis door Thailand dan een kookworkshop en leer direct van de locals hoe je hun heerlijke gerechten bereidt. Dat wordt smullen! 

7. Vriendelijke bevolking 

Thaise bevolking

Vriendelijke bevolking vind je natuurlijk in heel veel landen op de wereld, maar weinig landen staan er zo om bekend als Thailand. De Thaise bevolking is bijzonder gastvrij en zal je altijd begroeten met een glimlach. Deze glimlach zegt iets over de warmte van de Thai, maar ook over hun vastberadenheid en veerkracht. Het behouden van een positief perspectief, het accepteren van de hoogte- én dieptepunten van het leven en het blijven glimlachen ondanks uitdagingen en tegenslagen, zit diep ingebakken in de Thaise cultuur. De Thai zijn bovendien erg open en behulpzaam, dus knoop gerust een gesprekje met ze aan. Het vooraf leren van wat Thaise woordjes komt hierbij goed van pas, maar ook je reisbegeleider kan je helpen. Anders kom je met handen en voeten, en natuurlijk je eigen glimlach, ook al een heel eind.  

8. Bijzondere overnachtingen 

Drijvend hotel

Tijdens een groepsreis naar Thailand zul je vaak overnachten in fijne accommodaties met een zwembad om lekker af te koelen en Wi-Fi om de thuisblijvers op de hoogte te houden van je avonturen. Je zult echter ook de kans krijgen om op extra bijzondere plekken te overnachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nachttrein die tussen Bangkok en Chiang Mai rijdt? Wanneer je instapt is het nog een normale trein, maar wanneer de avond valt komt het personeel langs om alle banken om te bouwen tot verrassend comfortabele bedden. Een bijzondere ervaring en een erg efficiënte manier van reizen! Maar dat is zeker niet de enige speciale overnachting die je kunt verwachten tijdens een reis door Thailand. Verblijf tijdens een trekking langs bergvolkeren in het noorden bijvoorbeeld bij de lokale bevolking thuis in een homestay of slaap in een drijvend hotel aan de Kwai rivier. Wanneer je thuis in je bed ligt na te genieten van je reis door Thailand zul je zeker nog eens terugdenken aan deze bijzondere overnachtingen.

Overtuigd dat een reis naar Thailand op jouw bucketlist thuishoort? Bekijk dan onze groepsreizen naar Thailand.


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte