< Terug naar overzicht
Waarom op vakantie naar Oezbekistan?

Waarom op vakantie naar Oezbekistan?

Wanneer je zoekt naar een bijzondere vakantie, is de kans klein dat je aan een rondreis Oezbekistan denkt. Het is tenslotte nog een vrij onbekende vakantiebestemming. Wist je dat dit Centraal-Aziatische land de reiziger heel veel te bieden heeft? Eeuwenoude steden, de romantische Zijderoute en de overal terugkerende Oosterse architectuur. In Oezbekistan beleef je gegarandeerd een onvergetelijke tijd.

Paleis in Oezbekistan

Over Oezbekistan 

Het Aziatische Oezbekistan wordt omringd door de landen Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Afghanistan en Turkmenistan. Bijna 90% van de Oezbeken is Islamitisch, de rest is Oosters orthodox. Hoewel men officieel Oezbeeks spreekt, kan je hier ook Russische en Perzische gesprekken opvangen.

Oezbekistan als vakantieland

Het fascinerende Oezbekistan krijgt beetje bij beetje meer bekendheid als vakantieland. Met name de duidelijk aanwezige historie, cultuur en traditie spreken toeristen aan. Je waant je in een oosters sprookje. Ook mooi meegenomen: het klimaat! Van mei tot oktober ben je in dit land verzekerd van een lekkere temperatuur en veel zon. De lage luchtvochtigheid zorgt ervoor dat deze warme temperaturen goed te verdragen zijn.

Servies in Oezbekistan

Een groepsreis naar Oezbekistan

Sawadee kent verschillende rondreizen naar Oezbekistan en de omliggende buurlanden. Die reizen zullen hier kort worden toegelicht.

  • 32-daagse rondreis door Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgistan en China en een unieke 14-daagse rondreis door Oezbekistan zelf. Deze 32-daagse rondreis brengt je langs de Zijderoute; de handelsroute waar een wereld van romantiek, avontuur en handelskaravanen achter schuil gaat. Tijdens deze lange rondreis maak je kennis met de bevolking, bezoek je de beroemdste zijderoutesteden en geniet je van afwisselende overnachtingen in hotels, homestays en yurts. 
  • De 14-daagse reis staat bekend als een complete en adembenemende route door Oezbekistan zelf. Hier bezoek je de vele kleurrijke bazaars, ontdek je de mooie zijderoutesteden en slaap je twee nachten in een homestay. Welk van de 2 gaat het worden?


Overnachten in yurts in Oezbekistan