< Terug naar overzicht
Wat te doen in Osaka: Bezienswaardigheden, reistips en meer!

Wat te doen in Osaka: Bezienswaardigheden, reistips en meer!

Bij een reis naar Japan denk je meestal als eerst aan de gigantische metropool Tokio. Daar wemelt het van de meest futuristische winkels en gadgets, loop je over de grootste zebrapaden en zing je keihard mee in een karaokebar. Naast deze grote stad kom je tijdens een rondreis Japan natuurlijk ook in prachtige natuurgebieden en pittoreske dorpjes waar je de authentieke cultuur leert kennen. 

Een andere grote stad die je zeker eens moet bezoeken als je in Japan bent is Osaka. Deze enorme stad kent een andere vibe dan Tokio en hier vind je ook bijzondere plekken die de moeite waard zijn te bezoeken. Van neongekleurde straten tot kleine achteraf straatjes met leuke servieswinkeltjes. 

Het Kasteelpark 

Dit park is prachtig gelegen midden in de stad en ook als je het kasteel niet in gaat zeker de moeite waard. In de maand april is het hier op z’n mooist, als de bloesem in bloei staat. Maar ook in de andere maanden is het hier heerlijk wandelen. Japanners verzorgen hun gemeenschappelijke plekken erg goed en dit park is dan ook prachtig onderhouden. Ook het kasteel zelf is een mooie bezienswaardigheid. Dit 5 verdiepingen tellende replica van het oude kasteel dat hier ooit heeft gestaan is indrukwekkend herbouwd. 

Lente in Osaka, Japan

Dotonbori (de neonbuurt) 

Bij een bezoek aan Japan hoort natuurlijk ook de gekte en neonverlichte straten. In Osaka moet je hiervoor in Dotonbori zijn. Hier wandel je door de gezellige maar drukke straten en over bruggetjes. Het doet bijna een beetje Amsterdams aan met de bootjes en ‘grachten’. Vervolgens loop je de felverlichte straat in met enorme bewegende vissen en krabben die de gevels sieren. Dan ben je officieel in de Japanse gekte terecht gekomen. 

Osaka by night, Japan

Osaka aquarium 

Het aquarium van Osaka is gigantisch en een leuke bezienswaardigheid. Dit aquarium kent een enorm bassin waarin een walvishaai zwemt. Je wandelt over verschillende verdiepingen langs het bassin en komt langzaam tot het besef van de grootte van dit indrukwekkende dier. Ook leer je veel over verschillende wateren en welke dieren hierin leven.

Aquarium haaien, Osaka

Minami 

Wie van duur shoppen houdt gaat naar het stadsdeel Minami. Hier lachen de designertassen en roodgelakte pumps je tegemoet vanuit de etalages. Het is hier erg druk maar op z’n Japans dus ook goed georganiseerd. Je kan je hier zeker een middag vermaken maar neem wel je portemonnee mee! 

Kurumon Market (food) 

Liefhebbers van streetfood kunnen hier hun hart ophalen. Op deze markt koop je de meest verse vis en spot je bizarre zeedieren en lekkernijen uit de oceaan. Er wordt hier gebakken, gegrild en gestoomd. Struin langs de kleine kraampjes en proef! Hier komen toeristen maar ook de locals doen hier hun boodschappen. 

Zohei museum 

Dit bijzondere gebouw verscholen in een prachtige tuin is zeker een bezoekje waard. Als je geluk hebt in de bloesemtijd is het lopen door de tuin een attractie op zich. Maar ook in andere tijden is een wandeling door deze tuin een leuke bezigheid. Hier vind je het Mint Museum, een gebouw uit de Meiji periode in westerse stijl. Het museum vertelt de geschiedenis van de munt en het slaan van munten en medailles. 

Zohei museum, Osaka, Japan

Okonomiyaki 

Hét gerecht van Osaka is okonomiyaki. Dit ei-gerecht wordt door koks gemaakt op een hete plaat, recht voor je neus. In deze stad vind je dan ook tal van barretjes waar je aanschuift voor een lekkere okonomiyaki. Dit soort omelet bestaande uit beslag, ei, groenten en soms vlees of vis wordt ter plekke bereid en geserveerd met een authentieke saus. Erg smakelijk en niet te missen bij een bezoek aan Osaka. 

Okonomiyaki, Japan

Umeda Sky Building 

Dit 173 meter hoge gebouw in Osaka is kenmerkend vanwege de bijzondere architectuur. Zo kan je door verschillende tunnels of bruggen lopen op enorme hoogte om van de ene kant naar de andere kant van het gebouw te komen. Met een lange roltrap beweeg je jezelf naar de ‘floating garden observatory’ met een geweldig uitzicht over de stad.

Wil jij Osaka met eigen ogen bekijken? Bekijk dan onze rondreizen in Japan.