Activiteiten in Sri Lanka: onze 8 tips | Sawadee Reizen
< Terug naar overzicht
Activiteiten in Sri Lanka: onze 8 tips

Activiteiten in Sri Lanka: onze 8 tips

Sri Lanka is zonder twijfel een prachtig land. Stranden, theeplantages, bergen en andere natuurfenomenen wisselen elkaar hier in rap tempo af. In Sri Lanka is echter niet alleen veel moois te zien, maar ook veel leuks te doen. Vraag jij je af wat er allemaal te doen valt op dit mooie eiland? Met deze 8 tips wordt jouw reis naar Sri Lanka een ervaring om nooit meer te vergeten.

1. Jeepsafari in Udawalawe of Yala Nationaal Park

Jeepsafari in Udawalawe

Jeepsafari’s kun je echt niet alleen in Afrika doen. Ook in Sri Lanka vind je prachtige parken waar je op zoek kunt gaan naar wildlife. Bijvoorbeeld in het Udawalawe Nationaal Park, waar je onder andere olifanten, buffels en krokodillen kunt tegenkomen. Ook heb dit in dit park de mogelijkheid om luipaarden te zien, hoewel deze wel wat moeilijker te spotten zijn. Wil je echt graag een luipaard zien? Ga dan op jeepsafari in het nabijgelegen Yala Nationaal Park. Dit park staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om dit bijzondere dier te spotten. Het park is mede hierdoor erg populair, dus houd er rekening mee dat het wat drukker kan zijn dan Udawalawe.

2. Fietstour bij Polonnaruwa

Fietstour bij Polonnaruwa

Polonnaruwa is een oude tempelstad, waar heel veel mooie ruïnes te bewonderen zijn. Je vindt er onder andere prachtige 12e-eeuwse sculpturen en het Gal Vihara, bestaande uit drie enorme uit steen gehouwen boeddhafiguren, waarvan één staand, één zittend en één liggend is afgebeeld. De liggende boeddha is maar liefst 13 meter lang. De gids neemt je daarnaast graag mee naar het Koninklijk Paleis en het Lotusbad, terwijl hij je meer verteld over het boeddhisme. Een leuke manier om de omgeving van Polonnaruwa te verkennen is op de fiets. In dit blog vertellen we je over nog meer bijzondere plekken om op de fiets te ontdekken.

3. De leeuwenrots of Little Adam’s Peak beklimmen 

Leeuwenrots Sri Lanka

Tijdens een rondreis door Sri Lanka mag een bezoek aan de leeuwenrots van Sigiriya niet ontbreken. Deze steile rots torent zo’n 200 meter boven het omringende landschap uit. Het duurt ongeveer een uur om op de top te komen, vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving. Hier sta je midden in de culturele driehoek, het kloppende hart van Sri Lanka. Als je de smaak te pakken hebt kun je ook Little Adam’s Peak beklimmen. Deze klim duurt zo’n 20 minuten en de totale wandeling zo’n 1,5 uur. De wandeling voert je langs de beroemde Nine Arch Bridge en als je het goed timet komt de bekende trein nét langs.

4. Walvissen spotten vanuit Unawatuna of Trincomalee

Unawatuna Sri Lanka

Unawatuna is een relaxte badplaats aan de zuidwestkust van Sri Lanka, die zeker een bezoekje waard is, vooral vanwege de heerlijke stranden. Een perfecte plek om lekker te ontspannen met een cocktail in je hand en het echte vakantiegevoel te ervaren. Voor wie op zoek is naar avontuur vormt Unawatuna de ideale uitvalsbasis voor een whale watching tour. Het is enorm bijzonder om deze bijzondere wezens in hun natuurlijke leefomgeving te observeren. Walvissen spotten is vanuit Unawatuna mogelijk van november tot en met april. In de overige maanden kan je ook terecht in Trincomalee, een kustplaats in het noordoosten van Sri Lanka.

5. Snorkelen bij Pigeon Island Marine Park 

Pigeon Island Marine Park

Wil je de onderwaterwereld van Sri Lanka van nog dichterbij bewonderen? Ga dan mee op een snorkeltrip naar het Pigeon Island Marine Park. Het koraalrif dat je hier vindt ligt erg ondiep en is zo’n 200 meter lang en 100 meter breed. In combinatie met de enorme biodiversiteit is dit dé snorkelplek van Sri Lanka. Naast heel veel gekleurde vissen kun je hier ook schildpadden en zwartepunthaaien zien zwemmen. Plof na je snorkeltrip lekker neer bij één van de vele restaurants voor een diner en een borrel bij zonsondergang. Ga je voor de een curry of toch voor de Kottu? 

6. Surfen bij Arugam Bay 

Arugam Bay Sri Lanka

Arugam Bay is net als Trincomalee een plek om heerlijk te ontspannen. Waar Trincomalee vooral bekend staat om de walvissen, staat Arugum Bay vooral bekend vanwege de goede golven. Je vindt hier dan ook heel veel surfers én surfscholen. Heb je altijd al eens op een surfplank willen staan? Dan is dit een goede plek om je eerste surfles te volgen. Ook als je al wat meer ervaring hebt is Arugum Bay een waar surfparadijs. Houd er wel rekening mee dat je de beste surfgolven aantreft binnen het surfseizoen, dat van mei tot en met oktober loopt.  

7. Streetfood tour in Colombo 

Streetfood in Colombo

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka en vormt het start- en eindpunt van een rondreis door Sri Lanka. In deze stad vind je koloniale gebouwen, gezellige buurten en drukke straten vol kleuren en geuren. Hoewel veel reizigers vanuit Colombo gelijk doorreizen naar andere plaatsen, is er in deze stad genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld mee op een streetfood tour. Tijdens de 22-35ers reis naar Sri Lanka gaan we mee op de Eat, Eat, Repeat food walk. Samen met locals ga je langs vele eetstalletjes en ontdek je de meest heerlijke gerechten, zoals egg hoppers, wadai en kottu. Ook voor onze andere reizen naar Sri Lanka is dit een grote aanrader. 

8. Singalees leren koken in Kandy 

Kookworkshop Sri Lanka

Een andere leuke manier om de Singalese keuken te leren kennen, is het volgen van een kookworkshop. Zo kun je in Kandy typische Sri Lanaanse gerechten leren bereiden bij een Singalese familie. De gerechten zijn over het algemeen kleurrijk en pittig. Vooral de curry is in Sri Lanka populair. Tijdens een rondreis door Sri Lanka zult je dit gerecht overal tegenkomen en ook zeker zelf eten. In Sri Lanka betekent een curry een tafel vol bakjes met verschillende lekkernijen; vlees, vis, eieren en groente, geserveerd met een smaakvolle saus en gele of witte rijst. Je zult merken dat een curry nog lekkerder smaakt als je deze zelf hebt gemaakt!

Enthousiast geworden over deze bijzondere activiteiten? Boek dan uiterlijk 15 januari een reis naar Sri Lanka en profiteer van €150 korting! Bekijk de actie hier.