< Terug naar overzicht
8 bijzondere bestemmingen om op de fiets te ontdekken

8 bijzondere bestemmingen om op de fiets te ontdekken

Wist jij dat Sawadee gevestigd is in Amsterdam? Niet zo gek dus dat wij houden van fietsen. We gaan niet alleen op de fiets naar ons werk (goed voor je gezondheid én het milieu!), maar vinden het ook leuk om onze bestemmingen per fiets te ontdekken. Daarom zijn in veel van onze reizen (optionele) fietstours opgenomen. In dit blog nemen we je mee langs 8 bijzondere bestemmingen waar je prachtige fietstochten kunt maken. 

1. Bangkok, Thailand 

Bangkok Thailand

Bangkok is een hele bijzondere plek om tijdens een rondreis door Thailand te ontdekken, zeker op de fiets! Tijdens deze optionele excursie vertrek je in de ochtend (of begin van de middag) vanaf het startpunt in één van de meest klassieke wijken van Bangkok, Bang Rak. De gids leidt je door deze multiculturele wijk. Tijdens de tocht van Bangkok naar de oude stad Koh Rattanakosin passeer je het moderne en het authentieke Bangkok. Je komt langs eeuwenoude tempels, typische markten en bezoekt kenmerkende gebouwen. Geniet tijdens het fietsen van de geuren en kleuren van de stad, die je zintuigen continu prikkelen. 

2. Mto wa Mbu, Tanzania 

Mto wa Mbu Tanzania

Mto wa Mbu is een dorpje in Tanzania dat we tijdens onze familiereizen door Kenia, Tanzania & Zanzibar bezoeken. In Mto wa Mbu kun je deelnemen aan een Puur Sawadee excursie waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven vanaf de fiets leert kennen. Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu in handen van de lokale bevolking. Je maakt een mooie fietstocht door de groene en vruchtbare omgeving van Mto wa Mbu. Ter afsluiting fiets je door het dorp, waar je na afloop kunt genieten van een typische lokale lunch. 

3. Commewijne district, Suriname 

Commewijne district Suriname

Tijdens een rondreis door Suriname kun je een prachtige fietstocht maken in het Commewijne district, een voormalig plantagegebied. We fietsen over de Anton Dragtenweg, in de volksmond bekend als de 'elitebuurt' door de verschillende villa's en mooie huizen aan weerskanten van de weg, naar de Leonsberg. Hier stappen we in een boot en varen we over de Surinamerivier naar Nieuw-Amsterdam. Dit voormalig fort doet nu dienst als openluchtmuseum, waar we een korte rondleiding krijgen. We fietsen verder naar Marienburg waar we wederom met de boot oversteken naar Johan & Margaretha. Deze fietstour is een mooie manier om Suriname op een andere manier te beleven. Lees hier hoe Laura Suriname heeft ervaren.

4. Melbourne, Australië 

Melbourne Australië

Ook Melbourne is perfect om op de fiets te ontdekken. Tijdens een optionele fietstour door de stad laat een gids je kennismaken met de leukste plekken van Melbourne en leer je interessante weetjes. Daarnaast geeft de gids tips over bezienswaardigheden die je echt niet mag missen en leer je ook veel over de geschiedenis van Melbourne. Tijdens de fietstour zal je ook veel streetart tegenkomen. Melbourne staat bekend als een van de beste bestemmingen ter wereld voor liefhebbers van streetart, en is zelfs het thuis van enkele Banksy-werken. Meer daarover kun je lezen in dit blog

5. Polonnaruwa, Sri Lanka 

Polonnaruwa Sri Lanka

Polonnaruwa is één van de hoogtepunten van een reis naar Sri Lanka. Polonnaruwa is een oude tempelstad in Sri Lanka met boeddhistische ruïnes die meer dan 1000 jaar oud, maar nog goed intact zijn. De leukste manier om de tempels te bezoeken is per fiets. Je kunt samen met je lokale gids deze prachtige tempelruïnes bekijken of zelf op onderzoek uitgaan. Polonnaruwa heeft een rijke historie en de gids laat je graag het Koninklijk Paleis, het Lotusbad en typische stoepa’s zien. De fietstour eindigt bij de Gal Vihara, een rotstempel met beelden van Boeddha uitgehouwen uit steen. 

6. Mlilwane, Swaziland 

Mlilwane Swaziland

Tijdens veel van onze rondreizen door Zuid-Afrika kun je een bezoek brengen aan het in Swaziland gelegen Mlilwane. Het heuvelachtige landschap van Mlilwane leent zicht uitstekend voor het maken van stoere mountainbiketocht. Dit park, dat in de ‘Valley of Heavens’ ligt, is 4560 hectare groot en biedt veel mogelijkheden tot het zien van mooie natuur en wildlife. De kans is groot dat verschillende hertsoorten voor je uit rennen tijdens het fietsen en dat je onderweg nog wat zebra’s tegenkomt. Als je een rondje om het meer fietst heb je zelfs kans op het spotten van nijlpaarden en krokodillen. Misschien vind jij het ook leuk om na je fietstocht nog een culturele dans bij te wonen? 

7. Bogotá, Colombia 

Bogota Colombia

Ook de hoofdstad van Colombia kun je op oer-Hollandse wijze ontdekken. Tijdens onze 22-35ers reis naar Colombia fiets je samen met een lokale gids langs een aantal bijzondere plekken van deze fascinerende stad. Je bezoekt de sfeervolle karakteristieke wijk La Candelaria met zijn kleurrijke graffiti, rijdt langs historische gebouwen en pleinen en ervaart het leven van de lokale bevolking van dichtbij. De fietstocht is een van de eerste activiteiten die je in Colombia zult ondernemen en vormt een mooie manier om een eerste indruk op te doen van dit prachtige land.  

8. Los Angeles, Verenigde Staten 

Venice Beach Los Angeles Verenigde Staten

Als je met ons mee gaat op rondreis door het Wilde Westen van de Verenigde Staten, dan zal je uiteraard ook Los Angeles bezoeken. Om volledig op te gaan in het Amerikaanse leven is het zeker een aanrader om hier een fiets te huren. Fiets langs Venice Beach en stap even af om de kunsten van de vele surfers te bewonderen. Rondom Hollywood Boulevard en Vine Street heb je ook de beroemde "Walk of Fame", waar je je favoriete filmsterren kunt terugvinden in de vorm van een stenen ster in het trottoir. Na je fietstocht kun je lekker bijkomen op het strand of op de wereldberoemde Santa Monica pier.