< Terug naar overzicht
5 meerdaagse wandeltochten voor op je bucketlist

5 meerdaagse wandeltochten voor op je bucketlist

Meerdere dagen wandelen, kamperen onder de sterren, koffiedrinken bij een betoverende zonsopgang en helemaal opgaan in prachtige vergezichten. Een meerdaagse trekking heeft iets magisch. Maar hoe kies je uit het gigantische aanbod? Samen met Bever selecteerden we 5 van de mooiste trektochten ter wereld.  

1. Annapurna Basecamp, Nepal 

Annapurna

Nepal is een droom die uitkomt voor iedere bergliefhebber. In het Himalayagebergte vind je dan ook talloze wandelroutes die de moeite waard zijn. Een van onze absolute favorieten is de Annapurna Base Camp Trekking. Deze 11-daagse trektocht brengt je langs een grote diversiteit aan landschappen; van ruige bergen en ijswanden tot rijstterrassen. Via een uitdagende route over hangbruggen, door uitgestrekte rododendronbossen en over spannende paden klim je naar het basecamp op 4.130 meter hoogte. Hier starten de echte diehards aan hun tocht naar de top van de Annapurna op maar liefst 8.091 meter hoogte. Wil je een deel van het Annapurna-gebied ontdekken, maar vind je 11 dagen wandelen toch net iets te uitdagend? Overweeg dan zeker deze 5-daagse trekking. Ook een trekking naar Everest Base Camp is een prachtige ervaring voor elke wandelliefhebber.

Tip van Bever voor een goede voorbereiding

Meerdaagse trektochten zijn zwaar, zeker als je flink de hoogte ingaat. Voor alle trekkingen in dit blog zijn goede wandelschoenen dus een must. Om de juiste schoenen te vinden voor jouw voeten en wandeltocht, kun je in elke Bever-winkel terecht voor een 3D-voetanalyse. De Buitenexperts van Bever bekijken je voetboog en enkelstand en adviseren je op basis daarvan welke schoenen bij jou passen. Na goed passen en een rondje proeflopen door de winkel is het tijd om met je nieuwe wandelschoenen op pad te gaan. Vergeet niet om je nieuwe schoenen voorafgaand aan je trektocht goed in te lopen om blaren en andere ongemakken te voorkomen. Lees hier Bevers tips voor het inlopen van je schoenen.

2. W-Trek Torres del Paine, Patagonië 

Torres del Paine

Bovenstaand beeld kan met recht iconisch worden genoemd. De drie immense, granieten punten achter het prachtige turqoise meer vind je in Torres del Paine, een van de mooiste nationale parken van Patagonië. Dit prachtige natuurgebied ligt op de grens van Chili en Argentinië en biedt verschillende wandelingen langs kraters, imposante bergruggen, gletsjers en uitgestrekte toendra's. Je kunt het uitzichtpunt bereiken met een dagwandeling van 18 kilometer of je kunt kiezen voor een van de meerdaagse tochten. De populairste route is zonder twijfel de W-trek, die dwars door het park loopt en heeft de vorm van, je raadt het al, een W. Het voltooien van deze spectaculaire trekking duurt gemiddeld vier tot vijf dagen. Tijdens onze 30 daagse reis naar Patagonië en Paaseiland lopen we een groot deel van deze route. 

3. Inca Trail, Peru 

Inca Trail

In deze top 5 mag ook de Inca Trail niet ontbreken. De eindbestemming van deze vierdaagse trektocht is het wereldberoemde Machu Picchu, een van de zeven nieuwe wereldwonderen. De 43 kilometer lange route voert over paden van het oorspronkelijke wegennetwerk van de Inca’s en brengt je langs vele indrukwekkende ruïnes. Het hoogste punt van de trekking ligt op 4.200 meter, dus fantastische uitzichten zijn gegarandeerd. Wil je een wat minder toeristische route naar Machu Picchu? Denk dan eens na over de Lares Trail. Je leest meer over deze twee trektochten in dit blog. Voor wie een nog minder belopen pad wilt, kan tijdens onze groepsreis door Argentinië, Peru en Bolivia de tweedaagse Camino Real afleggen naar Machu Picchu. 

Tip van Bever voor een goede voorbereiding

Tijdens het lopen van deze trails in de Andes, krijg je te maken met verschillende klimaatzones. De temperatuurverschillen zijn dus groot en ’s nachts kan het kwik dalen tot onder het vriespunt! Bouw je wandeloutfit daarom op volgens het 3-lagensysteem en pak een isolerende lakenzak in.

4. Mount Toubkal, Marokko 

Mount Toubkal

Mount Toubkal is met 4.167 meter de hoogste top van Noord-Afrika. Hoewel de berg nog niet eens half zo hoog is als de Mount Everest, voel je je boven op deze berg toch zeker on top of the world en kunt je uiteraard genieten van prachtige vergezichten. Maar ook onderweg kom je veel moois tegen; terrasvormige akkers, afgelegen berberdorpjes waar je kennismaakt met de vriendelijke bevolking en uitkijkpunten met fenomenale vergezichten over Marrakech en het Anti-Atlasgebergte. De tocht is uitdagend, maar vereist – ondanks de grote hoogte – geen ervaring. Je kunt deze trekking lopen tijdens onze 8-daagse wandelvakantie, met ook de optie om de Mt Ouanakrim (4.089m) te beklimmen. Een uitdagend maar onvergetelijk avontuur! 

5. Tongariro Northern Circuit, Nieuw-Zeeland 

Tongariro Nieuw-Zeeland

Het Tongariro Northern Circuit is 45 kilometer lang en is niet voor niets een van de Great Walks van Nieuw-Zeeland. Rokende kraters, imposante vulkanen, kale vlaktes en sensationele smaragdblauwe meren; tijdens deze trekking krijg je geregeld het idee dat je op een andere planeet bent beland. De beste tijd om het Circuit te lopen is in de zomermaanden van Nieuw-Zeeland, van december tot maart. De Great Walks zijn erg populair, dus het is belangrijk om je hutten op tijd te boeken. Wees je er ook van bewust dat de trail behoorlijk onderhevig is aan het weer. Zorg dus voor genoeg laagjes en voor een back-up plan als je onverhoopt niet kunt starten. De laatste updates over de route check je op de website van Department of Conservation (DOC). Voor wie de pracht van dit gebied tijdens een kortere wandeling wilt ervaren, is de Tongariro Alpine Crossing een echte aanrader. Je kunt deze dagwandeling, die volgens vele de mooiste ter wereld wordt genoemd, lopen tijdens onze reizen naar Nieuw-Zeeland. Benieuwd wat je kunt verwachten? Lees meer over deze bijzondere route in dit verslag van onze collega Fleur.

Ben je op zoek naar een reis vol mooie wandelavonturen? Onze reisexperts helpen je graag bij het vinden van een passende reis. Staat jouw volgende reis of wandeltocht al op de planning? Ga dan vooral langs bij een van de winkels van Bever voor een persoonlijk advies over de benodigde spullen. Veel wandelplezier!