< Terug naar overzicht
Mooiste vakantiebestemmingen top 9 wereldwijd

Mooiste vakantiebestemmingen top 9 wereldwijd

Er zijn wereldwijd zoveel magische plekken om te bezoeken, dat we ze onmogelijk allemaal in één lijst kunnen opnemen. Toch hebben we een selectieve lijst gemaakt met de negen mooiste vakantiebestemmingen wereldwijd. Dichterbij huis tot aan de andere kant van de aardbol; onze reisprofessionals delen dé bekende en verborgen parels met je. Strand, steden en natuurschoon, alles komt aan bod.

Op basis van onze collega’s in de reisindustrie en de wetenschappelijke studie van de Britse reisorganisatie Kuoni, zijn dit ‘s werelds mooiste reisbestemmingen. De studie analyseerde de meest bekende natuurwonderen. Het doel: de locaties rangschikken die het meest aantrekkelijk zijn voor het menselijk oog en ze daarmee kwalificeren als de mooiste reisbestemmingen ter wereld. Dit zijn niet alleen mooie vakantie landen maar ook de leukste vakantiebestemmingen.

Mooiste vakantiebestemmingen Europa

1. Cinque Terre - Italië
Cinque Terre

Cinque Terre - vertaald ‘vijf dorpen’ - is een van de mooiste plekken in Italië. Ze liggen in een UNESCO werelderfgoedgebied en zijn uitgeroepen tot een van de mooiste kusten ter wereld. En de schoonheid van deze bestemming kan ikzelf beamen. Alle vijf de dorpen zijn stuk voor stuk prachtig (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore), maar persoonlijk sprong voor mij Vernazza eruit! De vergezichten vanuit en op het dorp zijn magisch. Genoeg leuke restaurantjes en een klein baaitje waar je kunt zwemmen. 

Reistip: Bezoek Cinque Terre per trein of per wandeltrail en loop langs mooie wijngaarden met uitzicht op de azuurblauwe zee en kleurrijke dorpjes.

2. Lofoten - Noorwegen 

Lofoten Noorwegen


Majestueuze bergen ontmoeten stralend witte zandstranden in Lofoten, Noordwegen. Ook liggen er vissersdorpjes aan de kust en lopen er wandelpaden kriskras door dit adembenemende landschap van Europa. Deze eilandengroep wordt ook wel de Noorse Malediven genoemd. Trollfjord is de spectaculaire bezienswaardigheid, door dit twee kilometer lange fjord kun je de natuurwonderen aanschouwen vanaf een cruise. 

Reistip: De Lofoten zijn in de zomer adembenemd mooi om te bezoeken. Datzelfde geldt voor de wintermaanden. Een dikke laag sneeuw bedekt dit natuurgebied en de kans bestaat op het zien van het noorderlicht. 

Bekijk ons blog over de mooiste vakantiebestemmingen in Europa hier.

Mooiste vakantiebestemmingen Latijns-Amerika

3. Iguazu watervallen - Argentinië/Brazilië Iguazu watervallen

De enorme omvang en kracht van de Iguazu watervallen en de ligging van deze tropische regenwouden, maakt dit de mooiste vakantiebestemming. De watervallen herbergen een grote verscheidenheid aan planten en dieren, waaronder honderden soorten vogels, vlinders en zoogdieren. 

Reistip: De Iguazu watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië, tijdens deze rondreis bewonder je dit natuurschoon vanaf beide landen.

4. Machu Picchu - Peru

Machu Picchu


Eén van de nieuwe wereldwonderen die ik heb mogen bezichtigen is Machu Picchu in Peru. De hype rondom deze plek is meer dan terecht. De ligging, ruïnes en natuur maken het samen tot een betoverend geheel. Struin rond door Machu Picchu en optioneel naar Huayna Picchu (de berg erachter die je op elke foto voorbij ziet komen). Ik raad je aan om met een lokale gids te gaan. Hij of zij kan je vertellen hoe men er vroeger leefden, hoe aan de stand van de zon en de bergen de tijd werd bepaald en je hoort meer over de Inca beschaving. De wolkendeken die over de omliggende bergen heen hangt maakt dit bezoek helemaal af. 

Reistip: Vertrek vroeg in de ochtend naar Machu Picchu om het te aanschouwen tijdens zonsopkomst.

Mooiste vakantiebestemmingen Afrika & Midden-Oosten

5. Marrakech - Marokko

Marrakech Marokko


Marrakech is een populaire stad en staat bekend als een van de mooiste vakantiebestemmingen. Vandaag de dag is deze stad de toegangspoort tot de Sahara woestijn. Marrakech krijgt de bijnaam de rode stad. Overal zie je in de bouwwerken de rode klei terug. Tegenwoordig staat Marrakech op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt het de indrukwekkende architectuur van de stad, traditionele gerechten, prachtige voorstellingen en cultuur. 

Reistip: Lees ons eerder verschenen blog om je voor te bereiden op de Marokkaanse cultuur.

6. Sossusvlei - Namibië

Sossusvlei


Dit surrealistische landschap van Namibië doet je ervaren of je op een andere planeet bent. De Sossusvlei met daarin de Deadvlei bestaat voornamelijk uit zand, zand en nog meer zand! De oranje Dune 45 (hoge zandduin) steekt met het dorre landschap af tegen de blauwe lucht. Het is niet alleen één van de leukste vakantiebestemmingen maar ook een buitenaardse bestemming. 

Reistip: Zorg dat je er vroeg bent, de felle zon en het gemis aan schaduw zorgt al gauw voor hoge temperaturen op de dag.

Mooiste vakantiebestemmingen Azië

7. Bagan - Myanmar

Bagan Myanmar


Vele reisfanaten omschrijven Bagan als de kroonjuweel van Myanmar. En dat is niet zo gek: het is aangeprezen als een van de rijkste archeologische vindplaatsen in Azië. Meer dan 2.000 boeddhistische bouwwerken vormen de archeologische zone van Bagan en elke tempel, stoepa en klooster afzonderlijk is indrukwekkend. Al deze terracotta tempels zijn verspreid in een fel groen landschap.

Reistip: Houd in je achterhoofd dat Bagan een toeristische trekpleister is, je zult lang niet de enige zijn. De Shwesandaw Pagoda is de beroemdste en mooiste spot om de zonsondergang te aanschouwen.

Mooiste vakantiebestemmingen Oceanië

8. Great Ocean Road - Australië
Great Ocean Road

Rijd langs één van de leukste vakantiebestemmingen ter wereld. De 243 kilometer lange Great Ocean Road biedt een panoramisch uitzicht aan de ene zijde met de steile klif toppen aan de andere kant. Je komt langs weelderige regenwouden, woeste golven en de twaalf apostelen. 

Reistip: Maak onderweg een aantal stops bij de beste stranden zoals Lorne Bay, Apollo Bay of Point Roadknight.

Mooiste vakantiebestemmingen Noord-Amerika

9. Niagara Falls - Canada/Verenigde Staten 

Niagara Falls


Wederom ligt deze prachtige bestemming op het grenspunt van twee landen, namelijk Canada en de Verenigde Staten. De populariteit van deze watervallen is te danken aan de combinatie van hoogte en de waterstroom. 

Reistip: Bewonder de watervallen vanaf de boot. De Maid of the Mist vaart zeer dichtbij de watervallen.