< Terug naar overzicht
5x playlist om te swingen op Latijns-Amerikaanse muziek

5x playlist om te swingen op Latijns-Amerikaanse muziek

Haal de zonnige, vrolijke en vooral heel swingende muziek van Latijns-Amerika in huis met deze playlists:    

Cumbia

Cumbia is een populaire muziek- en dansstijl in Latijns-Amerika die ontstond aan de Colombiaanse Atlantische kust. De muziek heeft een interessante geschiedenis. De verhalen zijn dat Afrikaanse slaven en indianen op dit ritme dansten toen ze elkaar voor het eerst troffen. Het slepende ritme voert volgens sommige deskundigen terug op het feit dat de slaven moesten dansen terwijl ze ketens om hun enkels droegen. De muziek bestaat uit een mengeling van Spaanse muziek en Afrikaanse muziek. Cumbia is complexe, ritmische muziek. Geniet van de volgende playlist:

Samba/Bossa Nova

Brazilië is een land dat beïnvloed is door Afrikaanse ritmes en staat bekend om zijn geweldige Samba. Daar kwam in de late jaren ’50 ook nog de Bossa Nova bij. Een muziekstijl uit een mix van relaxte samba en Amerikaanse jazz:

Tango

Tango is een Argentijnse dansmuziek dat wereldwijd bekend is. Als het gaat om de Argentijnse muziek is deze vaak instrumentaal. De muziek is eind negentiende eeuw in Argentinië en Uruguay ontstaan met onder andere Afrikaanse, Zuid-Europese, Slavische en Klezmer invloeden. Een belangrijke naam in de tango is Carlos Gardel (ook wel de koning van de Tango). Geniet met deze playlist van zijn muziek:

Salsa

Als je denkt aan muziek uit Latijns-Amerika dan is Salsa natuurlijk niet te missen! Salsa is een muziekstijl die voortkomt uit de Cubaanse son en Amerikaanse jazz. Er wordt tegenwoordig wereldwijd veel op salsa muziek gedanst en het blijft in de Latijns-Amerikaanse landen natuurlijk ook razend populair. Ga jij een dansje wagen met deze playlist van Salsa classics?:

Latin Rock

Last but not least; Latin rock of ‘rock en español’, is een mengeling van (blues)rock met Latijns-Amerikaanse ritmes en instrumenten als conga's, bongo's en timbales. Santana (een Latin-rock band opgericht door Carlos Santana eind jaren 60) is een grote naam in dit muziek genre. Beluister hieronder het bekende album ‘Supernatural’ van Santana, waarin ook de wereldwijde hit ‘Maria Maria’ in te vinden is: