< Terug naar overzicht
Wat te doen in Beijing? de beste reistips en hoogtepunten!

Wat te doen in Beijing? de beste reistips en hoogtepunten!

Iris Piers en Leslie Dopper hebben hun banen opgezegd en tassen gepakt om de wereld over te reizen. Voor Sawadee Reizen schrijven ze hun mooiste ervaringen op.

Bij een bezoek aan China brengt de reis je vaak langs de hoofdstad Beijing. Hoe haal je het beste uit je bezoek aan Beijing? Hier vijf gouden tips voor 48 uur in deze miljoenenstad:

1. Wandeling door de hútòngs 

Het centrum van Beijing wordt doorkruist door hútòngs, honderden jaren oude, smalle, sfeervolle steegjes, waar het gonst van activiteit. Naast alle moderne innovatieve gebouwen en achtbaans snelwegen krijg je hier het authentieke Chinese gevoel. De straten bestaan uit lage rijtjeshuizen bedekt met zwarte dakpannetjes en prachtig beschilderde deuren. De huizen worden afgewisseld met tempels. Af en toe zie je poortjes, bewaakt door stenen leeuwen. Ga je hier door de poort dan kom je in een rustige groene binnentuin. Een groot contrast met de drukte van de stad. ’s Avonds zijn de steegjes verlicht met sierlijke rode lampionnen, beschilderd met Chinese tekens, en kun je overal heerlijke streetfood kopen. 

2. 798 Art District Beijing 

798 Art District is een oud fabrieksterrein, gelegen in de Dashanzi Area. Begin 2002 zijn vele oude fabriekspanden overgenomen door culturele organisaties. De fabriekshallen zijn nu in gebruik genomen als galeries, musea, studio’s voor artiesten, expositie ruimtes, restaurants en bars. Een wandeling door het district en de verschillende hallen is echt een aanrader. Er loopt veel hip en jong Chinees publiek en op elke hoek is een nieuw bijzonder schilderwerk of excentriek beeld te bewonderen. 


3. De Lama Tempel 

Breng een bezoek aan de Lama Tempel. Deze uitzonderlijke Tibetaanse tempel en klooster is één van de mooiste tempels die je in Beijing kunt bezoeken! Heb je maar tijd voor één tempel kies dan zeker voor de Lama Tempel. Binnen de muren zijn talloze Chinese draken, Tibetaanse gebedsrollen, kleurrijke oosterse decoraties, immense gouden boeddha’s, biddende monniken en dichte wolken wierook te vinden. 

4. De Chinese Muur 

De huidige Chinese Muur loopt van Shanhaiguan, een stadswijk in het Noorden van China aan de Golf van Bohai, tot aan de Jiayupas. Een bergpas nabij de stad Jiayuguan gelegen in centraal China, in de provincie Gansu. De Muur is grotendeels gebouwd van 1368 tot 1644 en ruim 6000 kilometer lang. Natuurlijk mag een wandeling over de Chinese Muur niet ontbreken bij een bezoek aan Beijing. Kies er voor om het stuk Jinshanling te bewandelen. Dit is het mooiste en minst toeristische stuk muur in de omgeving van Beijing.


5. Migas Rooftop Bar 

Migas is een hippe bar op een dakterras waar heerlijke cocktails worden geserveerd. Daarnaast heeft het terras een adembenemend uitzicht over Beijing. Het is de perfecte plek om een dag vol bezienswaardigheden in stijl af te sluiten!