8 vragen aan Sophia over haar wandelreis naar Madeira
< Terug naar overzicht
8 vragen aan Sophia over haar wandelreis naar Madeira

8 vragen aan Sophia over haar wandelreis naar Madeira

Sophia is Productmanager bij Sawadee en is een groot reis- en wandelliefhebber. Onze wandelreizen zijn haar dan ook op het lijf geschreven. Onlangs kon zij weer een nieuw wandelavontuur van haar bucketlist afstrepen, want ze ging mee op wandelreis naar Madeira. Wat waren haar persoonlijke hoogtepunten en hoe heeft ze zich voorbereid? We stelden Sophia deze en nog 6 vragen over haar wandelvakantie. 

1. Waarom heb jij voor de wandelreis op Madeira gekozen? 

Madeira staat natuurlijk bekend als hét wandeleiland van Europa en stond daarom hoog op mijn lijstje. Als Productmanager krijg je alle reviews van klanten te zien die zij na afloop van een reis invullen. De reviews voor deze wandelreis waren altijd zeer positief en ik vond het dus hoog tijd om eens met mijn eigen ogen te gaan zien hoe mooi Madeira is en hoe onze reis in elkaar steekt. Ook komen er bij ons altijd veel vragen binnen over het karakter en de zwaarte van de reis en die kan ik nu perfect beantwoorden.

Wandelen op Madeira

2. Wat waren vooraf jouw verwachtingen van een wandelreis? 

Ik ben een gezegend mens, want ik heb al veel groepswandelreizen met Sawadee mogen maken. Zo was ik onder andere in Montenegro, Cyprus, Albanië en op de Azoren om te wandelen. Ik wist dus ongeveer wel wat ik kon verwachten. Je gaat met een groepje gelijkgestemden op pad in de natuur. Mooier kan het voor mij niet. Tijdens deze reis loop je tussen de 4 en 7 uur per dag. Iedereen loopt op zijn of haar eigen tempo en onderweg wacht je op elkaar bij een rustpunt. Er wordt genoeg gestopt om even wat te drinken of te eten en te genieten van de overweldigende natuur. 

Wandelen op Madeira

3. Wat waren vooraf jouw verwachtingen van Madeira? 

Als je informatie zoekt over Madeira, dan zie je vooral plaatjes van groene, bergachtige landschappen, afgewisseld met felgekleurde huisjes en bloemen. Heel veel bloemen. En dat was ook precies wat ik kreeg. Mijn verwachtingen waren hoog en deze zijn ook helemaal ingelost. Ik was in april op het eiland en dan begint alles nét te bloeien. Naast dat al die bloemen er geweldig uit zien, ruikt het ook nog eens heerlijk. Echt lente! Het fijne is ook dat het maar vier uurtjes vliegen is naar Madeira en dan ben je in een totaal andere wereld.

Wandelen op Madeira

4. Hoe heb jij je op je wandelreis voorbereid? 

Ik ben in het dagelijks leven niet heel sportief, maar in de bergen komt er een soort energie vrij waardoor ik heerlijk en zonder moeite kan wandelen. Ik weet inmiddels precies wat ik aan kan en kan altijd goed meekomen met de groep. Binnen een wandelgroep zijn altijd veel verschillende soorten lopers: mensen die de vaart er flink in hebben, maar ook mensen die bij elk bloemetje een uitgebreide fotosessie doen. En dat kan ook prima, want met iedereen wordt rekening gehouden. Qua kleding moet je je natuurlijk voorbereiden. Dat doe ik door alles wat ik heb uit te stallen op mijn bed en te checken of alles nog bruikbaar is. Voor deze reis heb ik nieuwe wandelschoenen aangeschaft bij de Decathlon, want mijn oude waren echt aan vervanging toe. Als het goed is, kan ik nu weer jaren doorwandelen! 

Wandelen op Madeira

5. Wat waren jouw hoogtepunten van de reis?

Het hoogtepunt van deze reis was voor mij ook het letterlijke hoogtepunt, namelijk de beklimming van de hoogste berg van het eiland: Pico Ruivo. Om 4.30 uur in de ochtend hadden we een korte transfer naar het begin van de wandeling. Vervolgens loop je, met een hoofdlampje, een uur in het donker naar boven. Eenmaal boven konden we, onder het genot van een kopje koffie dat door de gids was meegenomen, genieten van een prachtige zonsopgang in de bergen. Een unieke ervaring! 

Wandelen op Madeira

6. Zou je de reis aanraden en waarom? 

Ik zou deze reis absoluut aanraden als je van wandelen houdt in de natuur. Elke dag wandel je op een ander gedeelte van het eiland en zie je weer een hele andere begroeiing. Tijdens deze reis hebben we door dennenbossen gelopen, langs kale rotsen, door groene weides bezaaid met bloemen, maar ook langs schitterend ruige kusten. Daarnaast is Madeira gewoon een heerlijk relaxed eiland. Je vindt er geen massatoerisme en de meeste mensen die er komen, komen om te wandelen. Grote winkelcentra of megahotels zul je hier dus niet tegenkomen. Ook de hoofdstad Funchal heel kalm en overzichtelijk. Kortom, deze reis is echt een dikke vette aanrader! 

Wandelen op Madeira

7. Zou je nog eens op wandelreis willen en welke zou je dan kiezen? 

Als het kon ging ik wel 10 x per jaar op wandelreis, maar zo’n feest is het helaas ook weer niet. De volgende reis die ik gepland heb is in september. Ik ga dan met mijn moeder op de Sawadee wandelreis naar Cappadocië in Turkije. Het lijkt me zo bijzonder om langs die rotsformaties te lopen. Als ik de foto’s bekijk, dan lijkt het wel een maanlandschap. En daarnaast natuurlijk heel leuk om dat met mijn moeder te doen, die ook een fervent wandelaar is en bovendien goed gezelschap! 

Wandelen op Madeira

8. Waarom is Madeira volgens jouw zo geschikt voor een wandelreis? 

Op Madeira zijn in totaal ongeveer tweehonderd verschillende wandelingen te vinden, die ook nog eens heel verschillend zijn van elkaar. Van hoge pieken tot brede valleien en langs de beroemde levada’s (irrigatiekanaaltjes). Daarnaast is Madeira ook gewoon een heel gezellig eiland en helemaal niet zo duur. Na een lange wandeling is het dan ook heerlijk bijkomen met een biertje of een poncha op het terras. In april t/m september zijn de temperaturen zeer aangenaam en wordt het nooit bloedheet. Echt perfect dus om een weekje te wandelen!

Wil je een nog beter beeld krijgen van onze wandelreis naar Madeira? Bekijk hieronder dan Sophia's reisvideo.


Enthousiast geworden over een wandelreis naar Madeira? Bekijk de reis die Sophia heeft gemaakt dan hier!


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste reisverhalen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte