< Terug naar overzicht
Op reis met Annegien naar Ecuador en Galapagos

Op reis met Annegien naar Ecuador en Galapagos

Annegien maakte voor het eerst in haar leven een reis naar Zuid-Amerika. Vol enthousiasme vertelt ze over hoe ze de reis naar Ecuador en Galapagos heeft ervaren.

Op slechts een paar meter afstand ligt een moeder zeeleeuw met jong. Het jong probeert te drinken. Een tafereel waar je uren naar kunt kijken. Maar, ik word snel afgeleid, want op het strand is er even wat commotie bij de andere zeeleeuwen. Over me heen vliegt een fregatvogel en in mijn  ooghoek zie ik een sally light foot krab lopen. Na jaren te hebben gedroomd, ben ik écht op de Galapagos. Het is fantastisch! Maar, de weken hiervoor zat ik op het vaste land van Ecuador. En ook dat mag je niet onderschatten!

Vogel in Ecuador

Quito

Vooraf maakte ik me lichtelijk zorgen over mijn bagage. Nog nooit naar een land gegaan waar je alle seizoenen op een dag kunt tegenkomen. Divers. En dat blijkt Ecuador zelf ook te zijn. Quito, het oude deel, is een verrassend leuke stad. Veel kerken, mooie pleinen en een zeer prettige sfeer. Even wennen, want je zit gelijk op 2.850 meter hoogte. Door de hoogte en dus ijle lucht hijg je deze reis aardig vaak. 

Quito, Ecuador

Volcán Chimborazo

De Andes is immens. Je voelt je klein tussen die hoge bergen en vulkanen met sneeuw. De uitzichten onderweg zijn geweldig. De Chimborazo vulkaan is meer dan 6.000 meter hoog. Met de bus rijden we naar 4.800 meter en lopen nog 200 meter hoger. Alles doe je in slow motion, want snelheid op die hoogte maken is nogal zwaar. Maar wat een kick als je die hoogte haalt. Aangemoedigd door groepsgenoten kom ik euforisch boven. Wat een uitzicht, wat een gevoel. En die adrenaline kick verlengen we door de berg met een mountainbike af te sjezen. Een aanrader!

Volcán Chimborazo

Schaduwloos door het leven

Ecuador is een en al afwisseling. Je gaat van stad naar platteland, van vulkanen en ruige bergen naar jungle en nevelwoud. En op de Galapagos zie hoge cactussen, mistige hooglanden en witte zandstranden. Naast alle inspanningen kunnen we deze reis ook relaxen in thermale baden of op een strand op de Galapagos. Een leuk extraatje voor ons: op 21 september staat de zon loodrecht boven de evenaar. Wij waren toen in de buurt en gingen daarom even bijna ‘schaduwloos’ door het leven. En dat levert grappige taferelen op. Je ziet een stel toeristen hun eigen schaduw ‘zoeken’. 

Annegien in Ecuador

Het was niet mijn eerste groepsreis, maar wel een die me mede door de enorm fijne groep lang bij blijft. Mijn eerste keer Zuid-Amerika is een geweldige ervaring geweest en smaakt naar meer. In elk geval is een droom waar gemaakt. Ecuador: Ama la vida (Ecuador: houdt van het leven!)

Bekijk hier de reisvideo van Annegien: