< Terug naar overzicht
Reisverslag Costa Rica

Reisverslag Costa Rica

Joeri Kaars is al enkele jaren productmanager bij Sawadee en is op reis geweest naar Costa Rica. Lees alles over zijn ervaringen in dit prachtige land in zijn reisverslag en bekijk de video!


Costa Rica, ¡Pura Vida!

Toen ik door het raampje van het vliegtuig naar beneden keek, wist ik gelijk wat mij de komende tijd te wachten zou staan. Ik zag bomen, bos en jungle; Costa Rica is groen, wild en mooi! Ik ben voor Sawadee afgereisd naar het land van het ‘pure leven’; het land wat bekend staat om zijn immense rijkdom aan planten- en dierenleven en waarvan een groot gedeelte bestaat uit nationale parken. Enthousiast stap ik het vliegtuig uit en kan ik niet wachten om Costa Rica te ontdekken!


Spectaculaire Nationale Parken

  • Het Manuel Antonio Nationaal Park is één van de meest bezochte parken van Costa Rica. En nadat ik verschillende apensoorten, luiaards, wasberen, gigantische hagedissen, een hert en een slang heb gespot, begrijp ik meteen waarom. 
  • Rincón de la Vieja is een uniek Nationaal Park met veel vulkanische activiteit. Echt geweldig, die zwavelmeertjes, dampende warmwaterbronnen en borrelende modderpoeltjes! Het is er heerlijk wandelen; het ene moment door de dichte jungle tussen de apenfamilies en agouti’s en het andere moment tussen de mega-vlinders in het droogwoud met prachtige uitzichten. 
  • Wat veel indruk op mij heeft gemaakt is Corcovado; het meest ongerepte stuk jungle van Costa Rica. Onze lodge ligt op een rustige plek en er zijn bijna geen andere toeristen. De jungle loopt door tot op het strand en de zee ligt er mooi bij. Ik hoor de mango’s van de bomen vallen, spot steeds meer exotische vogels en raak gewend aan het indrukwekkende geluid dat het relatief kleine brulaapje produceert. Met de boot gaan we naar het parkwachtersstation San Pedrillo en vanaf daar maken we twee wandelingen door de jungle. Hier is het nog écht ongerept. De waterval, het spotten van een tapir én een grote familie neusbeertjes zijn de absolute hoogtepunten van mijn reis!  

Meer dan alleen jungle

  • Ik geniet van de warmte, weidse uitzichten en het strand; want Costa Rica is meer dan alleen jungle en bos. Zo zijn er prachtige stranden te vinden aan zowel de Pacifische- en de Caribische kant. Voor mij -als strandliefhebber- kan het gewoon niet beter. Aan het zandstrand van Manuel Antonio is het heerlijk ontspannen en de golven zijn ideaal voor het doen van een surflesje.
  • De groene omgeving van Monteverde verleent zich uitstekend voor een spannende canopy tour. Ik heb er erg veel zin in, want ik houd wel van actie. Ik vlieg van het ene platform naar het andere; de uitzichten zijn fenomenaal en geloof het of niet; ik heb onderweg nog een Quetzal gespot! Het park heeft naast de zip-lines ook nog een kolibrietuin en een route waar je over hoge hangbruggen kunt lopen. Absoluut een aanrader!  
  • Tijdens mijn bezoek aan de La Ensenada lodge (haciënda), maak ik kennis met het Costa -Ricaanse boerenleven. Ook hier is het weer ‘Pura Vida’. Er zijn vele prachtige vogels te spotten en de setting is ideaal voor een paardrijtocht. Al zittend op mijn paard, geniet ik van de omgeving en de spelende brulapen.  Daarnaast bewonder ik de goede ogen van de gids,  die regelmatig toekans, uilen of een andere exotische vogel aanwijst. 

Tot slot

Het aantal diersoorten die ik gespot heb, is gewoon niet in één adem te noemen. Ik doe veel plaatsen en gebieden tekort, doordat ik ze gewoonweg niet meer in mijn reisverslag kan beschrijven. Wat een reis zeg; ik heb geslapen in een tent, de dag begonnen met een douche onder een waterval en héél véél moois gezien en gedaan. Costa Rica es fantástica!