< Terug naar overzicht
Fotoverslag: Lapland

Fotoverslag: Lapland

Heel veel sneeuw en bomvol activiteiten; dat is een reis door Lapland. Een paar jaar geleden bezocht ik Lapland en ik kan zeggen dat het één van mijn favoriete bestemmingen ooit was. In dit fotoverslag deel ik mijn reis met jullie.

Prachtige landschappen

Je kijkt je ogen uit in Lapland. Besneeuwde bossen en bevroren meren, het lijkt af en toe net alsof je in een sprookje bent gestapt. Vergeet niet om je warm aan te kleden, het kan namelijk heel erg koud zijn. Het was elke dag rond de -20 graden toen ik er was. 

Piste in Lapland


Landschap in Lapland


Rivier en huisjes in Lapland


Eten en drinken in Lapland

Met de kou is het natuurlijk superbelangrijk dat je je lichaam warm houdt. Dit doen ze in Lapland ook gedeeltelijk met eten en drinken. In de foto hieronder zie je lohikeitto, een Finse soep met zalm en aardappel. Ideaal om op te warmen na een lange dag in de sneeuw! Daarnaast kun je ook niet ontsnappen aan de warme bessensap, dit krijg je vrijwel tijdens elke excursie aangeboden.

Finse soep


Avontuurlijke activiteiten

Een reis door Lapland staat ook bekend om alle leuke en avontuurlijke activiteiten die je gaat ondernemen tijdens je bezoek. Zelf hou ik niet zo van sneeuw maar toch vond ik alle activiteiten superleuk om te doen, vooral omdat het dingen zijn die je niet tijdens andere reizen doet. Ik heb bijvoorbeeld twee sledetochten gemaakt met husky's en rendieren. Daarnaast heb ik ook een wandeling door de wildernis gemaakt met sneeuwschoenen en geijstvist op een bevroren meer. Al deze dingen had ik nog nooit eerder gedaan en waren indrukwekkend om een keer mee te maken. Kortom, een reis naar Lapland is zeker de moeite waard!

Rendiersledetocht in Lapland


Huskysledetocht in Lapland


Snowboarden in Lapland


Sneeuwgevecht in Lapland


Wandeling met sneeuwschoenen in Lapland


Wil je zelf op avontuur in de sneeuw? Bekijk dan hier onze reizen naar Lapland.