< Terug naar overzicht
Joeri vertelt over Health & Safety bij Sawadee

Joeri vertelt over Health & Safety bij Sawadee

Tijdens een avontuurlijke rondreis van Sawadee staat veiligheid altijd op de eerste plaats. Joeri is naast zijn rol als Senior Productmanager ook medeverantwoordelijk voor de gezondheid en veiligheid van onze reizigers en collega's. Wij grepen World Day for Safety and Health at Work aan om hem een aantal vragen te stellen over zijn werk als Health & Safety Specialist bij Sawadee.

Wie ben je en wat doe je bij Sawadee?

"Mijn naam is Joeri Kaars en ik ben Senior Productmanager en Health & Safety Specialist bij Sawadee Reizen."

Hoe lang ben jij al verantwoordelijk voor Health & Safety bij Sawadee?

"Ik werk al ruim 6 jaar als Productmanager bij Sawadee Reizen. Sinds ongeveer 2 jaar combineer ik deze rol met de taken en verantwoordelijkheden van Health & Safety Specialist."  

Wat vind je het leukst aan jouw rol?

"Het leuke aan mijn rol is dat ik mijn passie voor Product Management in de reisbranche kan combineren met een bijzonder belangrijk aspect van reizen, namelijk de veiligheid van de reiziger. Ik ben betrokken bij het hele proces van een reis. Het begint met het ontwikkelen van de reis, de teksten op de website, de prijsstelling, beoordelingen en alle veiligheidszaken eromheen. Ook ben ik medeverantwoordelijk voor de veiligheid van ons personeel op kantoor én tijdens reizen. Ik sta er middenin en vind het geweldig!"

Hoe ziet een typische werkweek van jou eruit?

"Een typische werkweek bevat een gevarieerde combinatie van product gerelateerde zaken die betrekking hebben één of meerdere van de fantastische reizen die wij aanbieden. Daarnaast werk ik aan de handhaving en verbetering van de hoge veiligheidsnormen voor zowel de Sawadee reiziger als het Sawadee personeel."  

Wat doen wij allemaal aan Health & Safety bij Sawadee?

"Wij volgen trainingen en wij werken met allerlei processen en procedures. Het komt er op neer dat iedere activiteit, accommodatie, vervoersmiddel en de reisbegeleiders aan allerlei voorwaarden moeten voldoen voordat we ze mogen gebruiken en inzetten. Zo maken wij o.a. veiligheids- en risicoanalyses voorafgaand en na alle reizen, volgen wij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de voet en managen we situaties ter plaatse (en nog veel meer). Verder ondernemen wij ook locatiebezoeken waarbij wij de contractafspraken die zijn gemaakt controleren middels een zogenaamde Heath & Safety audit. Zo was ik afgelopen maart nog in het prachtige Colombia, om te controleren of de afspraken die we hebben gemaakt omtrent Health & Safety ook daadwerkelijk worden nageleefd."

Waarom is Health & Safety zo belangrijk?

"Het op verantwoorde en veilige wijze de mooiste rondreizen organiseren is één van de hoekstenen van Sawadee Reizen en zit diep geworteld in ons DNA. Wij laten een reis pas doorgaan als er voldaan wordt aan alle strenge veiligheidseisen en we ervan overtuigd zijn je een onbekommerde en onvergetelijke reis te kunnen bieden."

Heb je nog vragen over gezond en veilig reizen met Sawadee? Neem gerust contact met ons op!