< Terug naar overzicht
Een zero waste avontuur: Nicole's gewonnen reis naar Java & Bali

Een zero waste avontuur: Nicole's gewonnen reis naar Java & Bali

In juli 2022 konden reisliefhebbers met een Holland & Barrett Voordeelkaart via de nieuwsbrief van Holland & Barrett kans maken op onze 15-daagse groepsrondreis Java & Bali Hoogtepunten én een Holland & Barrett zero waste pakket t.w.v. €100. Nicole Kerkhoff werd de gelukkige winnaar en mocht op 22 maart 2024 in het vliegtuig stappen naar Indonesië. In dit interview kom je erachter hoe zij haar reis en de zero waste producten van Holland & Barrett heeft ervaren.

Wat was je reactie op het winnen van de reis en het zero waste pakket?

Ik kon het niet geloven! Ik heb nooit eerder iets gewonnen en dan nu een reis naar Indonesië! Ongelooflijk. Ook met het zero waste pakket was ik heel blij, want Holland & Barrett heeft altijd fijne producten.

Indonesië

Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan de reis?

Ik had niet heel specifieke verwachtingen., behalve dat het een hele mooie en afwisselende reis zou worden. Ik heb me vooral laten verrassen en bewonderen door alles wat dit prachtige land te bieden heeft. Ik vond het eerlijk gezegd ook wel spannend om met zo’n grote groep op reis te gaan. Maar het was een superleuke groep en de reisleider was geweldig. Ik heb een fantastische tijd gehad in Indonesië.

Bromo vulkaan Java

Wat waren jouw persoonlijke hoogtepunten van de reis? 

De excursie naar de Bromo vulkaan had ik echt niet willen missen. Je staat midden in de nacht op om bij een panoramapunt de zonsopgang te bewonderen. Vervolgens de wandeling naar de krater en als je daar boven bent zie je hoe actief de vulkaan is, wat erg indrukwekkend is. In Kalibaru zijn we met een klein groepje naar de lokale markt gegaan. Dat was ook een mooie ervaring met al die kleuren en geuren. En de fietstocht op Bali was ook een van de hoogtepunten van de reis. Het was een prachtige fietstocht langs rijstvelden en door traditionele Balinese dorpen. En je komt op plekken waar je anders nooit zou komen.

Rijstvelden Bali

Zou je anderen aanraden om met Sawadee op groepsreis te gaan? 

Ja zeker! In twee weken hebben we echt veel gezien van Java en Bali. Alles wordt voor je geregeld dus je hoeft alleen nog maar te genieten. De gids weet alles over het land en de cultuur en kan je daar veel over vertellen, wat de reis nog interessanter maakt. Je bent nooit alleen en leert nieuwe mensen kennen. Maar er is ook ruimte om jezelf terug te trekken als je even een moment rust nodig hebt.

Welke Sawadee groepsreis staat nog op jouw eigen verlanglijstje?

Uganda lijkt mij fantastisch! Vooral vanwege de afwisselende natuur en het dierenrijk. 

Aap Indonesië

Welke duurzame producten heb je gekozen met de gewonnen €100?  

Met 100 euro heb ik heel veel leuke producten kunnen kiezen. Mijn favorieten voor op reis zijn: 

Bali

Wat vond je handig aan de producten en hoe hebben ze bijgedragen aan je reiservaring? 

Het zeepbakje en body bar van Balade en Provence vond ik erg handig. De zeep ruikt heerlijk en het gaat lang mee. Dankzij het lekbakje in het bewaarblikje kan de zeep goed opdrogen. En het neemt veel minder ruimte in je tas dan een fles douchegel. Dat geldt natuurlijk ook voor een shampoo bar. De Wild deodorant is ook erg fijn. Het werkt goed, zelfs in een warm tropisch land.

Zou je anderen aanraden duurzame Holland & Barrett producten mee op reis te nemen? 

Ja, Holland & Barrett heeft een groot assortiment aan duurzame producten voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.  

Wil je dezelfde reis maken als Nicole? Bekijk dan hier de reisroute. Lees voor vertrek vooral onze 15 tips voor een vakantie met minder afval en haal je duurzame verzorgingsproducten voor op reis bij Holland & Barrett.