De leukste redenen om Zuid-India te bezoeken
< Terug naar overzicht
De leukste redenen om Zuid-India te bezoeken

De leukste redenen om Zuid-India te bezoeken

India is een land dat bij de meeste (ervaren) reizigers niet direct op het lijstje staat. Waarom eigenlijk? Het land is prachtig, biedt qua cultuur en natuur zo ontzettend veel en daarnaast is het enorm. Een keuze maken om India te bezoeken is één, maar waar ga je dan naartoe? Ik heb het mooie zuiden van India mogen bezoeken en vertel je maar al te graag waarom dit deel zo de moeite waard is. 

Nummer 1: Het is een prachtig deel van India

De belangrijkste reden waarom Zuid India prettig is: je zult een minder grote cultuurshock ervaren dan in het Noorden van India. Uiteraard loopt er van alles op de weg: koeien, geiten, paarden, noem het allemaal maar op. Daarnaast zal je ook veel armoede tegenkomen; bedelaars die graag wat geld van je willen en verkopers die je overlopen. Maar dit alles houdt jou als reiziger vast niet tegen! Gelukkig niet, want de Zuidelijke Indiërs zijn enorm vriendelijk! Ze stralen als je naar ze lacht of zwaait, willen graag met je op de foto en vertellen je maar al te graag over hun cultuur. 


“India is toch zo’n vies land?”, hoor ik mensen vaak zeggen. Ik zou er niet over liegen, het is niet zo schoon als ons mooie Nederland. Maar in het zuiden valt het wel mee. ‘Holy shit’ kom je natuurlijk wel eens tegen, want de koe blijft heilig, maar het is redelijk vergelijkbaar met andere Zuidoost-Aziatische landen. Neem in ieder geval altijd een beetje wc-papier en handgel mee in je tas, dan ben jij helemaal voorbereid. 

Nummer 2: De vele geuren en kleuren

Zuid-India is een explosie aan geuren en kleuren, letterlijk! Van de lekkerste groenten op de markt tot vele kleuren in de straten van Kochi. De culturele tempels zijn zo mooi en gedetailleerd, je vindt er de mooiste kleuren en beelden in terug.

Kleuren in Zuid-India


In Thekkady vang je overal geuren op van de meest heerlijke kruiden. Ik bewonderde hier ook gigantische citroenen van zeker 3 kg, zag hoe vanille hier ‘gewoon’ aan de boom groeit en verbaasde me over alle soorten pepers die ze hier hebben. Mijn tip: probeer eens een ongesneden fruitsoort op een markt die je nog niet kent, het zal je verbazen hoe lekker het zal smaken.

Nummer 3: Het is een ideale bestemming voor een groepsreis

Groepsreis Zuid-India


Een groepsreis door het zuiden van India is toch wel heel fijn. Je reist met een eigen schone en comfortabele bus. Na een drukke dag is het erg prettig om de heerlijke airconditioning in te stappen en afgezet te worden bij je hotel. Bij de meeste hotels word je bovendien heerlijk verwelkomd met een mooie stip op je voorhoofd en een verkoelend drankje. 


Niets is fijner dan even douchen en daarna aanschuiven aan je heerlijke maaltijd, want het Indiase eten is fantastisch. Groenten, kruiden, nan en papadum worden vrijwel altijd geserveerd. De traditionele maaltijd is Thali, een schaal met verschillende soorten gerechtjes die je met elkaar kan mengen. 

Nummer 4: De schoonheid van de backwaters

Een andere reden voor een bezoek aan Zuid-India: de backwaters. Deze zijn zo bijzonder mooi! Ervaar het lokale leven terwijl je op een laag tempo door de backwaters vaart. De moeders doen de was aan het water en de kinderen nemen graag een duik. Overal is wat te zien, ook als je naar boven kijkt; allerlei soorten tropische vogels, zoals bijvoorbeeld de kingfisher, vliegen over je heen.

Backwaters Zuid-India


In de avond legt de boot aan en kun je een lokaal dorpje verkennen. Wij hadden de mazzel om een prachtige en exotische zonsondergang mee te mogen maken. De kleuren veranderden van geel, oranje, roze, paars en blauw. Misschien maak je dit ook wel mee tijdens jouw reis naar Zuid-India!


Wil jij de geuren en kleuren van Zuid-India zelf ontdekken? Bekijk dan hier onze groepsrondreis. Namasté!


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste reisverhalen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte