< Terug naar overzicht
Tips voor reizen met kinderen

Tips voor reizen met kinderen

Op reis met de kinderen is natuurlijk superleuk. Vaak zijn kinderen erg nieuwsgierig en kan een familiereis iets zijn waar jullie met het hele gezin naar uitkijken. Misschien hebben jullie wel jaren gespaard voor deze specifieke reis of kiezen jullie deze keer voor een totaal andere bestemming dan normaal. Sommige ouders twijfelen misschien om met hun kinderen op reis te gaan, teveel gedoe of te gevaarlijk. Hier een aantal tips voor een geweldige reis met het hele gezin!

Reisvoorbereidingen zijn leuk!

Betrek het kind bij de familiereis die jullie gaan maken. Er valt van te voren al een hoop op te zoeken. Bespreek het reisverloop; eerst naar de luchthaven, dan best lang vliegen en dan zijn we er! Bekijk samen met je kind(eren) het land van bestemming. Stel je maakt een familiereis naar Thailand, dan kan je samen uitzoeken welke taal ze er spreken, welke toffe activiteiten je er kunt ondernemen, de dieren die jullie misschien wel gaan spotten en wat de lokale gerechten zijn. Op deze manier leeft je kind toe naar de grote reis en heeft het er net zo veel zin is (misschien nog wel meer) als jij!

Kinderen en gids op reis

Vliegen met kinderen

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de bestemming kan de vliegreis nogal een lange en saaie bedoeling zijn. Daarom erg belangrijk: zorg voor genoeg entertainment! Natuurlijk hebben de meeste vliegtuigen een uitgebreid entertainmentsysteem aan boord, maar een tablet met de eigen favoriete spelletjes, filmpjes en liedjes is aan te raden. Vergeet ook niet om wat kleine pocketspelletjes, boeken, speelgoed en natuurlijk een lekker snack mee te nemen. 

Een passende reis

Sawadee biedt veel familiereizen aan. Deze reizen zijn allemaal verschillend. Per reis staat aangegeven vanaf welke leeftijd de reis geschikt is en de zwaarte van de rondreis. Erg belangrijk. Voor jongere kinderen zijn niet alle avontuurlijke rondreizen altijd geschikt, let dus op de leeftijd. Kijk daarnaast goed naar je eigen kinderen. Zijn het echte druktemakers? Kies voor een actieve reis met veel mogelijkheden tot fietsen, kanoën, wandelen, klimmen en klauteren. Is je gezin toe aan wat meer rust? Dan zijn misschien de chill & adventure reizen of de privéreizen wel iets voor jullie. 

Kamperen in Zuidelijk Afrika

Familieavontuur

Kinderen zijn vaak gek op avontuur. Een familiereis in Costa Rica staat garant voor vele activiteiten in de natuur. Of spotten jullie liever wilde dieren tijdens een familiereis in Zuid-Afrika? Neem ze mee de wereld in en ontdek samen de mooiste plekken! Soms lijkt het misschien eng maar onze familiereizen zijn met zorg uitgezocht en –gestippeld. Doe natuurlijk geen ondoordachte dingen maar luister goed naar de reisbegeleider. Niks is leuker dan reisavonturen beleven met je kids!

Wildlife spotten

Rustmomenten

Net als de ouders kunnen kinderen ook soms moe worden. Sommige kinderen uiten dit maar andere kinderen worden juist heel druk. De indrukken tijdens een reis kunnen soms best veel impact hebben op kinderen dus zorg ook voor voldoende rustmomenten. Dit kunnen momenten op de dag zijn maar ook een aantal dagen op 1 plek verblijven. Sawadee houdt bij de familiereizen erg veel rekening met rustmomenten. Ook kun je ervoor kiezen niet mee te doen met een dagprogramma en lekker in het hotel te blijven. Een beetje hangen bij een zwembad of aan het strand is ook vakantie!

Samen tijd doorbrengen op het strand

Leg uit

Tijdens een verre reis kom je in een volledig andere wereld. Het klimaat, de mensen, de taal, het eten, noem maar op. Dat kan heel mooi zijn maar soms ook confronterend. Sommige mensen leven in veel armere omstandigheden dan wij gewend zijn. Dit kan voor een kind best indrukwekkend zijn. Probeer je van te voren in te lezen over het land van bestemming en jij als ouder of de reisbegeleider kunnen de vragen van kinderen beantwoorden. Soms is het prettig voor een kind als er even wordt stilgestaan bij armoede of grote cultuurverschillen.

Lokale kinderen

Bekijk welke familiereizen wij aanbieden. Er is zo veel keuze naar landen over de hele wereld. Neem je kinderen mee op ontdekkingstocht!