< Terug naar overzicht
Tips voor reizen met kinderen

Tips voor reizen met kinderen

Op reis met de kinderen is natuurlijk superleuk. Vaak zijn kinderen erg nieuwsgierig en kan een grote rondreis iets zijn waar jullie met het hele gezin naar uitkijken. Misschien hebben jullie wel jaren gespaard voor deze specifieke reis of kiezen jullie deze keer voor een totaal andere bestemming dan normaal. Sommige ouders twijfelen misschien om met hun kinderen op reis te gaan, teveel gedoe of te gevaarlijk. Hier een aantal tips voor een geweldige reis met het hele gezin!

1. Voorbereiden is leuk!

Betrek het kind bij de reis die jullie gaan maken. Er valt van te voren al een hoop op te zoeken. Bespreek het reisverloop; eerst naar de luchthaven, dan best lang vliegen en dan zijn we er! Bekijk samen met je kind(eren) het land van bestemming. Welke taal spreken ze er, welke steden gaan jullie bezoeken, de dieren die jullie misschien wel gaan spotten en wat eten de mensen er? Op deze manier leeft je kind toe naar de grote reis en heeft het er net zo veel zin is (misschien nog wel meer) als jij!

2. Genoeg vermaak tijdens het vliegen

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de bestemming kan de vliegreis nogal een lange en saaie bedoeling zijn. Daarom erg belangrijk: zorg voor genoeg entertainment. Natuurlijk hebben de meeste vliegtuigen een entertainmentsysteem aan boord met veel films en muziek maar een tablet met spelletjes kan de tijd ook doden. Daarnaast nog: kleine pocketspellen, boeken, speelgoed, tijdschriften, kleurboeken etc. Wat het ook goed doet zijn snacks, iets lekkers te knabbelen doodt de tijd. Tip voor wat kleinere kinderen; neem kleine cadeautjes mee die ze gedurende de vlucht mogen openmaken.

3. Een passende reis

Sawadee biedt veel familiereizen aan. Deze reizen zijn allemaal verschillend. Per reis staat aangegeven vanaf welke leeftijd de reis geschikt is en de zwaarte van de rondreis. Erg belangrijk. Voor hele jonge kinderen zijn avontuurlijke rondreizen niet altijd geschikt, let dus op de leeftijd. Kijk daarnaast goed naar je eigen kinderen. Zijn het echte druktemakers? Kies voor een actieve reis met veel mogelijkheden tot fietsen, kanoën, wandelen, klimmen en klauteren. Is je gezin toe aan wat meer rust? Ook die reizen biedt Sawadee aan met meer rustdagen en verblijf aan het strand.

4. Avontuur!

Kinderen zijn vaak gek op avontuur. Wilde dieren in de jungle, leeuwen op de savanne. Neem ze mee de wereld in en laat ze zien hoe mensen in andere landen leven! Soms lijkt het misschien eng maar de reizen van Sawadee zijn met zorg uitgezocht en –gestippeld. Doe natuurlijk geen ondoordachte dingen maar luister goed naar de gids. Niks is leuker dan avonturen beleven met je kids!

5. Rustmomenten

Net als de ouders kunnen kinderen ook soms moe worden. Sommige kinderen uiten dit maar andere kinderen worden juist heel druk. De indrukken tijdens een reis kunnen soms best veel impact hebben op kinderen dus zorg ook voor voldoende rustmomenten. Dit kunnen momenten op de dag zijn maar ook een aantal dagen op 1 plek verblijven. Sawadee houdt bij de familiereizen erg veel rekening met rustmomenten. Ook kun je ervoor kiezen niet mee te doen met een dagprogramma en lekker in het hotel te blijven. Een beetje hangen bij een zwembad of aan het strand is ook vakantie!

6. Leg uit

Tijdens een verre reis kom je in een volledig andere wereld. Het klimaat, de mensen, de taal, het eten, noem maar op. Dat kan heel mooi zijn maar soms ook confronterend. Sommige mensen leven in veel armere omstandigheden dan wij gewend zijn. Dit kan voor een kind best indrukwekkend zijn. Probeer je van te voren in te lezen over het land van bestemming en jij als ouder of de gids kunnen de vragen van kinderen beantwoorden. Soms is het prettig voor een kind als er even wordt stilgestaan bij armoede of grote cultuurverschillen.

Bekijk welke familiereizen wij aanbieden. Er is zo veel keuze naar landen over de hele wereld. Neem je kinderen mee op ontdekkingstocht!

Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.