4 exotische bestemmingen in Europa | Reisblogs
< Terug naar overzicht
4 exotische bestemmingen in Europa

4 exotische bestemmingen in Europa

Droom jij ook van reizen naar een tropisch eiland, vurige vulkaanlandschappen of torenhoge gletsjers? Maar heb je geen zin om hiervoor de halve aardbol af te reizen? Schrap de lange en vaak vermoeiende vlucht. Want binnen een paar uur vliegen stap je een compleet andere wereld binnen. Europa heeft veel verborgen pareltjes. Hieronder zetten we 4 exotische bestemmingen binnen Europa voor je op een rijtje.

1. Portugal: Azoren

Midden in de Atlantische oceaan, zo’n 1400 km ten westen van Portugal, liggen negen vulkanische eilanden. Op slechts vier uur vliegen van Nederland kom je aan op deze subtropische archipel waar vijftig tinten groen de overhand nemen. Welkom op rondreis op de Azoren! Op deze eilandengroep heerst een wisselvallig maar zacht klimaat, met temperaturen tussen de 17 en 27 graden. Dit in combinatie met de vruchtbare bodem zorgt voor exotische vegetatie, van koffie tot druiven en van hortensia’s tot groene weilanden. Elk eiland heeft zijn eigen ambiance; hoofdeiland São Miguel is een heus wandelparadijs en menig dorp is gebouwd rondom de karakteristieke witte kerk. Niet te vergeten: azuurblauwe meren, vulkanische bronnen, heldere watervallen en historische gebouwen vullen deze veelzijdige eilandengroep. Met een beetje geluk zie je immense walvissen uit het water springen. Kortom, een perfecte bestemming voor de echte natuurliefhebber.


2. Rusland

Door de enorme omvang beslaat Rusland twee continenten: Europa en Azië. Van het koude Siberië tot het Sprookjesachtige Moskou en van het culturele Sint-Petersburg tot het religieuze hart de Gouden Ring. Het is haast niet voor te stellen, zo groot! Echter, binnen drie uur vliegen ben je op bestemming. Al bij de eerste aanblik van hoofdstad Moskou word je verrast; metrostations zijn net kleine paleizen, versierd met kroonluchters, marmer en mozaïeken. Het meest iconische gebouw is natuurlijk het Kremlin, de zachte rode kleur op de hoge torens en de ronde koepels met ieder hun eigen beschildering, spreken tot de verbeelding. En dan Sint-Petersburg, in deze tweede grote stad van Rusland kijk je je ogen uit. Neem bijvoorbeeld het Hermitagemuseum, de collectie is zo groot dat je hier minimaal een week de tijd voor moet nemen. Of de Nevski prospekt, aan deze ruim vier kilometer lange straat bevinden zich vele bezienswaardigheden en kijkt uit op de Neva rivier. Hou je van exentrieke cultuur, maak dan eens een rondreis door Rusland.


3. Kaapverdië

Een antracietkleurige krater steekt boven het vulkanische landschap uit, wat een schitterend contrast vormt met de achterliggende strakblauwe lucht. Her en der kom je wat groene vetplantjes, donkerrode steenbrokken en houten bewegwijzering tegen. Even verderop kun je vanaf de weg de diepblauwe Atlantische oceaan bewonderen. Grote golven breken bij de branding van de parelwitte stranden. Enkele surfers staan klaar, vissers brengen de buit binnen op hun felgekleurde houten bootjes en anderen zoeken liever de schaduw op onder een van de palmbomen. En als je goed kijkt kun je een van de andere eilanden aan de overkant zien liggen. Draai je de andere kant op richting het binnenland, kom je uit op de koffieplantages gelegen in de groene valleien. Af en toe zie je een local voorbijkomen samen met hun pakezel en ze begroeten je in het Portugees. Aan het einde van de dag proef je het nationale gerecht Cachupa met vis. In de stad Mindelo hoor je ’s avonds verschillende soorten muziek, lokale artiesten zorgen voor de opzwepende funaná en de melachonische morna. Kaapverdië is veelzijdig, maar ook relaxed. De archipel, 460 kilometer ten westen van Senegal, bestaat uit twaalf eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. De sfeer op de eilandengroep ademt een boeiende mix tussen Afrika en Europa. Alhoewel Kaapverdië niet tot Europa behoort, kan dit zonovergoten eilandengroep met een gemiddelde temperatuur van 25 graden absoluut niet van dit lijstje ontbreken. Binnen zes uur vliegen van Nederland ben je er al!


4. IJsland

Maak je klaar voor spectaculaire vergezichten, het magische noorderlicht, lavavelden, geisers, gletsjers en nog veel meer. Na ruim drie uur vliegen land je op de hoofdstad Reykjavik. IJsland is groots en veelzijdig. Op dit land en tevens eiland kun je zien dat de aarde is opgebouwd uit aardplaten die los van elkaar bewegen. De grillige landschappen zijn zowel vlak als bergachtig, en kennen vele kleuren. In het oosten van IJsland kun je de welbekende actieve vulkaan Eyjafjallajökull passeren. Naast deze vulkaan, hoor je de Skogafoss waterval zo’n 60 meter naar beneden kletteren. Omgeven door de gifgroene achtergronden en besneeuwde bergtoppen, doen je de pracht van de natuur beseffen. Aanschouw ijskappen, bijzondere vulkaanuitbarstingen en diepe fjorden. IJsland is uitgestrekt, waardoor je enkel de natuur om je heen hoort. En dit is nog lang niet alles.