< Terug naar overzicht
Wat te doen op Bali | 4 dingen die je niet mag missen

Wat te doen op Bali | 4 dingen die je niet mag missen

Het Indonesische eiland Bali wordt met de dag populairder. Niet alleen in de zomer wemelt het hier van de toeristen, ook in de herfst- en wintermaanden wordt Bali druk bezocht. Van groene rijstvelden en indrukwekkende tempels, tot gezellige markten en mooie fietstochten; op dit paradijselijke eiland is van alles te zien, doen en beleven. Benieuwd wat je tijdens een rondreis Bali écht niet mag missen? Wij hebben een korte maar krachtige top 4 voor je samengesteld:

1. Een bezoek aan de rijstvelden 

De immens grote rijstvelden van Bali zijn niet te missen; kleine kans dat je deze prachtige groene velden tijdens een (rond)reis door Bali niet kunt vinden. Toch is het aan te raden om daadwerkelijk een bezoek te plannen, zodat je – met gids en al – over de velden kunt lopen. Wat een ervaring! Het zal je opvallen dat de locals de structuur van het landschap op een erg slimme manier gebruiken voor het telen van de rijst; zo stroomt het water bijvoorbeeld makkelijk van het ene naar het andere veld. Bali staat dan ook niet voor niets bekend om de bijzonder goed uitgewerkte manieren van irrigatie! 

2. De magische tempels 

Natuurlijk zijn ook de tempels van Bali een echte must-see. En ook deze zal je in overvloed tegenkomen. In nagenoeg ieder dorp vind je namelijk meerdere tempels. De grootste is de Pura Besakih. Deze ligt in het midden van Bali op de Mount Agung; één van de hoogste bergen van Indonesië, tevens een vulkaan! De Pura Besakih wordt als zogenoemde ‘moedertempel’ beschouwd en vormt in feite het spirituele middelpunt van Bali. Interessant weetje: in 1963 barstte de Mount Agung uit waardoor het eiland enorm werd aangetast, behalve – je raadt het al – de moedertempel zelf!

Tempel op Bali

3. Het kunstenaarsdorp Ubud 

Ook het dorpje Ubud is van veel waarde voor de locals; dit ‘kunstenaarsdorp’ wordt door hen beschouwd als cultureel centrum van het eiland. Ook volgens vele toeristen is Ubud het mooiste plekje van Bali; terwijl je in het centrum vooral veel restaurants en winkeltjes vindt, vind je buiten het centrum vrijwel alleen maar groen; rijstvelden met palmbomen! Velen zien dit dorp dan ook als een plek voor creatieve mensen die zichzelf op spiritueel gebied willen ontwikkelen. Geen paniek; óók wanneer je niet zoveel hebt met spiritualiteit is Ubud een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven. 

4. De kust van Lovina 

En last but not least: de geliefde kust van Lovina. In het noorden van Bali, op 90 kilometer van Denpasar, ligt Lovina. Dit is wat ons betreft dé strandplek van Bali. Het strand bestaat uit grijs/zwart vulkaanzand, wat op zich al een bezoek waard is. Maar dan heb je de prachtige koraalriffen nog niet gezien! Deze liggen voor de kust van Lovina en trekken ontzettend veel bezoekers. Hier kan je namelijk prachtig snorkelen. Tijdens een snorkelsessie bij Lovina waan je je in een tropisch aquarium. Doen dus!

Bekijk onze rondreizen naar Bali of bekijk hieronder de korte impressie video van een rondreis door Sumatra, Java en Bali.