< Terug naar overzicht
Nieuwe Don’t Look Away campagne van start

Nieuwe Don’t Look Away campagne van start

Na 100 serieuze meldingen op www.meldkindersekstoerisme.nl

via de jaarlijkse campagnes van Don’t Look Away gaat op maandag 16 juli 2018 een nieuwe campagne van start. Sawadee steunt dit initiatief en wil in dat kader haar reizigers vragen om alert te zijn als het gaat om volwassenen die in het buitenland mogelijk kinderen misbruiken.

Welke situaties zijn verdacht?
  • Iemand zit met een lokaal kind aan het hotelontbijt en ze spreken niet dezelfde taal.
  • Iemand gedraagt zich op intieme wijze met een lokaal kind bij zwembad of strand.
  • Iemand vertelt over zijn of haar seksuele ervaring met een kind in het buitenland. 
  • Iemand biedt een kind of jongere aan voor seks. 
  • Iemand is op zoek naar seksuele diensten van kinderen of jongeren. 
  • Iemand zondert zich af met een lokaal kind, bijvoorbeeld in een hotelkamer of appartement.  

Welke mensen zijn verdacht?

Celine Verheijen van Defence for Children-ECPAT: "Niet alleen toeristen misbruiken kinderen in het buitenland, ook zakenreizigers, expats, of vrijwilligers, die zich opgeven voor hulporganisaties. Daders zijn niet alleen mannen van middelbare leeftijd, zij zijn van alle leeftijden, het kan ook om vrouwen gaan. Ook personen, die kinderen aanbieden zijn interessant voor ons."

Online melden

Via www.meldkindersekstoerisme.nl

kan iedereen heel gemakkelijk online (anoniem) een melding maken. Ook kunnen er foto’s of filmpjes van verdachte situaties geüpload worden. Iedere melding is belangrijk want één melding kan een heel netwerk van kindermisbruikers blootleggen."

Wat gebeurt er na een melding?

Alle meldingen die via het Meldpunt binnenkomen, worden na beoordeling door Defence for Children–ECPAT doorgestuurd aan de politie. Meldingen die in eerste instantie te weinig aanknopingspunten lijken op te leveren voor de politie, worden door de WATCH onderzoeksunit van Terre des Hommes onderzocht en bij serieuze vermoedens van strafbare feiten alsnog met politie gedeeld.  

Don’t Look Away

De campagne Don’t Look Away betreft een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van Justitie en Veiligheid, de Koninklijke Marechaussee, de politie, de ANVR, TUI Benelux, Defence for Children-ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl. 

Laat een reactie achter