Sawadee verlengt samenwerking met Wakibi
< Terug naar overzicht
Sawadee verlengt samenwerking met Wakibi

Sawadee verlengt samenwerking met Wakibi

Op 1 december heeft Sawadee namens zijn reizigers nogmaals € 20.000,- euro geschonken aan Wakibi. Hiermee gaat Wakibi microleningen verschaffen aan ondernemers in ontwikkelingslanden. De leningen zullen vooral helpen bij het ontwikkelen van scholing, huisvestiging en transport. Wij willen iedereen die een vrijwillige bijdrage heeft geleverd aan duurzaam reizen enorm bedanken, door jullie is deze donatie mogelijk.

Wakibi is een Nederlandse stichting die via haar crowdfunding kleine leningen verstrekt aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Het sterke van dit concept is dat mensen worden geholpen in hun eigen omgeving en zo de kans krijgen om zelfvoorzienend en onafhankelijk te zijn waar dat anders niet mogelijk is. Onze eerste donatie van €20.000 euro heeft inmiddels al een sociale impact van € 53.250 opgeleverd. De microleningen helpen bij de ontwikkeling van scholing, huisvestiging en transport, maar ook landbouw, voedsel en kunst. Samen met Wakibi hebben we ondertussen al 297 projecten gesteund en daarmee 1485 mensen geholpen in 29 verschillende landen.

Enkele mooie projecten die Sawadee tot nu toe steunde

Nicolas uit Colombia wil zijn eigen business beginnen waarbij hij mensen vervoert. Met een lening van  € 200,- kan Nicolas zijn voertuig afbetalen, een verzekering afsluiten en verbeteringen aan het voertuig aanbrengen. Hij wil graag een succesvolle ondernemer worden en de lening zal hem helpen bij het bereiken van zijn doelen.

Nino en Ammar zijn studenten uit Georgië en Jordanië en door de lening kunnen zij hun studie afmaken. Nino heeft haar tweede jaar op Georgian Technical University afgerond en is druk bezig met haar bachelor's degree halen. Na haar studie hoopt ze een belangrijk persoon te worden in de technologiewereld. Ammar studeert Business Management en hoopt dat hij met behulp van deze leningen een succesvolle zakenman en nog zoveel meer kan worden.

Net zoals Nicolas, Nino en Ammar worden nog vele andere mensen gesteund in hun eigen omgeving. Hiermee krijgen ze de kans volledig onafhankelijk te blijven. Elke succesvolle onderneming in een ontwikkelingsland heeft een positief effect op de lokale gemeenschap; de onderneming creëert namelijk nieuwe banen en mogelijkheden.


Sawadee en duurzaamheid

Net als bij Wakibi staat bij ons duurzaamheid hoog in het vaandel. Tijdens bijna al onze reizen bezoeken we een bijzonder project, eten we in lokale restaurantjes of overnachten we graag een nachtje bij de mensen thuis. Op deze manier proberen we een lokale gemeenschap te ondersteunen. We doen onze uiterste best om de positieve impact van het toerisme te vergroten en de negatieve impact zo klein mogelijk te maken.


Wil jij ook Wakibi steunen?

Particulieren en ondernemers kunnen zelf kiezen welk project ze willen steunen. Als de lening terugbetaald is kan het geld weer in een nieuw project worden geïnvesteerd of worden uitgekeerd. Van elke investering gaat 100% naar de ondernemer en 0% naar Wakabi. Gemiddeld steun je maar liefst 5 mensen met iedere lening. Wil je meer weten? Kijk dan op www.wakabi.nl