< Terug naar overzicht
5 redenen waarom Thailand en Myanmar zo’n goede combinatie is

5 redenen waarom Thailand en Myanmar zo’n goede combinatie is

Myanmar is rustiek, authentiek en wacht op ontdekking! De intrigerende geschiedenis, de kleurrijke bergvolken, de eeuwenoude tempels en grote bezienswaardigheden -zoals de met 50.000 kilo aan bladgoud bedekte Shwedagon pagode- zijn absoluut fascinerend. Bijna nergens ter wereld vind je zo'n culturele rijkdom en ook zo véél natuurschoon als hier. Myanmar ligt ten westen van Thailand en wist je dat je ter hoogte van het slaperige, tropische stadje Dawei naar de Thaise grens kan reizen? Met deze doorsteek, vervolg je de reis naar Bangkok langs vele onontdekte plekken en ervaar je een ‘ander’ stukje Thailand. En waarom Thailand en Myanmar nu juist zo’n goede combi is, lees je hier verder.

1. Van het gebaande pad

Als je van Myanmar naar Thailand reist, kom je onder meer door de staten Mon en Kayin. De natuur is hier gewoonweg prachtig en in Hpa An kan je met een kajak langs rijstvelden peddelen en wandelingen door Kayin dorpen maken. De mensen in Myanmar zijn enorm vriendelijk en gastvrij. De ontmoetingen met de lokale bevolking zullen je dan ook zeker lang bijblijven. Ook Dawei is één van die plekken die deze route speciaal maakt. De stad wordt nog niet veel bezocht door toeristen en met de fiets kan je enkele van de vele thuiswerk bedrijfjes bezoeken. Hopelijk houd je van cashewnoten en kroepoek!

2. Véél cultuur

Een bezoek aan zowel de grootste stad van Myanmar als van Thailand -tijdens één reis- is  interessant. Want wat hebben deze steden toch een uniek karakter! In Yangon kom je echt in aanraking met een hele andere wereld. Het boeddhisme is springlevend; overal op straat zie je monniken lopen en je kijkt je ogen uit bij het zien van de vele schitterende tempels en pagodes. De reis eindigt in bruisend Bangkok; met een totaal andere energie dan Yangon. Niet te vergelijken en typisch zo’n stad, die je eens in je leven ervaren moet hebben. Maak wel van te voren een keuze uit het reuze aanbod aan mogelijkheden. Eén van de mooiste bezienswaardigheden is de tempel Wat Arun en de liggende boeddha. Ook een fietstocht en een bezoek aan het Koninklijk Paleis zijn zeker de moeite waard.

3: Véél natuur

Tijdens deze reis worden maar liefst vijf natuurreservaten bezocht, waarvan twee in Myanmar en drie in Thailand. In het Kaeng Krachan Nationaal Park kan je goed wandelen en zie je vaak gibbons en makaken. Een verborgen parel ontdek je tijdens een boottocht in het Nationaal Park Sam Yot naar de mysterieuze Phranakhorn grot. En staat het spotten van wilde olifanten en tropische vogels hoog op je lijstje? Dan wens ik je alvast heel veel plezier in het Moe Yun Gyi vogelpark en het Kuiburi Nationaal Park.

4. Nieuwe én unieke groepsreis

Myanmar is een unieke reisbestemming en heeft na decennia van isolement zijn deuren voor buitenlandse toeristen opengezet. De eerste dagen zal het je ook opvallen dat Myanmar op bepaalde punten nog in een ander tijdperk lijkt te leven. Sawadee biedt als eerste reisorganisatie een groepsreis aan, waarbij je een doorsteek maakt van Myanmar naar Thailand –via de grens bij Htee Khee naar Photaram - en onderweg op ongerepte plekken terecht komt, waar menig reizigershart van gaat kriebelen. En houd jij van pionieren? Wacht dan niet te lang, want er zullen snel meer mensen volgen!

5: All-in one

Soms zijn er bestemmingen, die gewoon alle ingrediënten bezitten. Een uitgebalanceerde dosis aan avontuur, cultuur, natuur en veel actie! Lekker buiten zijn, wandelen door natuurparken, fietstochten maken langs traditionele dorpjes, kayak- en boottochten op meren en rivieren; je vindt het hier allemaal! Ook de afwisseling van transportmiddelen is erg leuk en hier geldt de reiswijsheid dat niet de eindbestemming, maar de reis ernaartoe telt. Wacht maar als je tijdens de jungle-treinrit door prachtige landschappen raast en de lokale taferelen observeert die op de treinstations afspelen. En het kersje op de taart is natuurlijk dat relaxmoment op een wit bounty-strand met wuivende palmbomen en een lekkere cocktail in de hand!

Laat een reactie achter