< Terug naar overzicht
Fotoverslag India

Fotoverslag India

Wietske ging op reis naar Noord-India. Nieuwsgierig bladeren we door haar fotoalbums. Deze zijn onderverdeeld in drie categorieën: People, Parks & Places. We vragen Wietske naar haar verhaal achter deze schitterende foto's!

People
Tijdens ons verblijf in Khajuraho, krijgen we de mogelijkheid om een middag door het platteland te fietsen en dorpjes te bezoeken. Onderweg komen we deze trotse en nieuwsgierige boer tegen, die met staar in zijn ogen en weinig zicht, met zijn kudde koeien onderweg is. Wat gelijk duidelijk wordt is dat wij de bezienswaardigheid zijn en niet andersom. Wat een verheerlijking om dit weer eens mee te maken. De lokale bevolking vindt het geweldig om met jou op de foto te gaan en door zo een band te scheppen, ben je daarna ook welkom om mooie plaatjes van hun te schieten.  In Agra stoppen we tijdens onze rickshaw tour onderweg bij een dorpje waar de kinderen ons met een boel gegiechel verwelkomen. We klimmen uit de rickshaw en na een aantal selfies word ik aan de hand meegenomen naar hun huisje. Dit prachtige meisje laat me vol trots zien hoe ze chapati maakt en ik krijg er uiteraard ook een aangeboden.  


Mijn schattige ‘dorpsgidsen’ bij een van de stops tijdens de rickshaw tour door Agra. Vies en arm en wonend in een hut gemaakt van takken en oude plastic zakken, word je toch met stralende oogjes en open armpjes ontvangen.

Parks
Tijdens een van onze gamedrives komt deze gigant plotseling uit de struiken lopen. Het is een mannetjes gaur, een Aziatisch rundersoort, die naar mijn inschatting wel 2 meter hoog is. Erg indrukwekkend met zijn bijzondere voorhoofd en hoge bult op zijn rug.In de nationale parken zijn de wegen onverhard. We staan hier samen met deze jeep stil om te luisteren naar noodkreten van de dieren in het bos. Dit kan dan een teken zijn dat er een tijger in de buurt dit. We horen in de verte een langoer schreeuwen en gaan er in volle snelheid op af, wat met alle stof en het gefilterde zonlicht een prachtig tafereel oplevert.Wilde dieren kom je zeker niet alleen in de wildparken tegen. In Varanasi zie je deze ondeugende makaken even blij heen en weer swingen tussen balkons, daken en bedrading, als doel ergens een maaltje weg te kunnen kapen. Hilariteit voor de toerist maar een grote ergernis voor de bewoners. 

Places
Met een bootje in de vroege ochtend de Ganges op en al varend het mysterieuze Varanasi wakker zien worden is een absolute must. De stad heeft bijna 100 ghats (trappen die naar de rivier toe leiden), die elke zijn eigen betekenis heeft. In de vroege ochtend zie je door de mist en de rook de lokale bevolking hun dagelijkse wasrituelen uitvoeren in en bij het water van de heilige Ganges. Priesters in oranje robes zijn aan het bidden of lopen rond met het heilige water om plekken te zegenen voor de dag. Maar wat toch wel het meeste indruk maakt zijn de twee crematie ghats. Een middeleeuws aandoend ritueel, waar stoffelijke overschotten eerst in de Ganges gedompeld worden, daarna op een brandstapel gelegd worden en aan de oevers van de rivier gecremeerd worden. Tijdens een bezoek aan de Manikarnika ghat vinden er maar liefst drie crematies plaats, waar je letterlijk bovenop staat en de rook van de stapels inhaleert. Echt bizar om dit zo mee te maken. De stad wil van deze eeuwenoude gewoonte af en heeft twee crematoria gebouwd boven de ghats, maar omdat het erg duur is, wordt er weinig gebruik van gemaakt.In de ochtend gaan we in Orchha te voet op pad om de prachtige paleizen te ontdekken die dit stadje rijk is. Dit is de binnenplaats van de 16e -eeuwse Chaturbhuj tempel vol met intrigerende pilaren, houtsnijwerken, balkonnetjes, torentjes en aangrenzende ruimtes. Je kijkt je ogen uit.In Agra bezoeken we tijdens onze superleuke rickshaw tour ook de 17e-eeuwse tombe van Itimad ud-Daulah, oftewel de Baby Taj. Zeker een prachtige tombe, liggend aan de Yamuna Rivier en een oasis van rust na al het getoeter van de drukke stad.

Laat een reactie achter

Reacties

  • Ina

    19-06-2019

    Ha Wietske, Wat een leuke reportage met voor mij natuurlijk bekende foto's. Echt weer genieten. Wat hebben we een hoop gezien. En wat een geluk hadden Monica, Peter en ik met het zien van die jonge tijgers. Denk er allemaal met plezier aan terug. Erg leuk zo'n reminder. En ondertussen heb je al weer leuke andere dingen ondernomen, zag ik op Facebook. Heb het goed, hartelijke groeten ook van Herman. Ina Stoel.

 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

  • 25 januari: Inspiratiedag, Verkadefabriek, Den Bosch
  • 1 maart: Inspiratiedag, Theater Kikker, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.