< Terug naar overzicht
Interview met Jelle Romijn

Interview met Jelle Romijn

Jelle Romijn is al vijf keer op reis gegaan met Sawadee. Zijn laatste was de singlereis naar Indonesië; Java, Bali & Lombok. Hij deelt zijn ervaringen graag met de rest van de wereld want volgens hem was dit een absolute aanrader!

Wat waren jouw hoogtepunten van deze reis naar Indonesië?

De reis was super! Vol afwisseling, van relaxt aan het strand zitten op de Gili eilanden tot actief door de rijstvelden crossen met mountainbikes. Er waren een hoop hoogtepunten; met open jeeps, waarin je achterin staat, via een weg met haarspeltbochten en steile bergen naar de vulkaan de Bromo. Vervolgens een pittige wandeling naar de rand van de krater van de vulkaan. Eenmaal bovenaan was het genieten van het prachtige uitzicht.

Een ander hoogtepunt vond ik het bezoeken van de vele mooie tempels. De (lokale) gids vertelde enthousiast over de tempel en de cultuur. Na een dagje tempels gingen we heerlijk dineren. In Indonesië is dit waanzinnig lekker gekruid eten, een ware smaaksensatie.

Welk hoogtepunt vond je bijzonder?

De gezelligheid met de groep. ‘s Avonds na het diner gingen we vaak nog even gezellig wat drinken in een barretje en hebben we ontzettend veel gelachen. In de wat afgelegen plaatsen waar we sliepen speelden we spelletjes en vertelden elkaar mooie verhalen.

Had je bepaalde verwachtingen bij het boeken van een singlereis?

Zelf vind ik de term singlereis niet helemaal correct. Je kan namelijk ook met een vriend of vriendin boeken. Je kan meegaan op de reis terwijl je partner thuisblijft. In deze groep waren drie medereizigers die een vriend of vriendin thuis hadden.

Bij het boeken van een reis kijk ik van te voren naar de leeftijdscategorieën, om te zien welke leeftijden de medereizigers hebben. Ik verwacht voornamelijk een ongelofelijke leuke en gezellige tijd te hebben in een prachtig land waar je wordt geïnspireerd door de natuur en cultuur.

 Hoe vond je de samenstelling van de groep?

De groep bestond uit 21 personen in de leeftijd van 22 tot 57 jaar. Van te voren kenden we elkaar niet maar er was al snel een goede klik in de groep. Het ging allemaal vanzelf, iedereen kon goed opschieten met elkaar, zowel jong als oud!

Het is leuk om met verschillende medereizigers te praten. De ene dag trek je op met een bepaald groepje en de andere dag met anderen. Het gaat allemaal vanzelf. Soms zijn er in een stad meerdere activiteiten te doen, dan kies je een activiteit uit die je leuk vindt en ga je die dag op stap met groepsgenoten die dat ook willen doen. Je komt altijd bijzondere mensen in de groep tegen waar je goede gesprekken mee hebt.

Met de ene medereiziger heb je een betere band dan met de andere, maar met een groep van 21 personen valt er niemand uit de boot. Zelf sliep ik op de kamer met een wat oudere man, het was ontzettend gezellig en het leeftijdsverschil van meer dan 25 jaar was totaal geen probleem.

Zou je deze reis aan anderen aanraden?

Absoluut! Soms spreek ik mensen die het eng vinden om alleen op vakantie te gaan maar tijdens mijn reizen heb ik me nooit alleen gevoeld. Je komt op de mooiste plaatsen en ontmoet de leukste mensen. Ik heb al meerdere groepsreizen gedaan en het gaat altijd goed.

Wil jij ook geïnterviewd worden door Sawadee en vertellen over jouw reiservaring? Mail naar blog@sawadee.nl

Laat een reactie achter

 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

  • 25 januari: Inspiratiedag, Verkadefabriek, Den Bosch
  • 1 maart: Inspiratiedag, Theater Kikker, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.