< Terug naar overzicht
Onze vrouw in Costa Rica

Onze vrouw in Costa Rica

Miranda Kouwijzer (37) woont samen met haar man en hun twee kinderen (4 en 7 jaar) sinds 2008 in Costa Rica. Ze wonen midden in het regenwoud, in het plaatsje Vergel de Punta Mala, op zeven kilometer van de kust. In juli 2009 openden ze de deuren van hun lodge. Daarnaast werkt Miranda sinds september 2008 als lokale agent voor Sawadee.

6.00 uur

We worden gewekt door het geluid van de vogels en apen in onze tuin. Terwijl mijn man het ontbijt voor onze gasten verzorgt, zorg ik dat de kinderen zich klaarmaken om naar school te gaan.

9.15 uur

Nog voordat ik mijn computer heb opgestart, word ik gebeld door een reisbegeleider. Een van de reizigers in zijn groep heeft zijn paspoort in het vorige hotel laten liggen. Ik bel direct naar het hotel en zorg dat het paspoort wordt opgestuurd naar het hotel waar de groep vanavond arriveert. Juli en augustus zijn de drukste maanden van het jaar. Ik ben dag en nacht bereikbaar voor de reisbegeleiders en sta ze van een afstand bij. 

11.00 uur

In mijn mailbox verschijnt een bevestiging van een hotelreservering. Ik ben nu al bezig hotelkamers te boeken voor 2012 en 2013. Vorige week ben ik vier dagen op pad geweest om hotels te bezoeken. Ik kijk of de locatie geschikt is en ik doe een kwaliteitscheck. Onderhoud is in het regenwoud bijvoorbeeld een heet hangijzer.

13.15 uur

Tijd voor de lunch. Costa Ricanen zijn gek op rijst en bonen, dat eten ze drie keer per dag. In de lodge serveren we een Europese lunch, met veel fruit en groenten.

15.30 uur

Bij mijn werk hoort ook klachtafhandeling. Een reisbegeleider licht mij in over trage bediening bij het ontbijt in een van de hotels. Het heeft geen zin om meteen het hotel te bellen en te klagen; dat is te direct. In plaats daarvan bespreek ik het bij mijn eerstvolgende bezoek aan het hotel. Het gesprek begint dan met koetjes en kalfjes en vervolgens kaart ik de 'verbeterverzoeken' aan. In Costa Rica kom je met een glimlach veel verder dan met een vuist op tafel.

16.30 uur

Ondanks de drukte heb ik toch een uurtje de tijd om met de kinderen naar het strand te gaan. Onze zoon van 7 jaar is gek op surfen en bodyboarden. Hij laat me vol trots zijn nieuwste trucs zien.

19.00 uur

Het avondeten doen we altijd met zijn vieren; in de lodge serveren we geen diner. Het hele jaar door is het om zes uur 's avonds donker, dus de avonden zijn maar kort. Samen met mijn man geniet ik van een wijntje op ons terras, met op de achtergrond het geluid van de rivier die langs ons huis stroomt.

Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.