< Terug naar overzicht
Reisgenoten

Reisgenoten

Buikpijn van het lachen en vrienden voor het leven

'De klik met de groep was er meteen', zegt Gitte de Groot (42), een van de reizigers die met Sawadee in oktober 2012 Indonesië aandeed. Bij thuiskomst op Schiphol viel het afscheid zo zwaar, dat een groot deel van de groep het liefst meteen weer samen weg wilde. Via e-mail en Facebook hielden ze contact en er werd zelfs een reünie georganiseerd. Gitte: 'De volgende groepsreis is inmiddels geboekt. Met negen man gaan we in augustus naar Suriname. We hebben elkaar enorm gevonden op reis in Indonesië. We delen dezelfde humor en onze liefde voor reizen en fotografie. Dat schept meteen een band. We kunnen niet wachten om naar Suriname te gaan.'

Ook voor Rodney Pauwels (40) was Indonesië een groot, gezellig avontuur. 'De sfeer in de groep bleef goed, ook als er wat onverwachts gebeurde. Het was nog maar vier uur 's ochtends op het eiland Sumatra toen we werden gewekt door gebedsoproepen van de moskeeën. We zaten allemaal rechtop in bed en een aantal van ons is toen gaan kijken in zo'n moskee. We werden er enorm hartelijk ontvangen', vertelt hij.

Ook Gitte kijkt met veel plezier terug op dit soort verrassende ervaringen. 'Tijdens een tropische regenbui bleek dat het dak van onze reisbus niet waterdicht was. Het begon te druppelen en voor ik het wist greep iedereen naar zijn paraplu. We hebben vreselijk gelachen', vertelt Gitte.

Voor Rodney was het bezoek aan de orang-oetans in de jungle van Sumatra een hoogtepunt. 'De natuur is daar overweldigend. In het dampende oerwoud van Gunung Leuser stonden we oog in oog met deze dieren. Het is geweldig om ze in hun natuurlijke omgeving te zien. Ze kwamen op nog geen meter afstand langs wandelen, wat een bijzonder en onvergetelijk moment was dat.' 


Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.