< Terug naar overzicht
Met de kids naar Tanzania

Met de kids naar Tanzania

Met het hele gezin een echt avontuur beleven? Wie weet is een familiereis naar Tanzania wel wat voor jullie. Dit land kent naast een enorme diversiteit aan flora en fauna ook een erg vriendelijke bevolking. Tanzania is een voormalig Duitse kolonie, dat later in handen van de Britten viel. Vanaf 1964 bestaat het Tanzania in zijn huidige vorm pas, het oude Tanganyika en de twee eilanden Zanzibar en Pemba samengevoegd. Hier leven christenen en moslims naast elkaar.

Een divers landschap

Tanzania ligt vlakbij de evenaar en heeft daardoor een tropisch klimaat. Het verschil in hoogste en laagste temperatuur is niet meer dan vijf graden en de luchtvochtigheid is hoog. Wel kent het land ook bergachtige gebieden waar het een stuk kouder is. Op de top van de Kilimanjaro ligt altijd sneeuw en ijs. Dit land kent uitgestrekte savannen, steppen, indrukwekkende berglandschappen, grote meren en vruchtbare groene gebieden. Een rondreis door Tanzania laat jullie de verschillende gebieden zien.

De Serengeti en Ngorongoro

Wie met de familie naar Tanzania gaat kan de Serengeti niet missen. Dit enorme wildpark is een mix van savannes en boslandschappen waar heel veel dieren leven. Zo zie je gnoes, buffels, gazelles, zebra’s, nijlpaarden, leeuwen en nog veel meer. Tijdens een van de gamedrives zullen jullie vast en zeker wilde dieren spotten! Naast dit wereldberoemde wildpark bezoek je ook de kleinere parken in de omgeving waar je leuke opties hebt zoals bijvoorbeeld een nachtelijke gamedrive maken. Zo zie je dieren die zich overdag verschuilen.
De Ngorongorokrater is 24 kilometer breed en ontstaan na een vulkaanuitbarsting. In het midden ligt een sodameer waar ook veel dieren leven. Spotten jullie een zeldzame zwarte neushoorn?

De bevolking

Kom in contact met de bevolking van Tanzania. Maak een praatje met de lokale marktkoopman, ga op bezoek bij een boer, een basisschool of kom zelfs in contact met een stam! Tijdens een familiereis van Sawadee praat je met mensen uit de omgeving en heb je de kans om een stamhoofd te ontmoeten, hun rituelen te leren en misschien zelfs een ceremonie bij te wonen.

Relaxen op het strand

Bij Tanzania hoort ook Zanzibar, en laat dit nou een heerlijk tropisch eiland zijn waar je kan relaxen op het strand voordat jullie terugkeren naar het drukke leven in Nederland. De meeste familiereizen naar Tanzania sluiten af op het eiland Zanzibar, waar jullie nog even alle indrukken van de laatste periode kunnen bespreken en op je in kan laten werken. Want wat een indrukwekkend land is dit toch!

Laat een reactie achter

 

Waar kan ik naar toe?
Gele, veilige reisbestemmingen

Wil jij graag een reis maken naar een veilige regio en verzekerd zijn van flexibele boekings-en annuleringsvoorwaarden

Bekijk onze reizen naar bestemmingen die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) zijn aangemerkt als geel gebied. Daarmee zijn ze dus veilig bereisbaar.